Degelijke tweede helft zorgt voor de eerste thuiszege in het nieuwe jaar!!

Vooraf :
Esperanza Pelt beet fel van zich af in de heenronde. We mochten blij zijn dat we er de 3 punten mee naar huis gristen. In de 2de periode wonnen ze 5 van de 8 wedstrijden en speelde het 2 maal gelijk. Ze waren nog in de running met Termien voor de 2de periodetitel. Voor Berg en dal wordt het geen gemakkelijke opgave om op deze zondag de driepunter te pakken. Ze moesten het stellen zonder Remen, de gekwetsten Gevers en Martin en de geschorste Smeets.

De wedstrijd zelf:
Het is donker weer op deze eerste voetbalzondag in februari. De wedstrijden beginnen weer om 15.00 en dat betekent dat we in de laatste fase van de competitie zitten. Toch is de tribune goed gevuld ondanks het wereldkampioenschap veldrijden. Vandaag wordt de wedstrijd gefloten door de vrouwelijke scheidsrechter Jana Van Laere. Klokslag 15:00 laat Pelt de bal voor het eerst in het spel rollen. Pelt is meestal in balbezit en in de 6’ wordt een sublieme pass tussen de verbouwereerde Appeltans en Creemers gestuurd. Paesen komt zo alleen voor doelman Lenaerts die redding kan brengen met de voet. Hier komen we goed weg. Pelt creëert de ene hoekschop na de andere in deze beginfase, maar onze verdediging houdt het hoofd koel en kan telkens ontzetten. Van Berg en Dal zijde valt er weinig te beleven in deze eerste 25 minuten. Het is vooral Pelt dat het hoge woord voert. Esperanza houdt geen walk over zoals het in de thuismatch wel deed. Pelt speelt wel in een hoog tempo en is vaak aan de bal. Berg en dal kan ervoor zorgen dat ze geen al te grote dreigende acties kunnen opzetten. We kunnen in de volgende minuten niets meer noteren omdat er weinig gebeurt op het veld. In de 28’ stuurt Molenberghs een goede dieptepass over de grond. Joris spurt er achteraan, maar doelman Vanmarsenille is een tikkeltje vlugger op de bal dan Dean, maar moet de bal lossen. (foto verslag) De bal rolt voor de voeten van Voorn, die niet verzint en naast de rechterpaal binnen tikt. Dit doelpunt komt echt uit het niets gevallen. Berg en dal lijkt gelanceerd want op het halfuur zet Molenberghs weer een aanval op in het middenveld. In samenspel met Vereijken komt Jarno opnieuw aan de bal die de bal tot bij Van Pol passt. De pass is net niet zuiver genoeg maar Van Pol kan mooi terugleggen tot bij Molenberghs, die vrij op doel kan trappen. Jarno trapt echter te centraal op de doelman. We zijn amper twee minuten later of Creemers lanceert Van Pol. Doelman Vanmarsenille heeft het spel goed gelezen en hij is een fractie vlugger bij de bal dan Thijs en kan met een verre trap ontzetten. Esperanza moet lijdzaam toezien dat Berg en dal zich in de match gespeeld heeft de bal opeist. In de 37’ mag Molenberghs een vrije trap nemen op links. Hij zwiept de bal voor doel en ( wij dachten dat Joris er zijn hoofd tegen zette) de doelman verkijkt zich op deze bal en raakt die nog even aan, maar de bal verdwijnt in doel. 2 – 0. Pelt geeft zich alles behalve gewonnen en in de 40’ kan Mols er vandoor gaan op rechts. Hij zet voor doel waar Paumen op een haar na de bal mist om de aansluitingstreffer aan te tekenen. We gaan rusten bij een 2 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Pelt in de beginfase een grote kans de nek omwrong. Het eerste halfuur was er weinig te beleven en na het openingsdoelpunt begon het voor Berg en dal beter te draaien. We hopen dat ze blijven doorgaan in de tweede helft. De tweede helft is nog maar pas van start gegaan of we zien dat beide Pelt invallers Nganga en Smolders, het heft in handen nemen. Ze vinden mekaar goed en na een kort samenspel tussen beiden snijdt Nganga er van door op links. Hij loopt er vlugger vandoor dan Bogaerts en trapt gekruist de aansluitingstreffer op het scorebord. (dat niet werkt vandaag)

Dit voorspelt niet veel goeds want we spelen amper 3’ in deze tweede helft. Berg en Dal reageert echter gepast op deze tegentreffer en trekt naar voor. In de 52’ trapt Molenberghs een hoekschop van op rechts. Van Pol kopt in, maar zijn kopbal wordt geblokkeerd, maar Van Krunkelsven staat op de juiste plaats en trapt de 3 – 1 tegen de netten. Esperanza krijgt hierdoor een opdoffer van jewelste. Berg en dal blijft meer in balbezit, maar het is uitkijken voor de aalvlugge Nganga. Hij rolt in een volgende fase de hele verdediging op, maar kan dan niet tot een schot komen. Op het uur noteren we een mooie aanval van Berg en dal. Joris draait zich vrij net buiten de zestien en passt tot bij Molenberghs op de rechterkant. Zijn schot wordt in hoekschop ontzet. Deze corner wordt voor doel gebracht en verschillende Berg en dalspelers trappen op doel, maar telkens wordt de bal geblokkeerd. Hier was de 4 – 1 bijna een feit. Even later kopt Creemers nog een vrije trap over het doel van Vanmarsenille. Berg en dal heeft de touwtjes stevig in handen genomen en de tank bij verschillende Peltspelers is leeg op dit zware, zompige veld. Met een regelmaat van een klok kan Berg en dal een aanval opzetten. In de 27’ na een mooie opbouw kan Joris voorzetten van op links. Van Pol mist zijn controle en weg is de kans. Nganga weert zich als een duivel in een wijwatersvat en na corner in de 75 komt hij bij de bal op de grote backlijn, glijdt uit, maar blijft nog in balbezit en levert nog een behoorlijk schot af. Onze doelman Lenaerts laat zich niet verrassen. Van Krunkelsven wordt wat rust gegund en in de 78’ wordt hij vervangen door Wouters. Het blijft achterin opletten, want Battista kan een bal voor de neus van een Peltse aanvaller nog net voor de lijn ontzetten. Berg en dal kan regelmatig counteren, maar deze uitvallen worden niet secuur genoeg uitgespeeld zodat er niets van terecht komt. In de 83’ kan Voorn de bal bij een Peltse opbouw onderscheppen. Ramon geeft gepast mee met Vereijken op rechts. De voorzet van Sander wordt op een haar na gemist door Voorn. Even later, in de 90’, krijgen Vereijken en Voorn nog een geel karton onder de neus geduwd door de scheids na een zinloze reactie op een fout vlagsignaal van de assistent. Hierdoor is Vereijken geschorst voor de wedstrijd tegen Betekom. Van Pol mag gaan rusten en Van Holt mag zijn eerste optreden maken voor Berg en dal. Hij kan zich toch nog laten zien in blessuretijd, maar wordt nadat Molenberghs hem keurig aanspeelt de grond ingeboord door een Peltse verdediger.

De goed leidende Jana Van Laere fluit na 93’ de wedstrijd ten einde. De spelers zijn er niet rouwig over, want spelen op zo’n zwaar veld kost veel energie. De energie die Berg en dal meer had dan Pelt.

Berg en dal laat zien dat het thuis moeilijk te kloppen is. Pelt lijdt hiermee zijn vierde nederlaag van het seizoen, waarvan er twee tegen Berg en dal. We maken ons op voor zaterdagnamiddag om 14:30 voor de inhaalwedstrijd tegen Betekom. Betekom dat zaterdag fel van zich afbeet tegen leider Termien en een 3 – 3 in de wacht sleepte. Een verwittigd man is er twee waard.
Tot dan,

Zij beten fel van zich af in de tweede helft:

Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Joris Dean, Creemers Thomas, Appeltans Nicolas, Battista Marco, Van Krunkelsven Jentl (78’ Wouters Arne), Vereijken Sander, Voorn Ramon, Van Pol Thijs (90’ Van Holt Givano) en Molenberghs Jarno

Overige bankzitters: Michiels Karim, I Ben Ziane

Doelpunten: 28’ Voorn: 1 – 0; 37’ : 2 – 0 ; 48’  Nganga 2 – 1 ; 52’ Van Krunkelsven : 3 – 1

Geel : Creemers, Battista, Vereijken en Voorn

Geel geschorst: Vereijken tegen Betekom zaterdag 10 februari 2024