Tweede uitnederlaag op rij voor Berg en Dal.

Vooraf

BeerschotB U23 staat op een 9de plaats in de klassering. De eerste periode sloten ze af met 12 punten en eindigden ze op een 9de plaats na een moeilijk seizoensbegin. In de huidige 2de periode behaalden ze tot hiertoe een 6/12. Ze zullen erop gebrand zijn om de leiders een hak te zetten. Bij Berg en dal zijn er weinig wijzigingen in de ploeg! Creemers is nog ziek. Wouters komt terug in de kern. Wij behaalden vorige zondag een mooie zege en willen vandaag de heenronde in schoonheid afsluiten.

De wedstrijd zelf:

De sfeer zit er al goed in als we in het Molenhuis samenkomen om met een volle bus (bijna 50 man) richting Schelle te trekken, waar BeerschotB U23 zijn thuiswedstrijden afwerkt. Met de nodige muziek en drank tijdens de rit richting Schelle voert de chauffeur ons veilig naar het voetbalcomplex in Schelle. Vandaag spelen we op kunstgras en is er geen excuus op vlak van de staat van het veld. Wanneer de spelers het veld oplopen schrikken die van Berg en dal zich een hoedje, want er wordt geroepen en de muziekbox wordt opnieuw aangezet. De 12de man is zeer duidelijk aanwezig. Scheidsrechter Van Gastel laat Berg en dal aftrappen rond half drie. Berg en dal is veel bij de bal en wordt luid aangemoedigd aan de zijkant. In de 10’ mag Berg en dal een hoekschop nemen en Remen kopt vervaarlijk in. In laatste instantie wordt de bal nog uit het doel geslagen door doelman Doucouré. De bal valt voor de voeten van Voorn die zijn schot op het lichaam van een Beerschotse verdediging belandt. We zijn 15’ ver als Battista voor doel zet! Gevers zet er dit keer zijn hoofd tegen, maar doelman Doucouré is weer paraat. Berg en dal is de technische beter voetballende ploeg en blijft geduldig opbouwen. Ze beheersen tot hiertoe de wedstrijd. Uit de groep Berg en dal supporters horen we met een regelmaat van een klok slogans roepen een echte Berg en dal supporter onwaardig. Deze enkelingen zorgen er voor dat scheidsrechter Van Gastel het spel stillegt en kapitein Voorn hen aanmaant om te stoppen met deze racistische opmerkingen. De meeste Berg en dalsupporters schamen zich diep voor dit voorval. Hopelijk stopt het nu want anders wordt de wedstrijd gestaakt. Deze onderbreking lijkt verlammend te werken op de spelers, want van dan begint Berg en dal de grip op de wedstrijd te verliezen. Er komen geen noemenswaardige acties meer voor en het is stilaan beginnen te regenen. Op het halfuur trapt Vereijken gelijktijdig met een Beerschotter tegen de bal en kwetst zich. Gelukkig kan hij verder spelen. Het wordt iets bitsiger op het veld en in de 41’ wordt Van Krunkelsven tegen de grond getorpedeerd. Berg en dal is helemaal stilgevallen en pas in de 45’ kan het nog voor gevaar zorgen langs Smeets. Wouter komt bij de bal en stuurt naar de doorlopende Van Pol. Thijs trapt over het doel van Doucouré. Meteen het laatste wapenfeit van deze eerste helft. We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal wel de betere ploeg was, maar voorlopig nog geen power genoeg had om de defensie te breken. Trainer Aziz laat Gevers in de kleedkamers en Molenberghs mag de tweede helft volmaken. BeerschotBU23 is steviger uit de kleedkamers gekomen en bieden meer weerwerk dan in de eerste helft. We zijn nog maar goed zes minuten aan deze tweede helft begonnen of Van Camp trekt bijna het voetbaltruitje van Vereijken uit. Sander reageert te fel en krijgt ook een geel karton onder zijn neus geduwd. Hij flirt met rood, wanneer hij ostentatief zijn truitje helemaal uittrekt. Als de scheidsrechter consequent is vliegt hij van het veld met een tweede gele kaart. Gelukkig doet hij of hij niets heeft gezien. Berg en dal lanceert een aanval en Molenberghs trapt in de 53’ van net buiten de 16 op doel. Doucouré redt. Ondertussen krijgt Smeets geel in de 55’. In de 58’ vertrekt Smeets op links. Wouter zet voor doel en Van Pol kopt in, maar doelman Doucouré tikt de bal nog van onder de lat in hoekschop. We zitten in de 66’ als de pas ingevallen Osei Bonsu op rechts er van door snijdt. Hij trekt voor doel en de helemaal vrijstaande Cloots trapt van dichtbij de 1 – 0 op het bord. Trainer Aziz reageert prompt en smijt er een aanvaller bij in. Martin komt in de ploeg voor Vereijken. De volgende minuten zijn er van net niet: eerst wordt een voorzet van Smeets net niet afgewerkt en dan zeilt een vrije trap net naast het doel van Doucouré. Beerschot kan de counter spelen en in de 74’ is Cloots er van door en komt voor Lenaerts. Yarne kan met de voet redding brengen. We leven nog.. Vandaag blijkt het niet te lukken voor onze jongens. Het hapert wat in alle sectoren, maar ze blijven zich voor 100% inzetten, ook in deze mindere match. BeerschotBU 23 speelt een betere tweede helft en achterin staat de verdediging met een sterke Muanza onwrikbaar klaar om alle aanvallen af te slaan. In de 80’ wordt Remen vervangen door Joris. Alles wordt in het werk gesteld om toch nog iets mee te graaien. Joris laat zich onmiddellijk gelden en  kopt in de 83’ een voorzet over. Even later zweeft doelman Doucouré een kopbal van Van Pol uit zijn doel. Berg en dal blijft nu constant drukken onder luide aanmoedigingskreten van de talrijk meegereisde supporters. In de 84’ maakt de Beerschotse doelman weer een kopbal onschadelijk. De bal komt in de voeten van Joris, die van dichtbij op doel trapt. Zijn schot wordt op de rug van een verdediger in hoekschop gedevieerd. In de 88’ is het Smeets die over het doel van Doucouré trapt. Het slotoffensief van Berg en dal levert nu wel heel wat kansen op, maar spijtig genoeg geen doelpunten. We versieren nog de éne corner na de andere, maar schoten van Battista en Van Pol leveren niks op. De scheidsrechter laat maar doorspelen tot ergernis van de Beerschotspelers en supporters en zij slaken een zucht van verlichting als na 98’ scheidsrechter van Gastel het voor gezien houdt. Berg en dal speelde niet zijn beste wedstrijd vandaag. Beerschot puurde uit zijn eerste goede aanval meteen een doelpunt. Berg en dal verdiende zeker wel een punt, maar dan moet er gescoord worden. Spijtig genoeg was dit niet het geval. Volgende week ontvangen we voor de winterstop het Limburgse Wellen, een niet te onderschatten tegenstrever. We wonnen er wel met 0 – 4 maar zij hebben in die wedstrijd heel wat grote kansen laten liggen. Dus…….

Om kwart voor vijf was het verzamelen geblazen aan de bus en kon de terugweg aangevat worden. De sfeer zat er nog altijd goed in, en met de nodige muziek, drank en 2 plaspauzes arriveerden we uiteindelijk rond 18.30 veilig en wel terug aan het Molenhuis.

Berg en dal mag fier zijn op de heenronde van dit seizoen. We totaliseren 33 punten en hebben tot vandaag het klassement aangevoerd. Topscorer Van Pol liet ons al 18 keer juichen (gans seizoen vorig jaar 22). Dat had toch niemand durven voorspellen denk ik. Dus koppekes omhoog en volgende wedstrijd nog plankgas geven om zo ontspannen de winterrust in te gaan.