Berg en Dal speelt morgen zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Oppuurs.

“We hopen morgen te winnen en met een goed gevoel naar die eindronde te kunnen gaan.” Aldus Jentl Vankrunkelsven. In die eindronde neemt Berg en Dal het op tegen de betere ploegen van de andere provincies in een systeem met rechtstreekse uitschakeling. “We beginnen eraan op donderdag 12 mei maar de loting moet uiteraard nog volgen. We willen gewoon die vier wedstrijden winnen en zo toch overgaan naar de nationale reeksen.” We bekeken eens de rangschikkingen over de provinciegrenzen en mogelijke tegenstanders zijn bijvoorbeeld Aalter, Blankenberge, Humbeek of Zonhoven.

Berg en Dal zal dit seizoen derde eindigen achter die twee andere Kempische ploegen. “Er waren vijf ploegen die erbovenuit staken maar uiteindelijk waren het toch die “kleinere” ploegen die over de titel hebben beslist. Zelf hebben we hier en daar wat punten laten liggen die ons uiteindelijk de das omdeden.”

Nog eens terug naar de eindronde die Berg en Dal s nog altijd naar de nationale reeksen kunnen brengen. “We bekijken het match per match maar we hopen ze natuurlijk allemaal te winnen. We gaan uit van onze eigen sterkte en hopen zo ver te geraken.”

Vankrunkelsven raakte geblesseerd tijdens de corona. “Toen ik terugkeerde werd de competitie stilgelegd dus ik heb eigenlijk anderhalf jaar gerevalideerd. Daarna was het leuk om me terug voetballer te voelen. Ik heb dit seizoen goede periodes gehad maar ik voel dat ik nog beter kan en ik hoop ik in de toekomst dat ook te bewijzen bij deze club.”