Overdreven cijfers tegen een moedig Eksel!!

Vooraf :
Eksel is de rode lantaarn in onze reeks. Ze ontfutselden de voorbije weken Schoonbeek-Beverst nog een punt. In de heenronde waren ze een maatje te klein voor Berg en Dal. Ze kunnen alleszins vrank en vrij komen voetballen. Bij Berg en dal zit de winningmood er opnieuw in, na de uitzeges in Diest en Turnhout. Vandaag moet het zeker en vast lukken om te winnen. Joris en Appeltans zijn er vandaag niet bij. De centrale verdedigers worden vervangen door Remers en Creemers.    

De wedstrijd zelf:

Vandaag was het matchdiner en we waren uitgenodigd door IC Consulting IT om een hapje mee te komen eten. Bedankt Peter en Ingrid, het was heel lekker. Met een goed gevulde maag begaven we ons naar de tribune om de wedstrijd te volgen. Scheidsrechter Van Asch is punctueel en laat de wedstrijd vrij stipt beginnen. Na 1’ zoeft er al een voorzet van Smeets voor doel en kan Van Pol er zijn hoofd tegen zetten, maar die wordt in hoekschop gedevieerd. Berg en dal drukt Eksel naar achter en in de 9’ trapt Remen van achteren uit, een verre gekruiste pass tot bij Smeets op links. Wouter zijn voorzet wordt weggewerkt in de voeten van Voorn, die van net buiten de grote backlijn de 1 – 0 op het scorebord trapt. In de 16’ krijgen we hetzelfde scenario te zien. Remen met een lange pass tot bij Smeets, maar nu kopt Van Pol van dichtbij naast. Eksel laat zich niet zomaar naar de slachtbank leiden!! Integendeel de spelers van Eksel spelen met vuur en passie. In de 20’ moet onze doelman Lenaerts plat bij een schot vanop rechts van Bertrands. Het spel van Berg en dal is traag en zonder veel creativiteit. Er is weinig drive te merken bij onze spelers. In de 22’ krult Smeets vanop links de bal net voorbij de verste paal buiten. Eksel probeert mee te voetballen en dat lukt hun aardig. In de 23’ mag De Pachter van op rechts aanleggen, maar zijn schot vliegt over het doel van Lenaerts. Op het halfuur trekt Molenberghs ten aanval op links. Hij kan zich vrijspelen en knalt vanuit een scherpe hoek op doel. Doelman Pelic heeft de hoek goed dichtgehouden en kan de bal weren. Even later mag Jarno nog een aanleggen, maar zijn schot, dat naast zou gaan wordt nog vervaarlijk door een Ekselse verdediger bijna in eigen doel ontzet. Berg en dal zet in de 31’ een aanval op langs rechts. Vereijken en Bogaerts zetten met een één-tweetje enkele Ekselspelers in de wind. Sander gaat door, de zee gaat open en hij kan van op de grote backlijn loepzuiver de bal in de winkelhoek trappen. Prachtige goal..  Het scorebord flikkert op..2 – 0. De kopjes bij de spelers van Eksel blijven omhoog en ze proberen meer en meer in het spel te komen, wat hun ook lukt. In de 38’ speelt Creemers veel te kort terug op Lenaerts en De Pachter is er als de kippen bij om de bal te onderscheppen en zo de aansluitingstreffer te realiseren. 2 – 1. Een vroeg paascadeau. We krijgen niet veel meer te zien en noteren enkel nog een schot van Smeets uit een scherpe hoek in het zijnet. Vereijken spurt in de 45’ weg en mag vrij oprukken. Zijn schot wordt door doelman Pelic onschadelijk gemaakt.

We gaan rusten bij een 2 – 1 tussenstand na een eerste helft die wat voetbal betreft ver onder de verwachtingen blijft. Het gaat er te gezapig aan toe en we missen de nodige drive van de voorbije weken. Ondanks de twee tegendoelpunten blijft Eksel wel moed houden en spelen ze voor wat ze waard zijn. Trainer Aziz laat Voorn en Van Krunkelsven in de kleedkamer en zij worden vervangen door Alaerts en Martin. We zijn nog maar net bezig of Battista pakt een geel karton, voor een opstootje aan de zijlijn. Berg en dal trekt naar voor en na hoekschop van op rechts kopt Remen tegen de binnenkant van de paal. We hadden het Kurt zo graag gegund. In de 52’ schiet Van Pol van aan de grote backlijn op doel, maar doelman Pelic kan de bal klemmen. Eksel komt meer en meer bij de bal en drukt Berg en dal achteruit. Ze komen zelfs enkele keren dreigen voor het doel van Lenaerts. Sporadisch komen we nog eens voor het doel van Pelic. In de 59’ kan Smeets de bal doorduwen tot bij de spurtende Battista. Marco levert een gekraakt schot af. Berg en dal speelt zonder veel bezieling in deze tweede helft in tegenstelling tot Eksel dat meer en meer de bovenhand krijgt. Onze tweede kapitein van deze namiddag : Molenberghs mag gaan rusten en in zijn plaats komt Gevers. In de 61’ blundert Remen achterin en het is weer De Pachter die er met de bal kan vandoor gaan. Hij komt alleen voor Lenaerts, maar Yarne kan de gelijkmaker voorkomen door gepast tussenbeide te komen. Eksel blijft er in geloven en wint de duels in het middenveld. Het niveau van Berg en dal is erg gezakt en we vrezen dat de gelijkmaker niet lang meer op zich laat wachten. In de 65’ komt de bal nog eens voorin en Van Pol zet zich door en kan van op links voor doel zetten. Alaerts kan voorbij de 2de paal de bal nog terug in een kluwen spelers koppen en Gevers trapt de bal uiteindelijk binnen: 3 – 1. Een zucht van verlichting gaat door de tribune. Vereijken krijgt een geel karton onder de neus geduwd. Eksel blijft vrij voetballen en in de 74’ moet Lenaerts een schot van De Pachter van onder de lat in hoekschop duwen. Smeets wordt nog maar eens tegen de vlakte gewerkt en Wouter, onze derde kapitein van vandaag mag ook gaan rusten. Hij wordt vervangen door Wouters. Battista wordt de 4de kapitein van deze namiddag! Dat heb ik nog weinig meegemaakt. In de 79’ kan Gevers verdediger Weckx van zich afhouden en de bal tot bij Vereijken schuiven. Sander trapt weer op doel, doelman Pelic redt, maar slaat de bal in de voeten van Alaerts die aan de 2de paal gepositioneerd, de bal onverbiddelijk tegen de netten jaagt. 4 – 1. Eksel blijft toch voetballen en in de 83’ mag Maes aanleggen. Lenaerts is present. In de 88’ mag Battista een vrije trap nemen. Marco knalt de bal bijna rechtstreeks in doel, maar doelman Pelic kan in hoekschop werken. De aansluitende hoekschop wordt door Creemers binnengekopt: 5 – 1. Scheidsrechter Van Asch laat geen seconde overspelen en na precies 90’ fluit hij de wedstrijd ten einde.

Berg en dal speelde vandaag onder zijn niveau en ondanks de hoge score was het geen al te mooie wedstrijd. We hebben wel genoten van de prachtige doelpunten die er vanmiddag geserveerd werden. Een moedig Eksel heeft blijven weerwerk bieden en dat siert hen.

Volgende week nemen we het op tegen Rijkevorsel Zwarte Leeuw.

Hopelijk verschijnen we daar in de zaterdagavondwedstrijd weer als leeuwen en is de spirit en de drive terug aanwezig.

Tot dan,

Zij kwamen vandaag toch wat bleekjes voor de dag:

Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Remen Kurt, Creemers Thomas, Battista Marco, Voorn Ramon(46’ Martin Niels),Van Krunkelsven Yentl (46’ Alaerts Jelle), Vereijken Sander, Smeets Wouter(76’ Wouters Arne), Van Pol Thijs en Molenberghs Jarno (60’ Gevers Jeff)  

Overige bankzitters: —

Doelpunten: 9’ Voorn: 1 – 0; 31’ Vereijken: 2 – 0; 39’ De Pachter: 2 – 1; 65’ Gevers: 3 – 1; 79’ Alaerts: 4 – 1; 89’ Creemers: 5 – 1.

Geel: Battista en Vereijken


Geel gevaar:

2. Joris, Creemers, Bogaerts en Battista,
1. Molenberghs, Martin, Appeltans, Voorn, Van Krunkelsven,
    Alaerts en Vereijken.

Topscorers Berg en dal:  69 voor/ 33 tegen:

26. Van Pol
8.   Gevers
5.   Smeets
4.   Remen, Joris, Vereijken, Voorn,
3.  Creemers,
2.  Bogaerts, Wouters, Van Krunkelsven, Molenberghs,
1.  Battista, Martin en Alaerts