Onze volgende nieuwkomer is Quinten Van den Bergh. De 19-jarige aanvallende middenvelder kwam afgelopen zomer over van Westerlo.
Ik begon te voetballen in Zammel om dan op mijn acht jaar naar Westerlo over te stappen. Daar heb ik dus gevoetbald tot vorig seizoen.” Van den Bergh ging eind vorig seizoen op zoek naar een andere club. “Bij Berg en Dal vond ik een ambitieuze club die toch ook nog een familiale club is . Ideaal dus.” Van den Bergh kan uitgespeeld worden op de “tien” of de “zes”. “Ondertussen ben ik al wel geïntegreerd in de groep. Op de stage was het heel leuk en hebben elkaar heel goed leren kennen. Ook de voorbereiding verliep heel goed en ik denk dat we er klaar voor zijn.”
Van den Bergh zelf zal nog even niet spelen. “Ik heb een spierscheur in de lies en de verwachting is dat ik pas binnen drie weken kan beginnen trainen. Hopelijk kan ik daarna snel terug aanpikken.” Berg en Dal heeft een lastig begin van de competitie. “De verplaatsing naar Schriek is inderdaad al niet simpel maar hopelijk kunnen we daar direct de drie punten pakken en dan zijn we wel vertrokken.”
Berg en Dal wil minstens even goed doen als vorig seizoen. “Dan denk je natuurlijk aan de top vijf en de eindronde. Dat proberen dit jaar ook te halen en hopelijk kan er in de toekomst nog meer.”