Zondag trekt onze ploeg naar Torpedo Hasselt voor de eerste wedstrijd van de interprovinciale eindronde. Hoog tijd om ook onze coach Johan Houben eens aan het woord te laten.

We namen er eens het laatste klassement bij van een volledig gespeeld seizoen. In het seizoen 2018-2019 werd Witgoor toen kampioen met 56 punten. Dit seizoen had de hele top vijf meer punten en onze ploeg als derde zelfs 69 punten.

“Er staken een viertal ploegen boven de rest uit dit seizoen. Bij momenten waren we wel de beste ploeg uit de reeks met onder andere een mooie 27 op 27. De verliesmatch tegen Vosselaar kwam hard aan en dan zat de kalender ons tegen zodat die toppers er snel aankwamen met het gekende gevolg.”

Zondag begint er volgens onze coach een nieuwe hoofdstuk in een lang seizoen. “We zijn uiteindelijk vorig jaar eind april terug beginnen trainen en dus al meer dan 1 jaar bezig. Zo een eindronde zijn echte cupmatchen waarin alles kan. De eerste tegenstander is Torpedo Hasselt, ik ken wel enkele spelers maar het is nu niet dat ik de ploeg vanbinnen en vanbuiten ken. Uiteraard gaan we uit van onze eigen sterkte en hopen we de match te kunnen winnen op die manier.”