Onze U15 speelden onlangs kampioen ,we voelden trainer Mario Vos aan de tand.

“Ik werk al met deze groep vanaf de U12. Er zat direct een goede vibe in die groep en het is heel leuk om met hen te werken. Ze verloren toen bij de U12 ook maar één wedstrijden en toonden een enorme drive en solidariteit. Het zijn allemaal vrienden geworden. Als trainer ben je een deel van het geheel maar de spelers en ook de ouders en iedereen rond de ploeg hebben enorm bijgedragen tot dit succes.”

Dit seizoen speelde de U15 voor nieuwjaar in een reeks met onder andere Beekhoek. “We namen een heel sterke start en speelden heel goed. We verloren enkel tegen Beekhoek en eindigden tweede in die reeks. Na nieuwjaar hebben we ons ingeschreven in een reeks die nog wat sterker was. We hoopten de top vijf te halen.”

 

Onze U15 toonde echter dat ze nog gegroeid waren en speelden met het maximum van de punten kampioen. “Ik herinner met vooral de wedstrijd thuis tegen Westerlo. We kwamen 0-2 achter maar wisten het toch nog om te buigen in een 4-2 overwinning.”

Vos heeft ook veel lof voor de ouders. “We hebben een schitterende achterban die het toestaat om op een prachtige manier te kunnen werken met deze groep.”

Na de kampioenenmatch werd de viering nog sereen gehouden. “Onze doelman had een blessure aan de knie opgelopen en was out waardoor we ook aan hem dachten. Ondertussen is hij al terug aan het trainen en zal hij tegen de verwachtingen al snel terug kunnen zijn. De viering op de club zelf was uiteraard wel uitbundig en zeer leuk.”

Deze groep blijft grotendeels bijeen en zal aangevuld worden met de talenten van de U13. “Ook ik ga blijven werken met deze groep en kijk al uit naar de toekomst. Het is heel leuk om de steun te voelen van iedereen. We voelen heel veel steun van het bestuur maar ook onze hoofdtrainer Johan Houben is heel nauw betrokken met de jeugdwerking. We zijn op de goede weg en hopen natuurlijk ook dat deze en andere jongens in de toekomst kunnen doorgroeien tot de eerste ploeg.”