Met een totale off day mag Berg en dal blij zijn dat het slechts met 1 – 2 verliest.

Vooraf :
Heikant behaalde de laatste vijf wedstrijden 5/15 maar kon zich vorige speeldag toch weer doorzetten tegen Ternesse met een 3 – 0 zege. Ze bezetten momenteel de derde plaats en door het verlies van Tisselt kunnen ze bij winst zich op een tweede plaats nestelen.
Berg en dal won vorige week de halve finale van de beker van Antwerpen, maar het moest toch weer drie doelpunten incasseren, net als de week voordien tegen Retie. Van Krunkelsven en El Idrissi zitten niet in de selectie, Molenberghs, Van Aerschot en Wouters starten op de bank.

De wedstrijd zelf:

Heikant heeft vele supporters meegebracht en in de volle tribune staan we beschut tegen de koude noordoostenwind. Het zonnetje is van de partij dus ideaal weer om er een geweldige topper van te maken op deze laatste zondag van februari. Scheidsrechter Saenen fluit de wedstrijd op gang rond de klok van drie en Heikant laat onmiddellijk zien dat het zich niet wil ingraven tegen de leider. Integendeel. Het is Berg en dal dat moet achteruit plooien, maar ze vangen de paarswitten voorlopig wel op. Bij Berg en dal kunnen de spelers de medespelers niet vinden en in de opbouw gaat het al te vaak fout. In de 9’ mag Heikant een aanval van op rechts in mekaar steken. Michiels krijgt alle tijd van de wereld om tot tweemaal toe een voorzet te trappen van op rechts. De tweede maal klimt Verschoren het hoogst en kopt aan de tweede paal de 0- 1 tegen de touwen. Hopelijk schieten onze spelers nu wakker. Berg en dal dient onmiddellijk van antwoord langs Van Pol. De voorzet van Thijs likt de lat en weg is de kans. Verschoren kan na een snelle, mooie aanval van Heikant van op rechts voorzetten en Volkaerts kopt ongehinderd de 0 – 2 op het bord. We hebben van Berg en dal nog niets gezien tot hiertoe. Berg en dal kan amper de bal in eigen rangen houden. Er is totaal geen opbouw en men hanteert de lange bal zonder veel overleg. Smeets knalt in de 18’ van op 20m over en naast. Halverwege de eerste helft kan Bogaerts zich op rechts doen gelden en snijdt er van door langs de lijn. Zijn voorzet wordt door Joris via de doelman op de paal gedevieerd. Hier zat wel wat in. Aan de overzijde moet doelman Lenaerts de aalvlugge Verschoren van een doelpunt houden als deze alleen op hem afstormt. In de 22’ laat Smeets zich op links niet van de bal zetten. Hij houdt drie man aan het lijntje en kan dan de bal tot bij Battista leggen. Deze laatste stuurt de bal voor doel waar Gevers er zijn hoofd kan tegen zetten en de 1 – 2 op het bord zet. Er is terug hoop. We zitten al in minuut 31, maar we zien veel afval in het spel van Berg en Dal. Passes van vijf meter komen zelfs niet aan en we wachten nog steeds op de eerste fatsoenlijke combinatie van onze rood-groenen. Gevers knalt nog eens ver naast iets voorbij het half uur. Heikant is veel gevaarlijker en in de 38’ door een doorsteekpass van op links komt Volkaerts helemaal vrij op rechts. Lenaerts houdt deze speler van een doelpunt. In de 41’ krijgen we Berg en dal nog eens voorin te zien. Van Pol knalt van aan de grote backlijn gericht op doel, maar doelman Welters zweeft de bal uit de rechterbovenhoek in hoekschop. Even voor het rustsignaal mag Volkaerts weer helemaal vrij op rechts op Lenaerts afgaan. Hij omspeelt Yarne maar in plaats van onmiddellijk in het lege doel te trappen, doet hij nog een stapje op zij en trapt dan van uit een scherpere hoek. Ondertussen is Battista teruggekomen en kan de bal van de lijn wegkegelen.
We gaan rusten bij een 1 – 2 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal niet in het hoofdstuk voorkwam. Het mag zich gelukkig achten dat het nog uitzicht heeft op een gelijkspel na een draak van een eerste helft. Gelukkig konden de supporters zich opwarmen aan de zon die de hele tijd wel van de partij was. Berg en dal was nergens in deze eerste helft. Het verstuurde maar lange ballen die makkelijk te verdedigen waren, het aantal slordige passes was niet te tellen en het middenveld wist niet waar lopen. De tweede helft kan moeilijk slechter worden denken we dan maar. Onze jongens beginnen deze tweede helft zoals ze de eerste helft hebben gespeeld. Rampzalig. Slechte passes en een onsamenhangende ploeg. In de 49’ kan Van Pol toch een voorzet van op links, op heuphoogte met een halve omhaal over het doel van Welters trappen. Heikant blijft de wet dicteren en in de 51’ na heel wat mistrappen in onze verdediging, mag Verschoren weer helemaal vrijgelaten aanleggen. Gelukkig vliegt zijn schot over het doel van Lenaerts. Het voetbal van Berg en dal is eigenlijk niet om aan te zien. Onze jongens zijn wel meer bij de bal maar ze kunnen er niks mee aanvangen. Na een kwartier komt Molenberghs Joris vervangen. In de 63’ zwiept Gevers van op rechts de bal naar de tweede paal. Van Pol is present maar zijn kopbal wordt door doelman Welters gered. Even later trapt Battista vanuit een zeer scherpe hoek een vrije trap rechtstreeks op doel. Doelman Welters ruikt blijkbaar het gevaar en kan de bal onschadelijk maken. Heikant is veruit de beste ploeg tussen de lijnen en bij Berg en dal sputtert de motor heel erg. De onzen bakken er niks van! In de 75’ kan Van Pol nog eens een voorzet trappen maar Damoiseau kan voor de neus van Gevers ontzetten. In de 77’ komt Wouters Battista vervangen. Geen minuut later moeten Bogaerts en Remen samen met doelman Lenaerts aanvaller Verschoren nog van een doelpunt houden. Remen kwetst zich hierbij en wordt vervangen door Van Aerschot die bij zijn eerste actie tegen een geel karton aankijkt. We zitten al in blessuretijd als Berg en dal nog een hoekschop mag nemen op links. De corner van Molenberghs wordt door de Heikantse verdediging nog bijna in eigen doel gewerkt. De bal rolt centimeters naast het doel van Welters in hoekschop. Deze laatste hoekschop levert niks meer op en scheidsrechter Saenen blaast na 95’ de wedstrijd ten einde.

Berg en dal kende een totale off-day. Het speelde ver onder zijn niveau, eigenlijk haalde het zelfs geen niveau. Het is de vervloekte 22ste speeldag die ons elk jaar opnieuw weer parten speelt. Zulke wedstrijden kom je  natuurlijk wel eens tegen in een seizoen en we beginnen volgende week opnieuw vol frisse moed aan een nieuwe wedstrijd! Een nieuwe start.

Zateravond in Vorselaar kan Berg en dal zich opnieuw lanceren, met de juiste begeestering, panache en inzet.