Vandaag laten we de achttienjarige Axel Van De Ven aan het woord. Hij komt over van Lommel.
“Ik had op het einde van vorig schooljaar een gymnastiekproef op school en ben daar door mij enkel gegaan. Hierdoor ben ik onlangs geopereerd. Binnen drie maanden mag ik wel meetrainen maar daarna duurt het nog eens drie maanden om terug fit te zijn.”
Van De Ven ging ook mee op stage. “De voorzitter gaf me die kans ondanks mijn blessure en daar ben ik wel dankbaar voor. Hopelijk kan ik als ik terug fit ben op het veld ook iets terug doen voor de voorzitter en de club.” Van De Ven was heel tevreden over de stage. “Ik ben blij dat de kennismaking met de groep goed verliep. Het is een leuke groep met één voor één aangename jongens.”
De youngster kijkt er naar uit om het (training)veld te staan. “We hebben hier veel talent en ervaring waar de jonge gasten veel van kunnen bijleren. Dat was ook één van de redenen waarom ik naar hier kwam. Het is ook dicht bij mijn deur en combineerbaar met mijn studies ergotherapie die in september in Hasselt beginnen.”
Van De Ven is ook mee trainer bij de U6. “Vorig seizoen heb ik dat als stage voor school al gedaan, daarom dat ik dat nu ook bij de allerkleinsten ga doen. Dat wordt ook een leuk ervaring.”