De scheve situatie wordt in de tweede helft rechtgetrokken!!

Vooraf :
Betekom was in de heenronde een kwade klant. Na een ongelooflijk spannend wedstrijdeinde haalde we ginds verdiend de overwinning binnen. Vorige week speelden ze tegen leider Termien gelijk. We zijn dus gewaarschuwd. Bij Berg en dal missen we de geel geschorste Vereijken, maar we recuperen Gevers en Martin. Voor het eerst dit seizoen op de bank: Jelle Alaerts. Vorige week wonnen we met de nodige power in de tweede helft. We zijn benieuwd voor vandaag op een zwaar veld.

De wedstrijd zelf:

Het speelveld oogt mooi, maar als we de spelers na de wedstrijd vorige week spraken is dit maar schijn, want de grasmat is zompig en het kost heel wat energie om er een wedstrijd op te spelen. Er zijn wel behoorlijk wat kijkers afgezakt voor deze inhaalwedstrijd tegen Betekom.
Berg en Dal wil blijkbaar al vlug een doelpunt maken, want ze zetten er onmiddellijk de beuk in. In de 2’ mag Bogaerts mee ten aanval trekken en creëert een dreigende fase. Hij kan uiteindelijk zelf uithalen, maar doelman Thuys kan redding brengen. Even later in de 4’ kan na vrije trap op links, Voorn aanleggen. Van Pol devieert de bal net naast het doel van Thuys. Amper een minuut later kopt Van Pol een voorzet van Joris gekruist in, maar doelman Thuys laat zich niet verrassen en slaat de bal uit het doel. We hadden na deze knappe openingsminuten al op voorsprong moeten staan. Bij een eerste tegenaanval van Betekom is Verschoren vlugger op de bal dan Bogaerts. Hij zet Voorn ook nog in de wind op links en passt lateraal tot bij Tanda, die de bal nog even raakt met de punt van de schoen. De bal rolt voorbij Appeltans tot bij Dinayaku die niet twijfelt en van dichtbij de 0 – 1 op het (werkende) scorebord schiet. Wat een koude douche.. Berg en dal gaat onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Molenberghs passt in de 10’ tot bij de mee opgerukte Bogaerts op rechts. De voorzet van Dario schampt af op het been van Van Pol en de bal vliegt naast. Berg en dal blijft domineren, maar de dreigende acties worden niet verzilverd. We zijn na een kwartier een beetje stilgevallen en bij de laatste pass gaat het voorlopig grondig fout. In de 27’ stuurt Joris een mooie pass tot bij Smeets, die rakelings naast schiet. Op het half uur countert Betekom weer van op links! Janssens stuurt Verschoren weg en die is sneller dan onze verdediging! Hij passt lateraal tot bij de helemaal vrijgelaten Vermeire, die zomaar kan binnenschieten. Onze verdedigers lopen op flanelle benen en zijn gemakkelijk te ontwrichten. We moeten ons achterin beter gaan organiseren.. De 0 – 2 staat in rode cijfers op het scorebord en er zal nog hard moeten geknokt worden om die achterstand weg te werken. In de 32’ steekt Berg en Dal een mooie actie in mekaar. Van Krunkelsven kan van in het midden Battista bereiken op links. De voorzet van Marco wordt ingekopt door Joris, maar Van Krunkelsven is te verrast en mist zijn schot compleet. Dit was een grote kans om de aansluitingstreffer te realiseren. Betekom blijft vervaarlijk counteren en Tanda glipt nog maar eens door de verdediging. Gelukkig kan Lenaerts deze Betekomse aanvaller van een doelpunt houden. In de 38’ wordt het bijna dramatisch voor Berg en dal. Janssens is weer helemaal vrij gelaten maar knalt op Lenaerts. De bal komt in het middenveld weer bij een Betekomse speler die meteen aanlegt. De bal vliegt pal op de linkerpaal. Bijna waren de boeken toe.. In de 40’ is het Van Krunkelsven die een aanval opzet! Hij kan Smeets op links bereiken. Wouter zet voor doel en aan de tweede paal kan Van Pol terugleggen tot bij de helemaal vrijstaande Joris, die de bal maar in het doel te leggen heeft. (zie foto verslag) De aansluitingstreffer is een feit. Hierna volgen nog talloze acties van Berg en dal om alsnog de gelijkmaker voor de rust aan te tekenen. Joris komt iets te kort en na een voorzet van Van Krunkelsven knalt Van Pol op doel. Doelman Thuys kan redding brengen. Het laatste wapenfeit van deze eerste helft komt van Bogaerts. Dario is mee opgerukt en kan van op rechts voortrekken. De kopbal van Van Pol vliegt naast. We gaan rusten bij een 1 – 2 achterstand na een eerste helft waarin onze verdediging niet scherp genoeg acteerde en zich al te gemakkelijk in de luren liet leggen door Betekom. Berg en dal creëerde wel de nodige dreigende acties, maar het kon tot nu toe nog maar één keer tegenscoren.  We zijn benieuwd wat ons de tweede helft zal brengen op deze zaterdagnamiddagwedstrijd. Trainer Aziz grijpt onder de rust in en vervangt verdedigers Creemers en Battista door aanvaller Gevers en middenvelder Martin. Berg en Dal zet Betekom onmiddellijk onder druk en dat resulteert in kansen. In de 49’ stuurt Appeltans Smeets weg op links. Wouter is sneller dan Smits en kan tot tegen de doellijn doorgaan. Zijn voorzet wordt door Van Pol van binnen de kleine backlijn hoog over getrapt. Een minuutje later mag Berg en dal een hoekschop nemen op rechts. Van Pol klimt hoger dan Van Dyck en kopt onhoudbaar de gelijkmaker binnen. De achterstand is weggewerkt en we voelen dat dit er op en er over wordt. Het blijft echter uitkijken naar de gevaarlijke aanvalsacties van Betekom. Na hoekschop kopt Tanda net naast het doel van Lenaerts. Berg en dal blijft deze tweede helft wel domineren, en het lijkt beter georganiseerd achterin. De aanvallen blijven er komen maar het is wachten tot in de 68’ vooraleer we een geweldige actie zien. Molenberghs stuurt de bal tot bij Voorn in de grote backlijn. Ramon legt de bal met de borst terug tot bij Gevers, die met zijn linker de 3 – 2 binnen pegelt. Jeff viert zijn comeback met een doelpunt. In de 80’ mag Alaerts zijn eerste optreden maken in rood-groene uitrusting voor de moegestreden Smeets. De 3 – 2 prijkt nog glashelder op het scorebord, maar het blijft spannend in deze slotfase van de wedstrijd. De minuten lopen achteruit in plaats vooruit. Voorn mag in de slotfase gaan rusten en in zijn plaats komt Wouters. In de 90’ lanceert Rimenants de snelle Tanda, die Appeltans te vlug af is. Nicolas geeft hem een klein duwtje en Lenaerts brengt redding. Hier komen we nog goed weg. De aansluitende verre ingooi van op links komt bij een Betekomspeler die recht op Lenaerts trapt. Het blijft bibberen en beven tot het verlossende eindsignaal van scheidsrechter Schepers.

Berg en dal wint verdiend deze wedstrijd en kan terugblikken op een degelijke prestatie. Achterin is men soms het vertrouwen kwijt, maar daar zal deze week zeker aandacht aan gegeven worden met de topper van volgende weekend in het verschiet. We trekken volgende week richting Termien met als inzet de leidersplaats. Vandaag pakten we geen geel en kunnen we voltallig naar Termien afreizen.

We zijn benieuwd op welke manier we daar de drie punten mee naar huis brengen.

Afspraak volgende zondag om 15:00

Tot dan,

Zij zetten de scheve situatie nog recht:
Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Joris Dean, Creemers Thomas (46’ Gevers Jeff), Appeltans Nicolas, Battista Marco (46’ Niels Martin), Van Krunkelsven Jentl Voorn Ramon(87’ Wouters Arne), Smeets Wouter (80’ Alaerts Jelle), Van Pol en Molenberghs Jarno

Overige bankzitters: —

Doelpunten: 7’ Dinayaku: 0 – 1; 30’ Vermeiren: 0 – 2; 40’ Joris: 1 – 2;

50’ Van Pol: 2 – 2; 68’ Gevers: 3 – 2.