Berg en dal verliest voor de eerste maal dit seizoen!!

Vooraf :
De Kempen liet in de heenronde zien dat het als ploeg heel wat in petto heeft. Toch konden ze zich nadien niet meer doorzetten en het duurde tot vorige week wanneer ze nog eens echt konden uithalen met forfaitcijfers tegen rode lantaarn Herselt.

Berg en dal is nog steeds in de “winning mood”,  maar kan nog altijd niet beschikken over Aziz en Voorn. Bogaerts zit terug op de bank.

De wedstrijd zelf:

Zondagmorgen om 08:00 wees de thermometer nog meer dan -8 aan, en een eerste blik op het gazon voorspelde niet veel goeds voor het spelen van deze wedstrijd om 13:30. Groot was de verbazing wanneer er geen melding binnenkwam van een afgelasting. Goed aankleden en op weg naar het BRIS stadion. Er was weinig volk komen opdagen voor deze spannende derby tegen De Kempen. Heel veel supporters zullen ook gedacht hebben dat er een afgelasting zou zijn. Het speelveld lag er wit en bevroren bij en we hebben onze twijfels of er van echt voetballen iets in huis zal komen. Scheidsrechter Gijsen fluit de wedstrijd toch op gang nadat de U7 vandaag mee mochten oplopen met de spelers. In de tribune was het glad en we moeten oppassen om hier al geen schuiver te maken. Bij aanvang van de wedstrijd domineert Berg en dal de wedstrijd! De Kempen houdt alles goed gesloten en echte kansen kan Berg en dal voorlopig niet afdwingen. De spelers schuiven van de ene kant naar de andere en Smeets heeft wel feeling met het veld. Hij kan in de 17’ van op links laag voor doel zetten. De “gele” bal rolt voorbij iedereen tot bij Wouters die van dichtbij nog op doelman Hooyberghs trapt. Dit was een open kans om de score te openen. Tot hiertoe is De Kempen amper over de middenlijn geweest! In de 23’ komt De Kempen voor het eerst voorin en van op rechts legt Goethaert de bal terug tot bij Moorkens die van op de grote backlijn vrij op doel kan trappen en Lenaerts geen schijn van een kans laat. De bal vliegt in de linkerhoek binnen. Het staat 0 – 1. Voor de tweede maal komen we dit seizoen op een achterstand. De eerste maal was tegen ….. De Kempen. Berg en dal blijft nog altijd wel in balbezit, maar echte dreigende acties krijgen we niet te zien op dit bevroren veld. Als aanvallende ploeg ben je wel licht benadeeld ten opzichte van de verdedigers. Berg en dal komt niet tot voetballen op deze ijspiste omdat de staat van het veld dit niet toelaat. Een verdedigende ploeg kan makkelijker een offensief ingestelde ploeg opvangen in deze omstandigheden. In de 40’ probeert Wouters een solo, maar zijn voorzet is te zwak om gevaarlijk te worden. Berg en dal mag doen wat het wil tot aan de grote backlijn en dan stopt het. De laatste goede pass ontbreekt meestal. In de slotseconden van deze eerste helft mag De Kempen nog een vrije trap nemen. Meynendonckx schildert de bal voor doel, waar een Kempense aanvaller met het hoofd de bal op doel devieert. Lenaerts is wakker en redt deze kopbal. Wouters pakt nog geel en mist hierdoor de inhaalwedstrijd tegen ’s Gravenwezel-Schilde op 08 januari.
We gaan rusten bij een 0 – 1 stand na een eerste helft waarin Berg en dal de wedstrijd volledig domineerde, maar het deksel op de neus kreeg bij een zeldzame counter van De Kempen. Voetballen was schier onmogelijk op dit bevroren veld. Berg en dal dat het vooral van zijn voetballend vermogen moet hebben, werd fel benadeeld door deze winterse omstandigheden.
Berg en dal komt zeer gedreven uit de kleedkamer en trekt onmiddellijk ten aanval met Appeltans. Zijn poging wordt in hoekschop gewerkt. Na 10’ in deze tweede helft komt Mo El Idrissi Gevers vervangen. De Kempen kan gevaarlijk counteren in de 57’. De voorzet van op links bereikt opnieuw Moorkens die dit keer op de paal knalt. Bijna waren de boeken al dicht. We zijn in de 62’ als we een snedige aanval van Berg en dal kunnen noteren. Helaas kan deze mooie actie niet afgewerkt worden. De Kempen verdedigt met hart en ziel en voor Berg en dal is het moeilijk om deze verdediging te ontwrichten. In de 70’ mag Berg en dal een vrije trap nemen. Molenberghs zwiept de bal voor doel en Van Pol kan er zijn hoofd tegen zetten. We juichen al, maar de bal vliegt tegen de onderkant van de lat terug in het veld. De Kempen staat onder druk en de spelers van Berg en dal zetten zich volledig in om toch nog een doelpunt te maken. Van Aerschot komt in 75’ Remen vervangen. In de 76’ mag Berg en dal nog maar eens een hoekschop nemen op links. Van Pol kan binnen de 16 op doel trappen, maar heel wat geel-blauwe benen blokkeren zijn schot. In de 80’ krijgt de ingevallen Storms nog een open kans, maar Lenaerts kan redding brengen, wanneer deze aanvaller alleen op hem af komt. Scheidsrechter Gijsen laat nog 5’ extra spelen, maar ondanks de nodige inzet en gretigheid bijten we onze tanden stuk op een fel gemotiveerd en hard werkende tegenstander. Berg en dal gaat nu de winterstop(je) in en verschijnt opnieuw in competitie op 08 januari 2023. Nu woensdag ontvangen ze Antonia voor de beker van Antwerpen om 20.00 op het B-terrein.

Ik wens iedereen: bestuur, trainer, spelers, helpers en medesupporters een Zalige Kerstmis toe en een voorspoedig 2023.

Tot volgend jaar!!

Zij verloren op de ijspiste voor het eerst dit seizoen:

Yarne Lenaerts, Appeltans Nicolas, Remen Kurt Van Aerschot Sam, Van Krunkelsven Jentl Vereijken Sander, Molenberghs Jarno, Wouters Arne, Joris Dean, Smeets Wouter, Gevers Jeff (55’ El Idrissi Mo) en Van Pol Thijs.

Overige bankzitters: Wagemans Tom, Bogaerts Dario

 Doelpunten : 23’ Moorkens: 0 – 1

Geel :
Wouters en Vereijken

Geel gevaar:
2. Smeets, Voorn, Vereijken,
1. Moutawakil, Van Pol, Molenberghs

Geel geschorst: Wouters op 08/01/2023 ’s Gravenwezel-Schilde

Topscorers Berg en dal: 32 voor/ 12 tegen:

13. Van Pol
4. Voorn, Joris,
3. Molenberghs
2. Remen, Vereijken, Gevers,
1. Battista, Van Krunkelsven