Onze tweede nieuwkomer komt ook over van Houtvenne en is de ervaren Sam Van Aerschot. Hij is zevenentwintig jaar en speelde heel wat wedstrijd in de nationale reeksen.

“Ik heb zes jaar bij Houtvenne gespeeld en toen het project met Westerlo op de proppen kwam leek me dat minder interessant. Coach Houben contacteerde met voor Berg en Dal en dat leek me wel een interessant project. Ik heb nog ervaring gehad met Schriek in eerste provinciale maar dat is jaren geleden. “

Voor Van Aerschot is deze reeks dan ook een nieuw gegeven. “Ik  ken niet veel ploegen maar uiteindelijk moet je uitgaan van je eigen sterkte. Er is hier genoeg kwaliteit en ambitie aanwezig om er dit seizoen iets moois van te maken.”

Over de match tegen Herselt is Van Aerschot duidelijk. “We moet direct sterk starten en de drie punten thuis houden om zo een reeks te kunnen neerzetten.”

De verdediger ziet wel een paar sterke ploegen. “Berlaar-Heikant heeft wel wat transfers gedaan, zakte vorig seizoen af en zal wel terug willen meedoen denk ik en Kontich heeft al jaren een sterk geheel.”

De honger bij Berg en Dal is groot. “We kunnen elke match winnen maar dat moet uiteraard ook gebeuren. Zelf ben ik er onder andere bijgekomen om er nog meer grinta in te krijgen en hopelijk kunnen we er op die manier een succesvol seizoen van maken.