Sterk Berg en Dal maakte het zich onnodig moeilijk.
Vooraf :
Berg en dal maakt de lastige verplaatsing naar middenmoter Antonia. Het moet winnen om mede leider Kontich bij te benen dat vrijdagavond al zijn wedstrijd won
Die andere leider Wezel ziet voor de 2de week op rij zijn wedstrijd uitgesteld door corona. Bij Berg en dal zijn Smeets en Appeltans terug, Van Pol start op de bank. Vankrunkelsven (blessure) en Remen (corona) ontbreken.

De wedstrijd zelf:
Het veld ligt er zwaar en drassig bij. Berg en Dal past zich het snelst aan aan het veld. We zorgen na 12 minuten voor het eerste gevaar als Gevers Joris door de verdediging loodst. Maar het schot van Joris ontbreekt kracht en precisie. Een minuutje later verovert Aziz de bal en hij wordt centraal voor doel neergehaald. Molenberghs schiet de vrije schop feilloos in doel en zorgt voor de 0-1. Berg en dal drukt door en El Idrissi ziet zijn schot in extremis geblokt in de kleine backlijn. Wat later trapt Molenberghs  een hoekschop. Deze wordt afgeweerd in zijn voeten. Zijn tweede poging belandt aan de tweede paal bij Gevers die terug kopt tot bij Joris. Joris knalt op doel maar een verdediger kan er nog zijn been voor steken. Berg en Dal is heer en meester en rond het half uur schildert El Idrissi de bal op het hoofd van Joris. Hij raakt de bal volledig verkeerd en weg is de kans. Antonia van zijn kant heeft nog niks klaar gemaakt. In de 34ste minuut krijgen ze een inworp kort bij ons doel. De bal komt bij één van hun aanvallers, onze verdediger glijdt weg en zo kunnen ze de bal afleggen tot bij Bogaerts. Die kan geheel vrijstaand de bal snoeihard in de linkerbenedenhoek knallen. 1-1 De eerste maal dat ze een bal tussen de palen knallen en meteen is het raak, van een koude douche gesproken. We zijn even van slag en meteen daarop moet Lenaerts plat voor een grond scherend schot van de thuisploeg. Onze jongens pikken de draad meteen weer op. Voorn stuurt Molenberghs door de verdediging. Hij komt alleen voor doel krijgt en duw van een verdediger en een tik van de keeper. De bal gaat op de stip. Voorn laat deze kans niet liggen. 1-2

We gaan rusten met een verdiende voorsprong. Berg en Dal speelde een meer dan behoorlijke partij op dit lastige veld. We zagen 45 minuten eenrichtingsverkeer tegen een onbestaand Antonia. In de tweede helft een derde treffer maken en wedstrijd lijkt ons gespeeld.

Berg en Dal gaat in de tweede helft verder waar het in de eerste helft gestopt is. Het is Gevers die de bal voor doel brengt tot bij de vrijstaande Aziz. Aziz plaatst de bal in kansrijke positie naast het doel. Dan is het de beurt aan El Idrissi die zich van zijn tegenstrever ontdoet en op doel knalt. De doelman duwt de bal van onder de deklat in hoekschop. We zijn een uur ver en de aanvalsgolven volgen zich in een snel tempo op. De Zoerselse verdedigers krijgen een voorzet van Molenberghs niet weg en de bal komt vrij. Voorn en de doelman snellen naar de bal en hij kan deze nog net wegwerken voor Voorn kan binnen trappen. Een minuutje later neemt Smeets de doelman onder vuur, zonder succes. Met nog twintig minuten te gaan zet Smeets een counter op touw. Hij stuurt de ingevallen Van Pol alleen op doel af maar Thijs schiet zwak in de handen van de doelman. Daarna is het Voorn die Molenberghs diep stuurt. Jarno brengt voor doel waar Van Pol zijn schot geblokt ziet. Hij kan hernemen met het hoofd maar de doelman duikt de bal uit de hoek van zijn doel. In de 75 minuut is het Aziz die de match kan beslissen. Hij wordt door Van Pol alleen op doel af gestuurd. Aziz schiet de bal op de doelman hij recupereert de bal omspeelt de doelman en wordt dan door een verdediger aan de arm getrokken. De bal gaat voor de tweede maal op de stip. Deze keer schiet Voorn de bal op de voet van de doelman.
Berg en Dal wringt de ene na de andere kans de nek om zelfs van op elfmeter lukt het niet. We hadden er allang een stuk op 6 in het mand moeten liggen hebben. Dit gaat ons nog zuur opbreken. In de 85ste minuut een eerste waarschuwing van Antonia als Lenaerts een schot van onder de deklat moet weg boksen. 2 minuten later mag het een hoekschop nemen. De bal belandt voor de voeten van nr.17 die in één tijd binnen knalt. 2-2. We krijgen het deksel op de neus en gooien 2 dure punten onnodig te grabbel. Maar toch laten onze jongens de hoofden niet hangen na deze opdoffer. In de 90 minuut plaatst de onvermoeibare Joris met een laatste krachtinspanning nog een ultieme versnelling. Hij krijgt de bal tot bij Molenberghs of Van Pol die zich vrij draait en de bal tot bij de vrijstaande Smeets speelt. Wouter schiet de bal vanop de penaltystip in de rechterbenedenhoek voor de 2-3. De ontlading is enorm. Het geluk is voor de eerste keer dit seizoen aan onze zijde. We zitten al diep in blessuretijd als Antonia een laatste maal aanzet. Een aanvaller wordt op links vrijgespeeld en zijn schot zoeft maar rakelings voorlangs het doel van Lenaerts. We zagen de bal er al in. Tot grote opluchting en vreugde van Berg en Dal klinkt dan het eindsignaal.

Berg en Dal wint oververdiend deze wedstrijd waarin het zich onnodig moeilijk maakte door tal van hoogwaardige kansen niet af te werken.Het kreeg bijna het deksel op de neus en bezorgde de meegereisde fans bijna een hartinfarct. Uiteindelijk was Smeets de redder in nood.
Volgende week volgt dan de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen Ranst.

Stefaan is dan terug op post om de verslaggeving over te nemen.

Bedankt Dimitri voor je verslag en we hopen er inderdaad terug bij te zijn volgende week.

Zij gingen van de hemel naar de hel en terug naar de hemel :
Lenaerts Yarne, Bogaerts Dario, Slegers Lennert, Moutawakil Aziz, Gevers Jeff (64’ Van Pol Thijs), El Idrissi Mohamed, Joris Dean, Molenberghs Jarno, Smeets Wouter, Voorn Ramon, Appeltans Nicholas.
Overige bankzitters : Mombaerts Brecht (doelman),Verbeek Mitu, Stulens Gilles.

Doelpunten : 13’ Molenberghs : 0 – 1; 34’ Bogaerts : 1 – 1;
37’ Voorn : 1 – 2 (p); 87’ Bogaerts : 2 – 2
90’ Smeets : 2 – 3
Geel :  Gevers, Van Pol