Berg en Dal – Herk De Stad: 6-1

Berg en Dal nam het zaterdagavond in het B.R.I.S. stadion op tegen Herk de Stad. Een ploeg uit eerste provinciale in Limburg. Door blessures kwam de thuisploeg met een onuitgegeven verdediging aan de aftrap die in de loop van de wedstrijd zelfs nog specialer ging worden.

Op het kwartier konden de bezoekers vanuit een tegenaanval op voorsprong komen via Gerrits. Een paar minuten later lanceerde de bedrijvige Smeets een shot. De bezoekende goalie zat er goed tussen maar Van Pol was er als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren. Iets voorbij halfweg de eerste helft werd Smeets diep gestuurd. Die twijfelde niet en bracht Berg en Dal op voorsprong.

In de tweede helft ging de thuisploeg stevig door. Eerst kon Van Pol alweer in de rebound scoren. Voorn pakte uit met een schot maar zag zijn poging gered maar Van Pol knalde de 3-1 op de bordjes. Herk De Stad zou de kelk tot de bodem moeten ledigen. Iets voor het uur werd een voorzet van El Idrissi in eigen doel gewerkt door Theunissen. Een kwartier voor het einde werd het zelfs 5-1 toen Van Pol zijn derde kon binnenkoppen. Uiteindelijk zou de ingevallen Finisie de 6-1 eindstand op de bordjes zetten.

Volgende week zaterdag om 18h00 begint Berg en Dal in eigen huis de competitie tegen Vorselaar. Supporters op post.

Doelpunten: 15’ Gerrits (0-1), 18’ Van Pol (1-1), 25’ Smeets (2-1), 49’ Van Pol (3-1), 56‘ Theunissen (owngoal (4-1)), 75’ Van Pol (5-1), 80’ Finisie (6-1).