Gehavend Berg en Dal maakt het verschil in de tweede helft.
Vooraf :
De coronacijfers schieten als een raket de hoogte in, we zijn blij dat we nog kunnen voetballen, en ook Berg en Dal blijft daar niet van gespaard. Naast de geschorste Smeets en de geblesseerde Appeltans zitten Remen en Van Pol in coronaquarantaine. Vankrunkelsven is terug uit blessure. We moeten aantreden met een noodploeg tegen de hekkensluiter. Er zijn zelfs maar 3 bankzitters.

De wedstrijd zelf :
Kalmthout laat het spel aan onze jongens en kruipt zelf in een defensieve opstelling. Het duurt een kwartier voor we het eerste gevaar kunnen noteren. Aziz zet een één twee op met Voorn en speelt de bal dan tot bij Gevers die voorlangs knalt. Onze aanvalsmotor is nu aangeslagen en Stulens schiet van uit de 2de lijn op doel. Doelman Arnouts brengt redding. We kunnen amper volgen met schrijven als we Molenberghs een voorzet zien afleveren. Stulens kan de bal net niet hard genoeg toucheren om hem in doel te laten verdwijnen. Wat later belandt een bal, na slecht Kalmthouts uitverdedigen, in de voeten van Molenberghs. Jarno haalt uit maar Arnouts heeft een goede parade in huis.Op het halfuur noteren we een eerste kans voor Kalmthout. Een Kalmthoutse voorzet belandt via het hoofd van Bogaerts bij Stevens. Deze neemt de bal meteen op de slof en ziet hem via onderkant lat terug het veld inspringen. Hier komen we goed weg. Een gehandicapt Berg en Dal ziet na een onschuldig duel Vankrunkelsven uitvallen. Het lijkt een stevige blessure te zijn. De spoeling wordt zo wel erg dun achteraan. Verbeeck komt hem vervangen. Kalmthout ruikt bloed en na een volgende Kalmthoutse voorzet mag Everaert vrij aanleggen. Hij schiet gelukkig hoog over doel. Onmiddellijk daarna mag Stevens uithalen maar ook hij krijgt het leer niet tussen de palen. Vlak voor rust zien we El Idrissi nog eens naar voren trekken. Zijn voorzet wordt door Nauwelaerts bijna in eigen doel verwerkt.
We gaan rusten met een brilscore. Berg en Dal beet zijn tanden stuk op de Kalmthoutse defensie en de automatismen ontbraken een beetje. Maar toch ontbreekt het onze jongens niet aan inzet en wilskracht. Men wil ten alle prijzen winnen.

We zien dat trainer Houben in de rust de ploeg op enkele posities herschikt heeft. Molenberghs mag al direct een vrij trap nemen. De bal belandt op het hoofd van Gevers. De bal schiet de hoogte in en Arnouts heeft alle moeite om de vallende bal van onder de deklat weg te boksen. Enkele minuten later een nieuwe vrij trap van Molenberghs  aan de andere zijde van het veld. Dit keer kan Aziz zijn hoofd er tegen zetten maar ook hij ziet de bal voorlangs gaan. Berg en Dal houdt Kalmthout onderdruk en op het uur mag Molenbergs een hoekschop nemen van op links. Voorn klimt het hoogst en kopt de verdiende 1-0 binnen. De Kalmthoutse muur is gesloopt. In de 70ste minuut speelt Gevers enkele verdedigers zoekt. Hij haalt de achterlijn en schildert de bal op het hoofd van de debuterende Koffi Assie Wonu. Hij kopt de bal in de linker benedenhoek binnen. Het staat 2-0. Kalmthout maakt niet veel meer klaar en de veer lijkt nu wel gebroken. Luttele minuten later beslist Verbeeck de wedstrijd. Na een prachtige crosspass van Molenberghs schiet hij de bal vanuit de 2de lijn snoeihard en prachtig voorbij een kansloze Arnouts in doel. 3-0  Nog éénmaal roert Kalmthout zich als Lenaerts de bal niet onder controle krijgt. Stevens gaat ermee aan de haal maar onze verdedigers kunnen de bal nog voor de doellijn wegwerken.De honger van onze jongens is nog niet gestild. Met nog 10 minuten te gaan tovert Assie Wonu een technisch hoogstandje uit zijn hoed. Met een panna uitgevoerd van achter het steunbeen lanceert hij Verbeeck.Mitu speelt Joris aan die van zijn tegenstrever probeert weg te draaien. Deze tikt hem aan en ref Engelen wijst naar de stip. Voorn schiet de strafschop feilloos voorbij Arnouts voor de 4-0. Wat later heeft Gevers nog een geweldige uithaal  in petto maar Arnouts zweeft de bal prachtig uit de rechter bovenhoek. Reserve doelman Mombaerts mag dan nog invallen als veldspeler. Hij scoort nog bijna ook na een hoekschop van Molenberghs. Hij raakt de bal net niet zuiver genoeg en Arnouts kan wegwerken. Engelen maakt daarna een einde aan de wedstrijd.

Berg en dal wint verdient, ook met deze cijfers van Kalmthout, na een betere tweede helft. De tactische aanpassingen van trainer Houben wierpen zijn vruchten af. We hopen dat er tegen volgende week toch enkele jongens terug zijn voor de lastige verplaatsing naar Antonia uit Zoersel.
Als corona geen roet in het eten gooit zullen we Stefaan voor een laatste maal vervangen.

Bedankt Dimitri voor je verslag!! De positieve berichtjes achter de schermen maakten mijn afwezigheid wat minder zwaar.
Ook nog vermelden dat het onze 5de clean sheet was.

Ook corona kon onze jongens niet afstoppen :
Yarne Lenaerts, Dario Bogaerts, Ramon Voorn ( 87′ Brecht Mombaerts), Aziz Moutakwil, Jentl Vankrunkelsven (30′ Mitu Verbeeck), Jef Gevers,
Lennert Slegers, Mohammed El Idrissi, Dean Joris, Gilles Stulens (60′ Koffi Assie Wonu), Jarno Molenberghs
Overige bankzitters: —-
Doelpunten :  58′ Voorn 1-0; 70′ Assie Wonu 2-0; 72′ Verbeeck 3-0  80′ Voorn (strafschop) 4-0

Geel :

Geel gevaar :

  1. Lenaerts, Van Krunkelsven, Appeltans, El Idrissi, Van Pol
    1., Finisie, Molenberghs, Slegers, Joris en Moutakwil

Topscorers Berg en Dal : 30 doelpunten  /  tegengoals : 9

  1. Van Pol
    6. Joris, Voorn
    3. Gevers, Verbeeck
    1. Smeets, Assie Wonu