Gemiste kansen breken Berg en Dal zuur op!!

Vooraf :
Met Bevel krijgen we vandaag een ploeg uit de onderste regionen van het klassement op bezoek. Bevel kon dit seizoen nog maar 4 keer winnen. Het speelde zondag wel gelijk tegen Zoersel en verloor daarvoor maar nipt van Retie.

Berg en Dal van zijn kant kende vorige week geen genade met Bornem en werd terug leider. Bogaerts is nog steeds gekwetst, maar Gevers komt na zijn schorsing terug in de ploeg! Voorn is er vandaag niet bij.

De wedstrijd zelf :

Het zonnetje bracht toch heel wat supporters naar deze wedstrijd aan de Sportlaan. We namen onze gewone plaatsen in, maar na de toss moesten we weer verhuizen naar de andere kant van het veld, daar onze “groenen” met het windvoordeel wilden starten. In de 9’ mag Molenberghs voor de eerste keer een hoekschop trappen. De bal rolt voor de voeten van Van Krunkelsven die zijn schot van in de grote backlijn geblokkeerd wordt. Meteen is de trend gezet en neemt Berg en Dal resoluut de wedstrijd in handen. In de 11’ lanceert Aziz Moutakwil Van Pol die meteen uithaalt. Zijn schot vliegt voorlangs. Bij Berg en Dal is er inzet en de intentie om vlug te scoren  aanwezig! Het blok dat Bevel neerzet is van gewapend beton. We zijn een kwartier ver wanneer doelman Lenaerts een te verre dieptepas van Bevel onderschept en direct naar voor trapt! De pass komt gemeten bij Van Pol die de bal doorstuurt tot bij Gevers. Jeff is sneller dan Van Aerschot en Berkvens. Hij omspeelt de doelman, kapt nog een verdediger uit en besluit van dichtbij in de korte hoek op een teruggekeerde verdediger, terwijl het ganse doel aan de rechterkant open lag. We zijn nog geen twintig minuten onderweg wanneer het de beurt is aan Molenberghs om Smeets te bereiken op links! Wouter kan op doel trappen, maar zijn schot vliegt naast. Halfweg deze eerste helft haalt Van Pol de bal op aan de linkerzijde van het veld en geeft gepast mee met de doorspurtende Smeets, die de bal niet kan meegraaien. Een minuutje later draaien onze aanvallers de rollen om en is het Smeets die van op links een voorzet trapt tot aan de tweede paal, waar Van Pol zijn hoofd kan tegenzetten. De bal belandt op de lat. Iets over het half uur kunnen we bijna juichen want na hoekschop van Molenberghs kan Van Pol helemaal vrij gelaten inkoppen. Thijs raakt de bal niet goed en de bal vliegt over het doel van Verelst. Bevel laat zich toch eens zien en in de 35’ steekt het een mooie aanval in mekaar. De bal wordt teruggelegd en Grielen mag vanuit de 2de lijn aanleggen. Zijn schot zoeft net naast het doel van Lenaerts buiten. Berg en dal blijft beuken op de stugge verdediging, maar voorlopig houdt Bevel stand. Bij Bevel zit het achterin potdicht. Net voor het einde van de eerste helft mag Berg en dal een vrije trap nemen vanop zo’n 25 m. Molenberghs trapt de bal onder de lat maar doelman Verelst kan deze goed getrapte vrije trap onschadelijk maken.

We gaan rusten bij een 0 – 0 stand waarin Berg en dal constant op de Bevelse verdediging beukte! De grote kansen die er toch wel geweest zijn, werden gemist. Hopelijk komt het goed in de tweede helft.

Aziz Moutakwil wordt tijdens de pauze vervangen door Slegers. De spelers van Bevel zijn zeer gedreven uit de kleedkamers gekomen en ze bijten fel van zich af! Bij Berg en dal is het krasselen tot en met. In de 57’ stuurt Van Krunkelsven Smeets knap weg op links. Wouter kan Matyssen uitkappen en uiteindelijk op doel besluiten. Zijn schot is te centraal om Verelst te verontrusten. Stilaan maar zeker herpakt Berg en dal zich en dwingt wat hoekschoppen af die voor wat dreiging zorgen. Bij zijn eerste baltoets haalt de ingevallen Delrock hard uit van net binnen de grote backlijn. Doelman Verelst kan in twee tijden redding brengen. In de 65’ speelt een Bevelse middenvelder de bal terug naar achter. Delrock onderschept de bal en snelt er vandoor. Hij duwt de bal schijnbaar te ver voor zich uit, maar doelman Verelst twijfelt en zo kan Milo toch als eerste bij de bal komen! Hij schuift de bal naast de doelman netjes in doel : 1 – 0. Bij Bevel laten ze het hoofd niet hangen en trekken ze naar voor. In de 72’ verkijkt doelman Lenaerts zich op een hoge bal van Van Peer en de bal rolt in doel! De ultieme poging van Appelthans om alsnog het leer uit het kader te trappen lukte niet. (1 – 1) Bevel is amper aan het doel van Lenaerts geweest maar de gelijkmaker staat op het bord. Berg en dal probeert  nog wel te dreigen, maar uiteindelijk levert het niks op. In de slotfase schiet Van Pol keihard op doel, maar ook dit schot wordt door een geweldige keepende doelman uit het doel geslagen. Even later kopt Thijs een mooie voorzet van op rechts rakelings naast het doel van Verelst. Even vooraffluiten vertrekt er nog een dieptepas van Bevel. De Bevelse aanvaller Hendrickx,  is doorgebroken en kan alleen op Lenaerts afgaan. Gelukkig is Yarne bij de zaak en kan hij het doelpunt voorkomen.
Het blijft uiteindelijk bij een 1 – 1 eindstand na een wedstrijd waarin Berg en dal vooral in de eerste helft de grote kansen onbenut liet. Gelukkig pakken we nog een punt. Volgende week staat er de grote derby tegen Geel op het programma en de wedstrijd staat wellicht nu al bol van de spanning.

We hopen een frivool Berg en dal te zien dat toont dat het waardig leider is in deze reeks.

Afspraak zaterdag om 20.00 in de Leunen.