De belegering van de ganse tweede helft op het Vosselaarse doel, levert slechts één puntje op.

Vooraf:
Vosselaar heeft zich op een zesde plaats genesteld in de algemene rangschikking. Het won al 3 keer en speelde al 2 maal gelijk. Zij incasseerden nog maar 2 doelpunten in eigen huis.

Berg en Dal verloor hier vorig seizoen in de laatste minuten nog kostbare punten en zal zeker tot het uiterste willen gaan om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Bij Berg en dal moet trainer Houben zijn elftal grondig wijzigen: Aziz Moutakwil is out voor de rest van het seizoen. Molenberghs nog op de spelerslijst, heeft in laatste instantie nog moeten afhaken. Van Aerschot komt terug in de ploeg en Appeltans neemt zijn plaats in op de bank. Van Krunkelsven schuift een rij naar voor en neemt de plaats van Aziz in.

De wedstrijd zelf:

Er zijn toch heel wat supporters afgezakt naar de Bergakker in Vosselaar. In tegenstelling tot de weerberichten kunnen we genieten van aangenaam herfstweer aan de Bergakker.
Scheidsrechter van dienst is de heer Swerts, die de wedstrijd op gang fluit rond 15:00. Berg en dal steekt in de 8’ een mooie actie in mekaar via Vereijken en Voorn. De combinatie eindigt bij Van Pol die vanop links op doel kan schieten, maar doelman De Schutter slaat de bal in hoekschop. Berg en dal is veel bij de bal en in de 11’ stuurt Vereijken Van Pol diep. Thijs kan alleen op De Schutter af, maar besluit recht op de Vosselaarse doelman. Even later, op het kwartier, mag Battista van op links een schot afleveren. De bal wijkt af, maar toch kan doelman De Schutter redding brengen. De bal is het merendeel in het bezit van Berg en Dal, maar het tempo ligt te laag om het Vosselaarse blok voor schut te zetten. We zijn halfweg deze eerste helft en tot tweemaal toe is Smeets door de linies kunnen breken op rechts, maar telkens kwam zijn voorzet spijtig genoeg niet aan. Vosselaar komt sporadisch opzetten en het breekt gevaarlijk uit via Van De Kerkhof op links. Hij zet voor doel, maar er is gelukkig geen enkel blauwhemd gevolgd. In de 25’ mag Smeets vrij op doel trappen net buiten de grote backlijn. Wouter zijn schot is te zwak en te centraal om de Vosselaarse doelman te verontrusten. Vosselaar komt meer in balbezit, door de meerdere foute passes die onze spelers versturen. In de 28’ is Geudens “ontsnapt” en kan alleen op Lenaerts afgaan. Yarne kan met een geweldige reflex de bal over het doel in hoekschop slaan. Berg en dal steekt in minuut 32 nog een mooie aanval in mekaar op links. De voorzet belandt bij Van Pol die van in de 16 de bal naast het doel van De Schutter plaatst. Het spel kabbelt rustig verder tot het rustsignaal. We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal het grootste gedeelte bij de bal was. Het creëerde kansen, maar we konden ze vooralsnog niet verzilveren. Het tempo van deze eerste helft lag te laag om het blok van Vosselaar te ontwrichten. Lenaerts zorgde er met een prachtige redding voor, dat we zonder kleerscheuren aan de tweede helft kunnen beginnen. Berg en dal komt zeer gedreven uit de kleedkamer. In de 46’ trapt Voorn van net buiten de grote backlijn net naast. Enkele minuten later zet Mo van op rechts voor doel, maar de bal is moeilijk onder controle te krijgen en botst via het been van Van Pol tot bij de doelman. In de 51’ moet doelman De Schutter een mislukte voorzet van Van Krunkelsven in hoekschop slaan. Aansluitend trapt Verijken op doel. De bal valt boven op de lat en even later knalt Sander naast. De belegering blijft duren en bij Vosselaar weten ze niet meer van waar het allemaal komt. Zowel langs links als rechts regent het Berg en dalse aanvallen. In de 57’ zetten de onzen weer een mooie aanval op via Battista, Van Krunkelsven en Van Pol. De bal komt bij Battista die van op links een mooie voorzet aflevert tot bij Smeets. Wouter kopt van dichtbij in, maar doelman De Schutter kan weer redding brengen.  De aanvalsgolven blijven aanhouden en we hopen dat er toch wel eens ééntje binnen zal vliegen. In de 63’, bij een volgende Berg en dalse aanval komt de bal bij Battista op links. Marco dribbelt in de 16 voorbij Van Aelst en Julien en kan van dichtbij op doel trappen. Doelman de Schutter redt en ook de rebound van Battista slaat hij in de voeten van Van Pol, die zijn schot geblokt wordt. De bal komt opnieuw bij Van Pol en dit keer trapt Thijs over het doel. We waren er dit maal heel dicht bij. We kunnen niet alle aanvallen neerschrijven, want dan waren we misschien nu nog wel bezig. Appeltans komt aansluitend aan deze fase Vereijken vervangen. De spelers van Berg en dal geven zich volledig, spelen moet volle overgave en inzet, maar krijgen de bal niet voorbij doelman De Schutter. De pas ingevallen Appeltans kan in de 70’ van op links mooi voor doel zetten. Van Pol kan net niet bij de bal met zijn hoofd. Bij een volgende fase kopt Van Pol lateraal door tot bij Voorn, die van dichtbij op doel kan schieten, maar ook nu wordt zijn schot door doelman De Schutter en verdediger Van Aelst afgeblokt. Trainer Houben brengt Gevers nog in voor Battista in de 77’. De aanvalsregen eindigt met een geplaatst schot van Smeets dat over het doel van De Sutter vliegt. Scheidsrechter Swerts fluit deze wedstrijd af na een scoreloze namiddag. Berg en dal heeft er alles aan gedaan om te winnen. Alle spelers hebben zich voor 100% ingezet. Spijtig genoeg is dit niet beloond met een doelpunt.
Trainer Houben moest na het uitvallen van Aziz en Molenberghs het middenveld grondig wijzigen, maar Van Krunkelsven speelde een dijk van een wedstrijd als “depanneur” van Aziz.

Een zinloos weetje :

Het was 26 wedstrijden geleden dat we in de competitie niet tot scoren kwamen. (Wezel – Berg en dal op 13 november 2021).

We hopen volgende week zaterdag om 19.30, hoog in de tribune, weer zo’n gemotiveerd Berg en dal te zien.