Berg en Dal trekt morgenavond voor de eerste ronde van de beker van België naar FC De Kempen. Voor Stijn Van Elven geen onbekend terrein om te spelen. Hij speelde immers nog van 2010 tot 2012 bij de fusieclub.
“Het is inderdaad een ex-club van mij maar er ondertussen al zoveel veranderd met zelfs een nieuw bestuur en zo. Het blijft natuurlijk een mooi stadion om in te spelen.” Van Elven komt er misschien ook zijn ex-ploegmaat en kameraad Kenny Geudens tegen. “Je weet natuurlijk in de eerste plaats nooit of je de vijftien haalt.” lacht Van Elven “Maar Kenny zijn vrouw is hoogzwanger dus het is nog af te wachten of hij er zal zijn.” In een eventuele volgende ronde wacht de winnaar van het duel tussen Bornem en Hoger Op Kalken. “ Dan kan weer een mooie affiche maar dan is de verplaatsing al wel wat verder.”
In de competitie wacht Berg en Dal ook een mooie openingsprogramma. “Ook wel een zwaar programma. Ik denk dat de reeks zeker en vast zwaarder is geworden. In onze centrale as zijn er wel wat spelers gestopt of vertrokken. Het wordt dus afwachten hoe dat opgevangen wordt en hoe onze nieuwe jongens het gaan doen.”
Van Elven begint al aan zijn vijfde seizoen bij Berg en Dal. “Dat is niet echt van mijn gewoonte geweest in mijn carrière maar ik heb onder andere een enorm goede band met de voorzitter en dan kan dat zelfs mij overkomen.” Van Elven vond in de tweede helft van vorig seizoen zijn goede form terug. “Ik hoop dat te kunnen doortrekken naar dit seizoen en zo er een mooi seizoen van te maken.”