De eerste thuiszege is een feit
Vooraf :
Antonia Zoersel werd vorige week geteisterd door het Covid-19. De spelers moesten in quarantaine en de wedstrijd tegen Kalmthout werd uitgesteld. In hun openingswedstrijd speelden ze 0 – 0 gelijk tegen nieuwkomer Ranst.
Bij Berg en dal groeit de lappenmand met gekwetsten  : Hoefnagels, Lekens, Maes, Stulens, Van Dijck en Van Krunkelsven. Vorige week stond er geen wedstrijd op het programma en het is uitkijken naar deze tweede thuiswedstrijd.
De wedstrijd zelf :
In tegenstelling tot het zonnige openingsweekend van de competitie moeten we het vandaag stellen met herfsttemperaturen. Het voetbalveld van het Kattenstadion ligt er heel mooi bij en we hopen dat de spelers fraaie dingen laten zien op zo’n grasmat. Scheidsrechter van dienst Claes laat rond 15.00 de match op gang trappen. Berg en dal begint zeer sterk aan de wedstrijd en neemt onmiddellijk alle touwtjes in handen. Via een zeer bedrijvige Smeets kan het al een paar keer dreigen, maar dat levert voorlopig nog geen echt doelgevaar op. Berg en dal laat de bal goed en snel rondgaan en Antonia staat met man en macht te verdedigen. In de 14’ is er een eerste levensgrote kans nadat Mo El Idrissi de bal van op rechts in de 16 dropt. De voorzet komt tot bij Dean die meteen afdrukt. Hij raakt de bal maar half en doelman Van Nooten kan het gevaar weren. In de 23’ begint Molenberghs aan een persoonlijke actie. Hij dribbelt voorbij Vorsselmans en Van Sanden en trapt keihard op doel. De bal wordt in hoekschop gedevieerd. Deze aansluitende hoekschop wordt door Jarno zelf genomen. De bal wordt na wat gehak en getak afgeweerd en rolt voor de voeten van Verbeeck. Mitu knalt de bal, van op de grote backlijn netjes in de linkerhoek binnen. Het eerste competitiedoelpunt is een feit. De muur is gesloopt en we hopen dat Berg en dal op zijn elan zal doorgaan zodat het de voorsprong in deze boeiende eerste helft verder kan uitdiepen. Berg en dal valt wat terug en laat Antonia in de wedstrijd komen. Het blijft nog wel goed de bal rondspelen, maar de scherpte in de duels is afgenomen. In de 28’ levert Mo nog eens een gepaste voorzet af. Dams kan er zijn hoofd tegenzetten, maar doelman Van Nooten kan redden. Onze doelman Kenens moet zijn kunnen laten zien op een schot van Van Kemseke. Antonia komt nog meer dreigen en in de 32’ passt Van In tussendoor tot bij Keyzer, die helemaal vrij kan aanleggen. Wim is hier ook present en kan gevat ingrijpen. De gedrevenheid van de eerste 20’ is bij de onzen weg en we kunnen in de 36’ nog eens de pen bovenhalen om een schot van Smeets uit de tweede lijn te noteren. Dit afstandsschot vliegt ver naast het doel.
We gaan uiteindelijk rusten bij een 1 – 0 tussenstand, na een eerste helft waarin Berg en dal duidelijk liet zien dat het op alle vlak de betere ploeg was. Het spel verwaterde wat na de openingstreffer van Verbeeck en het bleef toch uitkijken naar de gevaarlijke tegenprikken van Antonia. Berg en dal zal best toch nog een doelpunt scoren wil het zekerheid hebben over winst.
In de 54’ kan Smeets de bal voorin afsnoepen bij het uitverdedigen van Antonia. Wouter haalt meteen uit, maar zijn schot gaat huizenhoog over het doel van Van Nooten. Antonia rolt met een paar gemeten passes de hele verdediging van Berg en dal op en Van In kan en mag vrij op doel trappen. De bal vliegt gelukkig over het doel van Kenens. Berg en dal probeert zijn vuur van in de eerste helft terug in het spel te krijgen en Mo El Idrissi rukt op rechts mee op. Hij schildert de bal op het hoofd van Kevin Oris, die door Wilmssen onderuit getrokken wordt. Scheidsrechter Claes aarzelt geen seconde en fluit een terechte strafschop. Kevin kwijt zich zelf van deze taak en laat doelman Van Nooten geen schijn van een kans. De geruststellende 2 – 0 staat op het bord. Van de Ven komt de moe gestreden Mitu Verbeeck vervangen en hij is onmiddellijk dreigend. Axel kan zich op links doorzetten en snelt voorbij Bogaerts. Dams kan net niet bij de voorzet en Kevin Oris trapt van uit een zeer scherpe hoek in het zijnet. Onder impuls van Van In zet Antonia een tegenaanval op in de 70’. Hij stuurt de bal tot bij Fasseur, die op de grote backlijn, helemaal vrij, op doel kan trappen. Wim Kenens is gelukkig present. Bij Berg en dal komt er meer en meer afval in het spel. De passes zijn minder verzorgd en komen niet meer aan. Toch kan Smeets in de 82’ nog een paar keer rond Wilmssen draaien en op doel knallen. Zijn schot wordt afgeblokt. In de 85’ gaat Axel Van De Ven er opnieuw vandoor op links! Zijn voorzet wordt door Mike Oris, helemaal vrij voor doel, naast gekopt.
Scheidsrechter Claes fluit de wedstrijd na 92’ af.
Berg en dal laat in de tweede helft de bal rustig rond gaan, al dan niet met foute passes. Antonia wilde wel, maar kon geen vuist maken tegen dit technisch veel beter spelende Berg en dal. De eerste thuiszege  en de eerste doelpunten zijn een feit. Meteen ook het eerste clean sheet voor Kenens.
Berg en dal heeft nog een drukke voetbalagenda in het vooruitzicht, want er volgen deze week nog twee uitwedstrijden : woensdagavond om 20.00 in Vorselaar en zaterdagavond om 19.30 in Wezel.
We zullen er zijn!!
Tot dan,
Zij wonnen verdiend hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen :
Kenens Wim, Appeltans Nicholas ,Joris Dean, Slegers Lennert, El Idrissi Mohamed, Moutawakil Aziz, Verbeeck Mitu (60’ Van De Ven Axel), Molenberghs Jarno, Kevin Oris (83’Oris Mike), Smeets Wouter en Dams Ignace
Overige bankzitters: Arrazola De Onate Lode, Ossenblok Thies
Doelpunten :  24’ Verbeeck : 1 – 0; 60’ Kevin Oris : 2 – 0 (pen)
Geel : Molenberghs
Geel gevaar :
1. Maes, Moutawakil, El Idrissi, Slegers en Molenberghs
Topscorers Berg en Dal : 2 doelpunten  /  tegengoals : 1
1 : Verbeeck en Kevin Oris