Vandaag stellen we de drie andere nieuwkomers even voor.
We beginnen met Wouter Smeets. De 27-jarige speler van KVK Wellen is geen vreemde in Meerhout. Hij speelde onder andere ook nog voor Antwerp, Rupel Boom, KSK Hasselt en Leopoldsburg.

Kevin Oris (links), Mike Oris (midden) en Wouter Smeets (rechts)


“Ik ken het terrein hier inderdaad maar al te goed. Na mijn periode hier ben ik via Geel-Meerhout naar Antwerp gegaan. Mijn verhaal is soortgelijk met de andere spelers die komen. Ik was snel overtuig om naar deze mooie en ambitieuze club te komen en hoop volgend seizoen hier mooie resultaten te behalen.”
Mike Oris, de topschutter in tweede provinciale B (hij scoorde gisterenavond nog twee doelpunten op Balen) kwam al vroeg babbelen met Berg en Dal.
“Er was heel veel interesse en dat vond ik wel leuk. De club toont heel veel ambitie en dat is ook belangrijk.” Mike Oris is nog nooit kampioen geweest in zijn carrière. “Dat kan met Wezel nu snel veranderen maar ook volgend seizoen heb ik met Berg en Dal de nodige ambitie.” Zijn broer Kevin Oris had geopperd om zijn naam te laten vallen in de gesprekken. “Vele mensen denken dat we niet complementair zijn maar daar geloven ze hier wel in. We gaan natuurlijk bewijzen dat we dat kunnen.” Mike Oris zit momenteel aan 27 doelpunten voor Wezel Sport.
Kevin Oris scoorde afgelopen weekend nog een hattrick in Thes en is met zeventien doelpunten de topschutter in eerste amateur. “Het was mijn bedoeling om nog één seizoen te blijven bij Thes maar de combinatie werd wat zwaar want we moesten bv. vier dagen per week een babysit zoeken.” Kevin Oris kwam zo via zijn broer bij Berg en Dal terecht. “Ik heb nog bij Meerhout een heel mooi seizoen gespeeld en nu is de cirkel rond. Het is een beslissing met mijn hart. Dat ze me in Thes persé wilden houden heeft me zeker gecharmeerd maar ik ben bij mijn keuze gebleven. Ik hoop ook mijn broer Mike te helpen een completer voetballer te worden.”