Derby blijft onder de verwachtingen.

Vooraf :
Geel wil nog via de eindronde een trapje hogerop gaan spelen. Het is best dat het dan vandaag op Berg en Dal de volle buit meepakt. In de laatste 5 wedstrijden pakten ze een 7 op 15. Ze zijn al sinds januari zonder nederlaag.
Bij Berg en Dal zijn Creemers en Battista geschorst voor deze derby. Hun plaats wordt ingenomen door Remen en de terugkerende Joris.

De wedstrijd zelf:

Heel wat mensen konden zich weer tegoed doen aan het matchdiner welke door Berg en Dal was georganiseerd. Het is aangenaam weer en deze vooravondwedstrijd lokt heel wat toeschouwers richting de Sportlaan. Deze burenderby blijft altijd op en top spannend. Scheidsrechter Allcock laat rond 17.00 Geel aftrappen. De studieronde duurt een hele tijd. De bal wordt langs weerszijden rondgespeeld en men wacht wat af. In de 7’ noteren we de eerste aanval van Berg en dal. Vereijken rolt heel het middenveld op en passt dan gepast tot bij Molenberghs op rechts. Jarno zet voor doel, waar Van Pol de bal nog kan terugkoppen tot bij Smeets, die over het doel van Belkouch trapt. In de 13de minuut komt Berg en dal weer dreigen langs rechts via Vereijken. Zijn voorzet raakt niet van de grond maar komt in de 16 tussen enkele spelers. Uiteindelijk kan de bal ontzet worden. Geel moet de bal aan Berg en dal laten en zet hier weinig tegenover. In de 20’ mag Berg en Dal een vrije trap nemen op links. Deze scherp gesneden voorzet kan in hoekschop gewerkt worden door de Geelse defensie. Molenberghs zwiept de corner voor doel, Voorn kan onmiddellijk aanleggen en na wat gekluts rolt de bal weer in hoekschop. Deze hoekschop wordt door Van Pol ingekopt, maar doelman Belkouch brengt weer redding. We zijn 25’ ver als we voor het eerst een dreigende actie van Geel noteren. Geel mag een hoekschop nemen en de bal rolt voor de voeten van Hoebregs die meteen uithaalt. Onze doelman Lenaerts kan met een voetveeg de bal uit zijn doel weren. Berg en dal steekt in de 31’ een mooie aanval in mekaar: Van Krunkelsven kan op rechts de vrijstaande Molenberghs bereiken. Jarno trekt voor doel en Van Pol kopt in. Doelman Belkouch brengt wederom redding en duwt de bal in hoekschop. De corner van Molenberghs komt tot bij Remen die net naast het doel van Belkouch trapt. Vanaf nu stapelen de fouten zich op en incasseren Van Krunkelsven en Joris een gele kaart. Aanhoudend wordt er iemand tegen de grasmat gewerkt en van een echte wedstrijd is nog weinig sprake. Het is niet dat het “smerige” fouten zijn, maar het spel ligt aanhoudend stil. Lenaerts moet nog een schot van op rechts van Quintens uit zijn doel ranselen. En vlak voor rust kan Kreydt op Lenaerts af gaan, maar Appeltans kan hem mee opzij nemen en Lenaerts kan de bal uit de korte hoek redden. We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft die door Berg en dal werd georchestreerd. Het zorgde voor enkele dreigende acties, die door doelman Belkouch onschadelijk werden gemaakt. Geel kwam een enkele keer voor het doel van Lenaerts maar ook zonder te scoren. We moeten ons haasten om iets te gaan drinken, want de afstand is ver tot aan de bevoorrading. De pauze is voorbij gevlogen en de kelen van de honderden supporters zijn tijdig gesmeerd voor de tweede helft. De tweede helft is amper 4’ aan de gang als Joris zijn turbo niet aanslaat en zijn tegenstander fors tegen de grond werkt. Geel. Dit is zijn tweede gele kaart en Dean mag gaan douchen. Berg en dal moet met zijn tienen nog een ganse tweede helft afwerken. Geel profiteert onmiddellijk van de desorganisatie en  kan door de ontregelde verdediging spelen. Convents komt alleen voor Lenaerts die hem van een doelpunt houdt en de bal in hoekschop kan deviëren. Geel kan nog wel enkele minuten wat lichte druk zetten op de tienkoppige ploeg van Berg en dal, maar nadien pakken onze jongens het commando weer over. Het spel valt zo wat stil en het is pas in de 57’ dat we weer een dreigende fase noteren van Smeets. Hij mag aanleggen, maar doelman Belkouch kan redding brengen. Enkele minuten later, in de 63’ mag Berg en dal een vrije trap nemen. De scherpe vrije trap lijkt nog in doel  gedevieerd te worden, maar Belkouch kan in laatste instantie in hoekschop duwen. We zien een mankende Remen en dat voorspelt niet veel goeds. Even later wordt hij vervangen door Gevers. Achterin wordt het weer aanpassen. Trainer Aziz herschikt zijn pionnen in de verdediging. Berg en dal domineert met zijn 10 spelers alsnog deze tweede helft. In de 69’ kan Smeets van op links nogmaals op doel knallen. Belkouch kan weer de meubels redden. Even later krijgt Smeets geel onder de neus geduwd door scheidsrechter Allcock. Berg en dal blijft aandringen en in de 75’ zoeft een vrije trap van Molenberghs net naast de kooi van Belkouch. De moegestreden Voorn mag een kwartier voor tijd gaan rusten en Alaerts mag zijn plaats innemen. Lenaerts kan in de 80’ net voor de neus van Robin de bal ontzetten. In de slotfase gaat Gevers er vandoor op rechts. Hij duwt de bal echter te ver voor zich uit en gaat nog volop door op de tegenstander. Dat kost hem ook een gele kaart. In de toegevoegde tijd knalt Vereijken nog eens net over het doel en in de 93’ kan Van Pol na hoekschop inkoppen. Belkouch brengt nog maar eens redding. Van Pol krijgt in deze slotfase ook nog een gele kaart. Scheidsrechter Allcock fluit na 95’ de wedstrijd ten einde.

Berg en dal streed met een groot hart in deze Kempische derby. Het vond spijtig genoeg doelman Belkouch op zijn weg. Berg en dal bleef zelfs met zijn tienen de betere ploeg en kwam regelmatig voor het doel van Geel dreigen. Geel van zijn kant liet een bleke indruk achter. Het kon op geen enkel moment in deze wedstrijd een vuist maken. Zij mogen blij zijn dat ze een punt gepakt hebben in Berg en dal.

Wij hebben alleszins genoten van deze derby en we maken ons op voor de volgende wedstrijd in Nijlen op zaterdag 13 april om 20.00.