Onze volgende nieuwkomer is Sander Vereijken. Hij kwam afgelopen zomer over van Helmond Sport.

“Ik ben hier terecht gekomen via Thijs Van Pol. Die wist dat ik ging stoppen met professioneel voetbal en vroeg me waarom ik het hier niet eens wilde proberen. Zo is het balletjes gaan rollen om hier te komen tekenen.”

Vereijken heeft het naar zijn zin bij onze club.” Ik ben met open armen ontvangen bij Berg en Dal. Het is een mooie club. De voorzitter en Cindy natuurlijk hebben eigenlijk alles super goed geregeld. Ik ben ook door het team goed ontvangen, allemaal superjongens waar je leuk mee kan voetballen. Op het veld is het ook heel fel en serieus en daar hou ik van. Iedereen gaat er elke wedstrijd de volle honderd procent voor.”

Berg en Dal won elke wedstrijd in de voorbereiding. “Dat is uiteraard super. In de competitie zijn we titelfavoriet, daar ben ik me van bewust maar we dat ook gewoon waarmaken. Vorig jaar is het net niet gelukt maar ik hoopt dat het dit jaar wel lukt en ga zeker mijn steentje bijdragen. Het moet lukken want dat willen we supergraag en dat is ons enige doel dit jaar. Met dit team en deze kwaliteiten moeten wij gewoon kampioen spelen, als we  de instelling van de oefenwedstrijden kunnen doortrekken in de competitie is er veel mogelijk.”

Vereijken is vier jaar prof geweest. “Ik wilde me echter concentreren op mijn studies bij het HBO in Eindhoven. Ik kan dat nu heel goed combineren met het voetbal in Berg en Dal. Het was een lastige keuze waar ik een tijdje heb over nagedacht. Na het voetballen is er echter nog een lange tijd dat je moet werken en ik heb nu gekozen voor mijn studies. Als alles goed gaat ben ik na deze drie jaar gymdocent van lichamelijke opvoeding voor het voortgezet of lager onderwijs.”