Eerste kennismaking met 2de amateur valt tegen!

Vooraf :
Wezel heeft vorig seizoen al ervaring kunnen opdoen in de 2de amateursklasse. Het eindigde 13de en kon zich handhaven!

Bij Berg en dal is het afwachten wat dit seizoen gaat brengen! Bij Berg en dal starten de aanwinsten: Stig Cools, Xander Van Keilegem, Matuasilua Ephra, Gian Verschoren. Op de bank treffen we nog nieuwe gezichten aan: doelman Joppe Vannuffelen en Kay Van De Vorst.

De wedstrijd zelf:

Op deze 1 september is het snikheet en het is geen lachertje om in zo’n temperatuur een voetbalwedstrijd te moeten afwerken. We hebben plaatsgenomen op onze vertrouwde plaatsen in de tribune en zonder inspanningen te leveren zijn onze hemden al na enkele minuten nat van het zweet. We hadden eigenlijk wel wat meer toeschouwers verwacht op deze openingswedstrijd tussen twee buren.

Scheidsrechter Bultynck fluit om 14.30 de derby Berg en Dal – Wezel op gang. Wezel neemt onmiddellijk het initiatief, maar toch is het linksachter Verschoren die  in de 5’ van op links, een uitstekende crossbal stuurt tot bij Molenberghs op rechts. Jarno schuift mooi door tot bij Smeets, die te zwak op doel besluit. De Wezelse doelman Delarbre heeft geen probleem om de bal onschadelijk te maken. Aan de overzijde speelt Cools de bal te kort terug naar doelman Lenaerts en Van De Gevel is er als de kippen bij om de bal te onderscheppen. Yarne kan redding brengen. Halverwege de eerste helft trekt Berg en dal ten aanval, maar bij balverlies in het middenveld countert Wezel zeer gevaarlijk. Van De Gevel helemaal vrijgelaten, kapt Appeltans uit maar knalt gelukkig op de linkerpaal. Even later bij een Wezelse hoekschop botst de bal via een Wezels been bijna in doel maar gelukkig kan er ontzet worden. We hebben al een tijdje gezien dat Ephra niet draait zoals het hoort en dat wordt dan ook bevestigd door de wissel in de 27’. Gevers komt in zijn plaats de aanvalslijn versterken. We hebben de wissel nog maar net gehad of Wezel steekt een balletje binnendoor tot bij Verwerft, die op links, van bijna tegen de doellijn toch op doel knalt. Lenaerts kan de bal met een voetveeg uit het doel weren, maar de rebound komt bij Van Ooijen die meteen in de linkerhoek binnentrapt. 0 – 1. Onmiddellijk na dit doelpunt moet Lenaerts weer vol aan de bak na een mistasten in de verdediging. Van Ooijen krijgt de bal toegespeeld in de 16, maar Yarne brengt met de voet redding. Berg en dal begint meer en meer in de wedstrijd te komen en in de 37’ kan Gevers omringd door verdedigers Daverveld en Gyoezoe toch op de Wezelse doelman afstevenen. Het schotje kan Delarbre oprapen. Even later noteren we wel een dreigende actie van Berg en dal. Van Krunkelsven knalt richting de rechterpaal, maar Delarbre kan de bal in hoekschop duwen. De aansluitende hoekschop op rechts komt tot bij Van Keilegem, die in één tijd van buiten de grote backlijn, de bal tegen de netten jaagt. 1 – 1 Dit doelpunt geeft Berg en dal vleugels want het drukt Wezel achteruit. Bij een volgende aanval op rechts tikt Molenberghs de bal tot bij Bogaerts die net naast de linkerpaal schiet. In de 42’ trekt Bogaerts van op rechts voor doel tot bij Smeets. Wouter zijn schot wordt door Delarbre met een schitterende parade gered. Net voor het rustsignaal kan Van Keilegem van op links voorzetten. Vereijken kopt vrijstaand naast en luttelijke seconden later mist Sander een voorzet van Molenberghs op een haar.

Scheidsrechter Bultynck fluit de eerste helft af. Het zal voor de spelers een zegen zijn om eens wat koelte te kunnen opdoen. De supporters haasten zich ook naar de bron om zich te laven en koelte op te zoeken. We snakken tevergeefs naar een zuchtje wind dat er niet is. Arme spelers..

We gaan dus rusten met een 1 – 1 tussenstand na een eerste helft die door Wezel beheerst werd. Berg en dal moest veel achter de bal aanhollen en was te zwak in de duels. Dit is leergeld dat men moet betalen om in een hogere klasse aan te treden. Het laatste kwartier kon Berg en dal dreigender worden en scoorde het ook. Het miste zelfs nog enkele kansen. We kijken uit naar de tweede helft en zijn benieuwd of Berg en dal zich kan blijven doorzetten zoals het de eerste helft eindigde.

We zijn nog maar net gestart in deze tweede helft of Lenaerts trapt de bal bij een uittrap ongelukkig in de voeten van Van De Gevel. Deze neemt het geschenk in dank aan en legt pasklaar voor Van Ooijen die de 1 – 2 op het bord schiet. Berg en dal is het noorden kwijt. In de 51’ trapt Gyoezoe een gemeten voorzet tot bij de vrijstaande Van De Gevel die in één tijd de bal onhoudbaar voorbij Lenaerts jaagt. Wezel blaast Berg en dal omver en in de 52’ kan Lenaerts Schroijen met een voetveeg van een doelpunt houden. Trainer Aziz grijpt in en voert enkele vervangingen door: Van Keilegem en Bogaerts worden vervangen door Allaerts en Creemers.

Wezel blijft de wedstrijd in handen houden en in de 60’ knalt Schroijen over het doel van Lenaerts. We zijn al in de 64’ wanneer we nog eens een aanval van onze jongens noteren. Allaerts zet van op links voor doel, maar Gevers mist met het hoofd en aan de tweede paal mist Molenberghs met de voet. In de 67’ trekt Appeltans ten aanval. Hij betrekt Smeets bij het spel en Wouter stuurt de bal terug naar de doorlopende Appeltans. Nico kan van dichtbij vrij op doel vlammen, maar de bal vliegt naast. In de 70’ zet Smeets zich door en kan van net buiten de grote backlijn op doel knallen. Delarbre haalt de bal uit de kruising. Aan de overzijde is het wel prijs wanneer invaller yildiz wel los in de kruising trapt. 1 – 4. Van Krunkelsven wordt in de 76’ nog vervangen door nieuwkomer Van Der Vorst. Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd is voor Smeets! Hij trapt nog op de rechterpaal. Bultynck fluit, tot grote opluchting van de spelers wellicht, de bloedhete derby ten einde.

Wezel was duidelijk de betere ploeg en Berg en dal heeft nog heel wat werk op de planken om zich aan te passen om mee te kunnen op het niveau van 2de amateur.

Volgende week trekken we naar Diegem.

Tot dan,

Zij verloren in zeer hete temperatuur hun eerste wedstrijd tegen Wezel:

Lenaerts Yarne, Bogaerts Dario (54’ Creemers Thomas), Cools Stig, Appeltans Nicolas, Verschoren Gian, Xander Van Keilegem (Allaerts Jelle), Van Krunkelsven Jentl (Van Der Vorst Kay), Vereijken Sander, Molenberghs Jarno, Smeets Wouter, Ephra Matuasilua (28’ Gevers Jeff),

Overige bankzitters: Vannuffelen Joppe,

Doelpunten: 27’ Van Ooijen: 0 – 1;  40’ Van Keilegem: 1 – 1;48’ Van Ooijen: 1 – 2; 51’ Van De Gevel: 1 – 3; 72’ Yildiz: 1 – 4

Geel: Appeltans en Smeets

Geel gevaar:
1. Appeltans en Smeets

Topscorers Berg en dal:  1 voor/ 4 tegen:

1.  Van Keilegem