Winst in de openingsmatch, maar nog veel werk aan de winkel!!

Vooraf :
Herselt promoveerde vorig seizoen van tweede naar eerste provinciale. Zij zullen hun huid duur willen verkopen in de openingswedstrijd van dit nieuwe seizoen.

Berg en dal heeft een meer dan behoorlijke voorbereidingsperiode achter de rug. Ze kenden in de Beker van Antwerpen geen problemen met hun tegenstanders. Het mag heel wat nieuwkomers verwelkomen. Berg en dal wordt zowel door vriend als vijand als titelfavoriet naar voren geschoven.

De wedstrijd zelf :
Deze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen ging gepaard met een match-diner. Na de heerlijke gerechten die op de tafels verschenen kon het hoofdgerecht op het veld opgediend worden. De publieke belangstelling voor deze eerste wedstrijd van het seizoen viel toch wat tegen. Wij hadden alleszins meer supporters verwacht op deze zonnige zaterdagavond. Van Pol mag om 18.30 het seizoen 22-23 op gang trappen. In de 6’ knalt Molenberghs gevaarlijk op doel, maar doelman Wijns maakt dit schot onschadelijk. Herselt draait in dit eerste kwartier behoorlijk mee, maar het voetbal is rommelig en traag. Binnen twee minuten pakken Van Aerschot en Wouters hun eerste gele kaart van het seizoen. In minuut 20 houden we ons hart vast als een Herseltse aanvaller in de grote backlijn tegen de grond gaat. Scheidsrechter Van Asch laat gelukkig doorspelen. Berg en dal speelt zenuwachtig, verkrampt in een te laag tempo zodat alles achterin bij Herselt samentroept. In de 25’ zien we de eerste fatsoenlijke aanval in de wedstrijd! Smeets tot bij Molenberghs, die van op rechts de bal voorbij de hele defensie dropt. Battista, goed gevolgd op links, trapt de bal keurig binnen. Het staat 1 – 0. Dit kan de start zijn voor meer. Zo lijkt het ook, want in de 28’ kan Van Pol op doel koppen, maar zijn kopbal vliegt naast het doel van Wijns. De volgende minuten worden gekenmerkt door dubieuze beslissingen van de scheidsrechter: de Herseltse doelman loopt buiten de grote backlijn, maar grijpt naar de bal met de handen binnen de 16. Er wordt alleszins niet gefloten en weer wordt de beslissing dubieus bij een voorzet van Battista van op links door Van Pol binnengekopt. Het doelpunt wordt wegens buitenspelpositie afgefloten? Wij hadden hier toch onze bedenkingen over. Berg en Dal begint meer en meer duels te winnen en neemt stilaan de wedstrijd in handen. In de 42’ na een vrije trap van Molenberghs belandt de bal bij Wouters die hoog over trapt. Vlak voor de rust kan Smeets oprukken op rechts. Hij zet hard voor doel, maar de bal komt pal op het lichaam van Van Pol en rolt naast het doel van Wijns.

We gaan rusten bij een 1 – 0 tussenstand na een eerste helft die eigenlijk te weinig om het lijf had. Berg en dal speelde niet goed en het spelniveau kon behoorlijk hoger. Ze zullen nog een tandje moeten bijsteken in de tweede helft.

Remen komt in de ploeg voor Van Aerschot. Berg en dal begint gretiger aan deze tweede helft en Battista wordt op links weggestuurd. Marco lobt de bal over de uitgekomen doelman, maar de bal valt op de lat en rolt buiten. Berg en dal gaat op zoek naar de 2 – 0 en dit kunnen we alleen maar toejuichen. In de 49’ kan Molenberghs nog eens voorzetten van op rechts, maar de bal wordt net voor de neus van Van Pol in hoekschop gewerkt. In dezelfde minuut legt Battista aan, maar zijn schot wordt in hoekschop gedevieerd. De tweede goal wil maar niet vallen. Herselt komt in de 53’ voor het eerst over de middellijn en zorgt voor gevaar! Gelukkig werkt onze verdediging in hoekschop. Boone kan gevaarlijk inkoppen maar doelman Lenaerts is paraat. Aan de overkant is het weer Battista die voor gevaar zorgt! De bal rolt na hoekschop voor zijn voeten en Marco lobt de bal over iedereen in doel, maar Boone kan de bal nog met het hoofd van onder de deklat overkoppen. Het blijft aanvallen regenen op dit moment. In de 55’ zien we een voorzet vertrekken van Van Pol van op links. Remen nog in de 16 van de vorige fase, staat klaar om de bal tegen de netten te koppen: 2 – 0. Het verlossende doelpunt is er eindelijk gekomen. Terwijl we dit nog aan het noteren zijn trapt Herselt af en ze zetten een aanval op langs rechts. Er komt een voorzet, die over onze hele verdediging waait tot bij Polino, die helemaal vrijgelaten de 2 – 1 op het bord brengt. Van een koude douche gesproken. Trainer Houben voert een tweede wissel door en brengt Voorn in de plaats van Wouters in de 59’. Berg en dal dreigt opnieuw langs de zeer bedrijvige Smeets. Wouter wandelt door de Herseltse defensie maar Van Pol en Vereijken krijgen de bal niet voorbij doelman Wijns. In de 68’ kan Van Pol na een mooie combinatie doorgaan op links. Hij trapt vanuit een scherpe hoek op doel, maar doelman Wijns brengt redding. Gevers komt Vereijken vervangen in de 68’. Een kwartier voor tijd prikt Herselt, dat zich nog niet gewonnen geeft, serieus tegen. Het schot van Huybrechts vliegt net naast het doel van Lenaerts. Smeets steelt de bal in de 77’ van de verdediger van Herselt en geeft mee met Gevers, die van ver hoog over trapt. Berg en dal raakt vanaf nu in een echte dip en ze brengen er niets meer van terecht. De bal wordt paniekerig weggetrapt, er zijn geen aanspeelpunten meer en we kunnen de bal niet meer in eigen rangen houden. We houden ons hart vast en de doemscenario’s van vorig seizoen komen weer voor de geest!! Het is nagelbijten tot op het einde en Herselt begint aan een slotoffensief, maar onze defensie houdt stand. Het wordt stilaan tijd dat de scheidsrechter, die niet zo’n denderende indruk liet, de wedstrijd affluit! De zichtbaarheid vermindert met de minuut. Terwijl Herselt nog vruchteloos op zoek gaat naar de gelijkmaker zitten we al aardig in de blessuretijd. Tot grote opluchting van iedereen wordt na 94’ de wedstrijd afgefloten.

Berg en dal wint zijn eerste competitieduel tegen nieuwkomer Herselt. Het speelde verre van een schitterende partij en zal nog veel moeten groeien om zijn status van favoriet waar te maken.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit ook zal lukken.