Berg en dal krijgt na een perfecte tweede helft Antonia op de knieën.
Vooraf:
In Antonia moet je steeds op je hoede zijn. De gedrevenheid van de thuisspelers zorgden in het verleden voor vinnige duels. Vorig jaar nog sleepten we slechts in blessuretijd nog de winst (2 – 3) in de wacht. Antonia staat zesde in de rangschikking met 22 punten. Vorige week klopten ze Loenhout met 2 – 3.
Trainer Houben kon deze avond niet rekenen op Aziz (lange tijd uit), Voorn(scheurtje), en Bogaerts(al volop aan het trainen). Joris komt in de plaats van Voorn.

De wedstrijd zelf:

De temperatuur flirt met het vriespunt als we richting Zoersel vertrekken. Gelukkig blijft de voorspelde mist achterwege en arriveren we veilig en wel aan het stadion van Antonia. De wedstrijd is nog niet zo lang op gang gefloten als we een eerste mooie actie zien van Berg en dal. Van Pol trekt ervandoor en kan op links van tegen de doellijn terugleggen tot bij Joris, die van in de grote backlijn vrij op doel kan trappen. Zijn schot is te zwak om doelman Mollen te verrassen. Antonia is in deze beginfase veel bij de bal en wil Berg en dal onder druk zetten. Onze jongens staan goed gegroepeerd te verdedigen en vangen Antonia rustig op. Bij het uitverdedigen zien we wel vele foute passes en is de nauwkeurig ver zoek. Toch kan Smeets zich in de 12’ loswerken van zijn belager en voorzetten. Van Pol kopt over het doel van Mollen. Stilaan maar zeker neemt Berg en dal het commando over maar het blijft slordig in de opbouw. Van Pol kopt nogmaals over na een vrije trap van Molenberghs. Veel echt dreigende acties krijgen we niet te zien. We kunnen ons tot nu toe niet echt verwarmen aan het geleverde spel. Het blijft bij veel middenveldspel van beide ploegen, zonder gevaarlijke acties. In de 20’ kan Molenberghs toch nog een voorzet afleveren van op rechts. Gevers kan er enkel maar zijn haarsprietjes tegen zetten en de bal vliegt voorlangs. Antonia knutselt op haar beurt een aanval op langs rechts. Smeets schuift bij zijn verdedigende taak uit maar Van Kemseke knalt gelukkig hoog over het doel van Lenaerts. Even later in minuut 25, komt Berg en dal goed weg wanneer een aanval van Antonia over links bijna succesvol wordt afgerond. De Antonia-aanvaller kan oprukken tot bijna tegen de doellijn aan de kleine backlijn. Zijn schot wordt door Lenaerts in de korte hoek knap gestopt. We zijn al bijna een half uur ver als Appeltans van achteren uit ten aanval trekt. Hij zal gedacht hebben: niemand bereikbaar, dan ga ik zelf maar. Nicholas gaat de solotoer op, snelt heel wat Antonianen voorbij en levert een goed schot af. Doelman Mollen moet de bal aan de tweede paal lossen en de verdedigers trappen de bal ver weg. Berg en dal heeft nu Antonia echt in de greep en in de 35’ zet Smeets zich nog eens door op links. Van Pol kopt in voor de opspringende doelman Mollen en de in het doel rollende bal wordt in extremis nog voor de lijn door Mollen geklemd. Het spelbeeld wijzigt niet meer en we zijn blij dat scheidsrechter Luycks het einde van deze eerste helft afblaast. We gaan iets warm drinken na een eerste helft waarin Antonia stevig begon, maar door het goede verdedigingswerk van onze ganse ploeg niet gevaarlijk kon zijn. Het tempo lag niet bijzonder hoog en er was op dit hobbelige veld veel afval in de passes. Men probeerde wel, maar de precisie ontbrak. Er was veel middenveldspel en er waren te weinig momenten waar we ons aan konden opwarmen. Gelukkig deed een lekkere tomatensoep wonderen en konden we onze plaatsen weer innemen voor een, hopelijk iets spannendere tweede helft. We zijn nog maar terug op onze stoeltjes geploft of Molenberghs stuift er van door op rechts. Hij trekt voor doel en Joris is er als de kippen bij en kopt de bal keihard in doel. 0 – 1. Antonia wil onmiddellijk aan deze achterstand iets doen, en trekt massaal naar voren. Berg en dal vangt de “groene” jongens rustig en goed op. Hoe of wat Antonia ook probeert, Berg en dal lost alles op. Het tempo ligt iets hoger dan in de eerste helft en Antonia moet alle zeilen bijzetten om te kunnen volgen. Berg en dal probeert de bal in eigen rangen te houden en domineert rustig deze tweede helft zonder dat het noemenswaardige dingen laat zien. Vereijken hanteert regelmatig prachtige crosspasses tot bij Molenberghs die op zijn beurt mooie voorzetten aflevert. Halfweg deze tweede helft wordt Remen vervangen door Van Aerschot en iets later Gevers door Mo El Idrissi. In de 74’ zet Vereijken een één-tweetje op met Molenberghs. Jarno tikt subliem de bal met buitenkant rechts tussen twee verdedigers en de doorgespurte Sander kan van in de rechthoek, rechts voor doel, keihard op doel schieten. Mollen duikt de bal uit de linkerhoek maar slaat de bal in de voeten van Van Pol die van dichtbij deze kans niet laat liggen en de 0 – 2 tegen de touwen vlamt. De buit zal nu wel bijna binnen zijn, want onze verdediging heeft zich tot hiertoe nog op geen enkel foutje laten betrappen. Even later zien we Joris op rechts er voor door gaan. Het zet voor doel en Molenberghs knalt op doel. Dit keer is doelman Mollen wel present. In de slotfase loodst Van Pol met een prachtige steekbal Mo door de vijandige linies en kan Mo alleen op Mollen af gaan. Mo trapt naast het doel. Een minuutje later zijn de rollen omgedraaid en zet Mo voor tot bij Van Pol die dit keer op de paal knalt. Battista mag de laatste minuut van de wedstrijd nog meemaken ter vervanging van Vereijken, die menige aanslagen moest incasseren in deze tweede helft. Uiteindelijk fluit scheidsrechter Luyckx de wedstrijd ten einde.

Berg en dal wint verdiend deze wedstrijd en dank zij een degelijke tweede helft kon het afstand nemen van Antonia! Achteraan gaf men niks weg en zo kan Lenaerts al 6 maal een clean sheet noteren. Op de terugweg tussen Zoersel en Zandhoven werden we goed getrakteerd op een fikse sneeuwbui.

Volgende week krijgen we De Kempen over de vloer. We speelden in Tielen een erg matige wedstrijd en we hopen zondag om 13.30 verwarmend voetbal te mogen zien.