Op het einde van de stage spraken we onze trainer Rudi Hoes. Hij had het over een geslaagde stage.

“Zoals elk seizoen valt de stage reuze mee. Het is vooral een teambuilding natuurlijk waarin ook tweemaal getraind wordt. We hebben ook onze kiné mee die trouwens ook schitterend werk verricht op zo een stage.” De ploeg trainde de eerste dag in Westkapelle en de tweede in Heist zelf. “Het zijn mooie accommodaties in goede omstandigheden.” Berg en Dal trainde telkens op een kunstgrasveld. “Bij dit weer toont dat zeker zijn nut. Om wedstrijden op te spelen ben ik er niet zo een voorstander van maar een kunstgrasveld op één van de velden van Berg en Dal zou een surplus kunnen zijn denk ik.”
Zaterdagavond trekt Berg en Dal naar De Kempen in Tielen. “Het is de eerste ronde van de beker van België tegen een reeksgenoot. Het is een ploeg die ik hoog inschat maar we zitten natuurlijk allebei in het begin van onze trainingen.” Hoes weet dat Berg en Dal wel verstrekt uit deze tussenperiode gekomen is. “We zijn inderdaad sterker maar in deze competitie zijn er zoveel factoren. We starten met dezelfde ambitie als vorig jaar en mikken dus op de top vijf.” Berg en Dal krijgt in het begin van de competitie al direct een stevig programma voorgeschoteld. “Dat is inderdaad niet mis maar we moeten naar ons eigen proberen kijken  en goed van start gaan.”
Berg en Dal heeft nog nooit in de nationale reeksen gespeeld. “Onze voorzitter droomt daar van en we hopen daar ook op termijn te geraken.”