Berg en Dal zorgt voor de derde maal op rij voor een sensationele ontknoping.

Vooraf :
Diest staat dit seizoen op een voorlaatste plaats. Het behaalde 6 punten in de eerste periode en kon vorige week winnen tegen Eksel met 3 – 1. Op verplaatsing scoorden ze  9 keer en kregen 18 doelpunten tegen.
Bij Berg en dal zit Van Krunkelsven een gele schorsing uit. De anderen tekenen present.

De wedstrijd zelf:
Het was matchdiner vandaag en vele mensen konden zich te goed doen aan de lekkere lunch die hen werd voorgeschoteld. De grasmat oogde goed, maar Smeets en Joris vertelden tijdens de opwarming dat het er zwaar bij lag. Ondanks het slechte weer schoven toch heel wat supporters voorbij de kassa om deze wedstrijd te volgen. Scheidsrechter Vanermen fluit om 14.30 de wedstrijd op gang. Berg en dal eist onmiddellijk de bal op en drukt Diest naar achter. Berg en dal pakt uit met enkele dreigende acties, maar voorlopig kan doelman Emanet zijn doel schoon houden. De belegering blijft duren en in de 12’ kopt Van Pol een voorzet van op rechts nipt naast. Op het kwartier mag Berg en dal een vrije trap nemen en is het Creemers die net over het doel van Emanet kopt. We zijn 19’ als Joris dubieus van de bal gezet wordt in de grote backlijn, maar scheidsrechter Vanermen ziet er geen graten in en laat doorspelen. Berg en dal legt de ene na de andere prachtige aanval op de zware grasmat. Diest komt op geen enkel vlak in dit hoofdstuk voor. Ze moeten de wet van de sterkste ondergaan. Het is echt éénrichtingsvoetbal in deze eerste 20 minuten. Vereijken knalt in de 25’ vanuit de tweede lijn, maar zijn schot mist de nodige precisie. In de 29’ breekt Smeets de ban. Bij een voorzet van op rechts is hij sneller op de bal dan zijn belager Claessen, controleert de bal en schiet hem mooi in de rechterhoek binnen: 1 – 0. Het zal nu wel beginnen loslopen… Het lijkt alsof de spelers van Diest een elektrische schok hebben gekregen en ze komen helemaal tot leven na dit doelpunt. Amper enkele minuten na de openingstreffer kan Habarugira na ongelooflijk geklungel achterin de bordjes terug in evenwicht hangen. Een vroeg sinterklaascadeau. Diest komt meer en meer opzetten en Berg en dal is het noorden kwijt. Diest mag in de 45’ een hoekschop trappen op rechts. De corner van Erciyas draait vervaarlijk in en met de speling van de wind slaat Lenaerts de bal in eigen doel in plaats van over het doel. 1 – 2. We kunnen onze ogen niet geloven. Berg en dal herneemt na dit doelpunt en zet in de blessuretijd van deze eerste helft nog een aanval op. De bal komt voor doel waar Gevers hard intrapt, maar doelman Emanet weet de bal te weren. In de daaropvolgende wirwar voor doel jaagt Voorn de bal tegen de netten. 2 – 2. Een zeer belangrijke treffer op een psychologisch goed moment.
We gaan rusten bij een 2 – 2  tussenstand na een eerste helft waarin berg en dal met 2 gezichten streed. Onze jongens leverden een pracht van een eerste halfuur af, maar zakten dan compleet weg in het laatste kwartier. We hebben nog 45 minuten om alles recht te zetten.
Het is Diest dat beter uit de kleedkamer is gekomen en meteen gevaarlijk uitbreekt. Lenaerts kan een dieptepass net voor de neus van Maviluka Zingula onschadelijk maken. Vereijken wordt op het uur vervangen door Wouters. Het betert bij Berg en dal niet en in de 61’ zien we op rechts dat heel de verdediging op een hoopje gespeeld wordt. De bal wordt dan lateraal tot bij Bantu gespeeld, die de bal maar in te leggen heeft. 2 – 3 Dit had niemand zien aankomen. Berg en dal moet kost wat kost iets aan deze achterstand doen. Ze proberen zo goed als het gaat. Molenberghs zet voor doel van op rechts en Gevers kopt op de doelman. In de 65’ komt Battista Joris vervangen en even later pakt Molenberghs een geel karton. Bij Berg en dal lukt er niks meer en Diest heeft vleugels gekregen. Het kan counteren naar harte lust en achterin heeft men nu de handen vol. In de laatste twintig minuten komt Berg en dal meer en meer dreigen maar het komt niet tot scoren. De supporteren schreeuwen de jongens naar voren en de aanmoedigingskreten hebben effect. In de 70’ knalt Smeets tegen de onderkant van de lat, maar deze keer springt de bal terug in het veld. Diest plooit nu helemaal terug maar Berg en dal vindt voorlopig geen opening. In de 71’ komt Remen Creemers vervangen, maar trainer Aziz vraagt hem om voorin te spelen. Ondertussen pakt Bogaerts ook nog geel. Berg en dal dringt nu echt wel aan en in de 79’ kopt Van Pol de bal door tot bij de pas ingevallen Remen. Kurt tikt de bal tegen de netten: 3 – 3 De vreugde is groot. Berg en dal ruikt nu de zege en in de 84’ zoeft een schot van Wouters net naast het doel van Emanet. In de 86’ zet Molenberghs nog eens voor doel en kopt Van Pol recht op de Diestse doelman. Een minuut later vertrekt er weer een voorzet richting penaltypunt. De uitgekomen doelman is te laat, maar de kopbal van Van Pol vliegt naast. We zijn al in blessuretijd als Gevers nog eens op doel knalt. Doelman Emanet brengt redding. In het ultieme slot mag Berg en dal nog een vrije trap nemen op rechts net buiten de backlijn na fout op Molenberghs. Jarno dropt de bal voor doel en Remen kopt de bal binnen. Ongelooflijke ontlading bij spelers en supporters. Grote vreugdetaferelen bij Berg en dal. Teleurstelling alom in het Diestse kamp. De trainerszet om Remen in de voorlinie te posteren brengt twee doelpunten op. Het is natuurlijk wel de verdienste van Kurt zelf en zijn medespelers, om ze binnen te leggen. Scheidsrechter Vanermen fluit dan deze wedstrijd ten einde. Een geweldig plot in deze wedstrijd om wederom in de blessuretijd punten te pakken. In de laatste 3 wedstrijden leverde blessuretijd 7 punten op, of moeten we nu gaan spreken van Berg en daltime. Ik had het trouwens tegen Joris voor aanvang van de wedstrijd gezegd dat de tijd tussen 90’ en 95’ heel belangrijk zouden zijn.

Berg en dal boekte hiermee zijn 9de winst en prijkt nog altijd aan de leiding in Derde Klasse B.. Dat is klasse. Niemand die dat had durven verhopen. We scoren heel veel doelpunten, maar laten de laatste weken ook té veel doelpunten maken.
Volgende week wacht Zepperen Brustum van trainer Reumers (ex Berg en dal)ons. Hij heeft altijd beweerd dat Berg en dal daar zijn eerste nederlaag zal incasseren. Hij kwam vandaag nog een laatste keer scouten en zal zich volgende zondag wapenen om ons de das proberen om te doen. Wij kunnen er enkel voor zorgen dat we hem lik op stuk geven en de punten mee naar huis brengen. Het is zondag de eerste verplaatsing die we in de namiddag spelen.

Zondag begint de wedstrijd volgens de officiële voetbalsite om 15:00.

Tot dan,

Zij zorgden weer voor een geweldig slot van de wedstrijd:

Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Creemers Thomas (70’ Remen Kurt), Appeltans Nicolas, Joris Dean (65’Battista Marco), Vereijken Sander (60’ Wouters Arno), Voorn Ramon, Van Pol Thijs, Molenberghs Jarno, Gevers Jeff en Smeets Wouter

Overige bankzitters:, Michiels Karim,

Doelpunten: 29’ Smeets: 1 – 0; 33’ Habarugira: 1 – 1; 45’ Erciyas: 1 – 2; 45’+1 Voorn: 2 – 2; 61’ Bantu: 2 – 3; 79’ Remen: 3 – 3;
93’ Remen: 4 – 3.

Geel : Molenberghs en Bogaerts