Berg en Dal trekt in het slot oververdiend het laken naar zich toe!!

Vooraf :
Antonia is altijd al een te duchten tegenstrever geweest van Berg en Dal. De rood-groene boys uit Zoersel zorgen telkens voor suspens.

Antonia kan de punten goed gebruiken want ze staan op een gedeelde 11de plaats in de klassering. Berg en dal kan ontspannen spelen. Het miste vandaag Moutawakil (gekwetst), Molenberghs. Joris startte op de bank.

De wedstrijd zelf :
De massale belangstelling voor deze wedstrijd was er niet ondanks het goede weer.

Berg en Dal speelde vandaag in het wit tegen het rood-groen Antonia. Er waren toch weer supporters, die hoofdschuddend in de tribune geen enkele Berg en dalspeler herkenden in het begin van de match. Zij moesten duidelijk gemaakt worden dat onze jongens in het kraakwit speelden. Berg en dal kan in het begin van de wedstrijd de bal goed in eigen rangen houden en het speelt de bal rond. Ze willen er onmiddellijk de beuk inzetten, maar de zwaar bemande verdedigingsgordel van  Antonia wacht. In deze beginfase is het tempo echter te traag om dit blok te ontwrichten. Er gebeurt qua spanning en opwinding in de eerste 25 minuten quasi niets. We mogen de pen voor het eerst bovenhalen in de 26’ wanneer Smeets van op links een voorzet kan trappen tot bij Mo El Idrissi, die meteen uithaalt. Doelman Van Nooten kan de bal afweren in de voeten van Delrock die van dichtbij naast besluit. Stilaan maar zeker drukt Berg en dal steviger door en in de 29’ trekt Appeltans voor doel van op links. Delrock zijn schot wordt door verdediger Van Sanden afgeblokt. In de 34’ vertrekt er een prachtige dieptepass van uit het middenveld over de verdediging van Antonia in de loop van Van Pol. De uitgelopen doelman kan Thijs van een doelpunt houden. De druk van Berg en dal blijft aanhouden en in de 37’ mag Voorn een bal van op rechts voor het doel zwiepen. De kopbal van Van Pol eindigt op de rug van Matyn. Onze witte mannen blijven constant naar voren gaan. In de 39’ is er een mooi samenspel tussen Smeets en Appeltans. Wouter dribbelt zich voorbij Bogaerts en Van Sanden. Het moeilijkste lijkt achter de rug, maar toch kan Wouter van binnen de 16 nog hoog over het doel van Van Nooten trappen. Berg en dal probeert telkens opnieuw en even voor het rustsignaal wordt een voorzet van Delrock van op rechts op een haar na gemist.

We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin onze doelman Lenaerts compleet werkloos was. Onze spelers kregen de zware verdedigingsgordel van Antonia niet ontwricht. Naarmate de eerste helft vorderde vertoonde deze gordel toch duidelijke barsten en we hopen dat we deze in de tweede helft  kunnen doorbreken. We zullen dan wel in een iets hoger tempo moeten voetballen om de organisatie van Antonia in problemen te brengen. Trainer Houben heeft de Gevers in de ploeg gebracht ten koste van Delrock. Een eerste gevaarlijke fase in de tweede helft noteren we in de 54’. De hoekschop van Smeets van op links wordt door Van Pol te zwak ingekopt. Berg en dal blijft constant in balbezit en dwingt Antonia helemaal achteruit. Appeltans sneller dan Bogaerts kan van op links voorzetten. Van Pol kan er zijn hoofd tegen zetten, maar de bal rolt voorlangs. Het verlossende doelpunt wil maar niet vallen. De aanhoudende aanvalsgolven van Berg en dal blijven duren en in de 58’ zwaait de bal voor doel waar Van Pol weer klaar staat om in te koppen. De kopbal van Thijs wordt alweer gepareerd door doelman Van Nooten, maar Gevers kan de terugspringende bal op heuphoogte met links tegen de netten leggen. De dikverdiende 1 – 0 staat op het bord tegen een onmachtig Antonia. Berg en dal gaat op zoek naar de bevrijdende 2 – 0 en die komt er bijna in de 62’. Mo levert een mooie voorzet af maar Van Pol kopt recht op doelman Van Nooten. Deze trapt ver uit tot bij Van Eynde, die kan doorgaan en gelukkig in het zijnet trapt. We zien de doemscenario’s weer voor de ogen komen. El Idrissi wordt wat rust gegund en Joris mag nog een 25 tal minuten komen meespelen. Voor het eerst in zijn carrière bij Berg en dal zien we dat Wouter Smeets de aanvoerdersband mag dragen.  Het staat hem wel.

Bij een volgende aanval van onze withemden, krult Van Pol van net buiten de grote backlijn de bal tegen de binnenkant van de linkerpaal. Het mag niet zijn voor Thijs. Het is om er moedeloos van te worden. Hij had zeker zijn doelpunt verdiend vandaag. In de 75’ zet Voorn zich door op rechts en kan van tegen de doellijn de bal tot bij Joris terugleggen. Dean durft niet onmiddellijk uithalen en controleert de bal! Hierdoor kan verdediger Matyn nog een stap op zij zetten en het schot afblokken. In de 77’ kan Bogaerts na een zeldzame tegenaanval onze doelman Lenaerts bijna verrassen. Berg en dal blijft heer en meester en controleert deze wedstrijd. In de 77’ wordt er weer een knappe aanval in mekaar getimmerd door Berg en dal. Gevers trapt centimeters naast het doel van Van Nooten. Terwijl we dit opschrijven zien we dat de bal bij Smeets komt, die van binnen de kleine backlijn, centraal voor doel, de bal nog over de kooi van Van Nooten jaagt. In de 83’ zoeft een vrije trap van Smeets net naast. In de 85’ zien we Antonia in de aanval! In deze fase kan een Antoniase aanvaller op doel trappen, maar gelukkig kan Slegers de bal van de lijn halen. De rebound rolt voor de voeten van Van Uffel die hoog in het dak van het doel binnentrapt  : 1 – 1.  Dit scenario kennen we dus spijtig genoeg maar al te goed. De wedstrijd was volledig in onze handen en nu valt daar 5’ voor tijd de gelijkmaker. Berg en dal wil toch proberen te redden wat er te redden valt en trekt opnieuw ten strijde langs kapitein Smeets. Wouter levert een pasklare voorzet af van op rechts en Van Pol kopt de dik verdiende 2 – 1 op het bord. Thijs krijgt loon naar werken. In de 90’ kopt Van Pol nog een vrije trap van Smeets nog naast het doel van Van Nooten. We krijgen hier hetzelfde scenario als in de heenwedstrijd waar Berg en dal pas in blessuretijd de overwinning kon veilig stellen na een late gelijkmaker van Antonia.

Berg en dal wint verdiend deze wedstrijd maar was niet zo efficiënt als vorige week. Het spelniveau gaat weer in stijgende lijn en de spelers zetten zich volledig in om er alsnog een mooi seizoenseinde van te maken. Berg en dal moet nu nog tweemaal uit voetballen om dan op 1 mei te eindigen in de thuiswedstrijd tegen Oppuurs.

Volgende week is het Pasen, maar toch staat er voetbal op het programma, en dit in tegenstelling tot de voorbije jaren We hopen dat de paashaas heel wat eitjes heeft klaar gelegd in Leest.