Vooraf :
Bornem telt 7 punten in de rangschikking en kon vorige week winnen tegen Zoersel met 5 – 3. Ze konden buitenshuis nog niet veel punten pakken, maar scoorden toch al 13 keer.
Voor Berg en Dal was het vandaag nog eens een namiddagwedstrijd na de twee avondwedstrijden. Gevers (spierscheur), Bogaerts  en Van Krunkelsven blijven geblesseerd aan de kant.

De wedstrijd zelf :
Prachtig herfstweer op deze 24ste oktober. Het was aangenaam in het stadion van Berg en dal, waar vandaag de “briskes” (jetons) hun intrede deden.
Scheidsrechter Van Gorp was ook van de partij en zette het licht rond 15:00 op groen om de wedstrijd te starten. Het duurt niet lang vooraleer Berg en dal voor de eerste keer kan dreigen. Joris stuurt een geknipte pass tot bij Smeets op links die meteen voor doel trekt waar Van Pol een gekraakt schot aflevert. We zijn amper 5’ ver in deze wedstrijd. Dat beloofd. In de 9’ is het weer Smeets die van op links kan voor zetten! Molenberghs trapt echter op doelman Pepermans en Voorn is te veel uit balans om de rebound binnen te trappen. Berg en dal heeft het balbezit, zoals in alle wedstrijden, en kan geregeld dreigend voor het doel van Bornem komen. Voorlopig kunnen ze “onze groenen” het scoren beletten. Berg en dal laat de bal goed rondgaan en het controleert het spel. In de 10’ kan Pepermans een kopbal van Remen onschadelijk maken na een hoekschop op links van Molenberghs. In de 18’ bij een volgende aanval op rechts, schildert Mo El Idrissi de bal op het hoofd van Van Pol die in de rechterhoek onhoudbaar binnenkopt. De verdiende 1 – 0 staat op het bord. Berg en dal duwt door en Voorn zet bij een volgende fase voor doel en bereikt Van Pol aan de tweede paal. Thijs kan de bal echter niet goed raken en doelman Pepermans haalt opgelucht adem. In de 20’ noteren we een mooie combinatie. Smeets bereikt Van Pol op links die meteen door tikt tot bij de spurtende Molenberghs, die alleen op Pepermans kan afgaan. Jarno krijgt de bal niet goed onder controle en de Bornemse doelman kan het leer uit zijn voeten graaien. Berg en dal behoudt het balbezit maar voorlopig creëren ze geen echte kansen meer. De dreigende acties zijn voorlopig opgeborgen en de aanvalsmachine is stilgevallen. Terwijl dit neergepend wordt stuurt Mo een perfecte pass voor Van Pol die van dichtbij de netten weer doet trillen in de 40’. Een geruststellende 2 – 0 verschijnt op het bord. Het smaakt blijkbaar naar meer want amper één minuutje na dit doelpunt stuurt Molenberghs met een sublieme pass de doorgelopen Joris alleen voor doel. Dean twijfelt even en de bal kan ontzet worden door Van Den Mooter.

We gaan rusten bij een 2 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal heer en meester was over Bornem. Bornem dat er zelfs niet in geslaagd is om één keer voor het doel van Lenaerts te geraken. Berg en dal speelde een goede eerste helft met veel balbezit. Het liet de bal goed rondgaan en kon vooral in het eerste halfuur kansen creëren. We hopen op een vervolg in de tweede helft.

Joris blijft in de kleedkamer en Verbeeck mag deze tweede helft volmaken. We zijn nog maar net gestart of Van Pol knalt van op links net naast het doel van Pepermans. We krijgen de indruk dat Berg en dal wat gas heeft teruggenomen en Bornem komt meer bij de bal, zonder evenwel te komen dreigen. De eerste knappe aanval in de tweede helft voltrekt zich voor onze neus! Mo speelt de bal mooi tussendoor tot bij Smeets die Zgaoui en Williams in de wind zet op rechts. Wouter zijn schot vliegt voorlangs. Aan de overzijde is er nu toch gevaar in de 58’ wanneer Van Meulder door de verdedigende linie breekt en op doel kan trappen. Lenaerts is goed alert en brengt gepast redding. Bij Berg en dal is het tempo uit de wedstrijd verdwenen en is het samenspel van in de eerste helft niet meer aanwezig!! De scherpte is er bij de meesten af en Bornem mag meer in de wedstrijd komen. We zien een driest inkomen in de 16 op aanvaller Van Meulder, maar de scheidsrechter laat gelukkig doorspelen. Bij de  daaropvolgende aanval stuurt men Van Pol in de diepte op links! Thijs ziet Pepermans ver uit zijn doel staan en probeert hem te verrassen met een lob! Helaas is de uitvoering niet perfect en kan Pepermans de bal uit de lucht plukken. Bornem roert zich en voelt dat het bij Berg en dal niet zo goed meer draait. De ingevallen Yilmaz kan mooi op doel koppen, maar Lenaerts is bij de pinken en kan redding brengen. In de 78’ trapt Molenberghs een vrije trap naast het Bornemse doel en even later ontfutselt Verbeeck de bal bij een Bornemse opbouw en passt tot bij Van Pol die de bal van op links voor de voeten legt van Smeets!! Wouter trapt hoog over. Mo verstuurt van op rechts weer een schitterende pass achter Williams en De Sager tot bij Van Pol die al schuivend de bal naast trapt. In de 88’ zet Smeets voor doel! Van Pol kopt door tot bij Mo die neergelegd wordt in het strafschopgebied! Scheidsrechter Van Gorp fluit een terechte strafschop. Van Pol kan de 11-meter echter niet verzilveren.

Scheidsrechter Van Gorp fluit na 93’ de wedstrijd ten einde.

De tweede helft was veel minder van kwaliteit dan de eerste! In deze kwakkelende tweede time kregen we niettemin nog heel wat kansen die niet konden omgezet worden in doelpunten.
We noteren vandaag een derde clean sheet.
Volgende week treffen we Bevel op zondagnamiddag 31 oktober om 15.00.