Berg en dal stuikt volledig in mekaar in de 2de helft!

Vooraf :
Kontich verloor in 2023 nog maar één keer op het veld van Zoersel. Het won wel tegen de kopploegen: Tisselt, Heikant en De Kempen. Het zal ook graag de scalp van Berg en Dal aan de riem hangen. Het scoorde, op één wedstrijd na, in elke match.

Bij Berg en dal is Van Pol afwezig! Van Krunkelsven start na zijn kuitblessure terug op de bank! Berg en dal won zaterdagavond in Vorselaar! Dat moet vertrouwen geven voor de topper deze namiddag!

De wedstrijd zelf:

De gegadigden konden zich weer te goed doen aan het matchdiner voor aanvang van de wedstrijd. Er staat er strakke westenwind die de 12,5graden liet aanvoelen als zijnde een graad of 7. Niet zo heel veel toeschouwers voor deze topper tussen de nummer 1 en 4 uit de klassering. Met een vijftal minuten vertraging fluit scheidsrechter Gijsen de wedstrijd op gang. Na een korte studieronde komt de bal, op een gelukkige wijze (kluts)  voor de voeten van De Cock en doelman Lenaerts moet al gepast ingrijpen om zijn netten schoon te houden. Even later mag een vrije trap genomen worden door Kontich van op rechts. De bal vliegt tot aan de 2de paal waar De Cock vrij mag inkoppen. Gelukkig kopt hij de bal naast. Berg en dal doet ook zijn duit in het zakje en in de 12’ mag Vereijken vrij aanleggen. Zijn schot vliegt over en naast. Berg en dal knokt zich naar voor en ze beginnen meer en meer te dreigen. Dit levert enkele hoekschoppen op. In de 17’ trapt Molenberghs van op rechts de hoekschop. De bal valt over de verdediging op de neus(?) van Wouters. de bal rolt verder via zijn lichaam in doel. Deze onorthodoxe kopbal levert wel de 1 – 0 op. Wouters incasseert iets later na een tackle een dubieuze gele kaart. Kontich trekt zelf ook ten aanval en in de 20’ mag het een vrije trap nemen op rechts. Dit keer trapt een Kontichse aanvaller de bal net over het doel van Lenaerts. Het blijft toch uitkijken voor die stilstaande fases. Berg en dal is op dit moment weer heel slordig in zijn spel: talloze slechte passes. Ze knokken wel voor de bal en ze winnen geregeld de duels. Op het halfuur mag het nog eens een corner trappen van op rechts! De bal komt bij Smeets die de bal over het doel van Snijders plaatst. Berg en dal begint meer en meer controle te krijgen over de wedstrijd en we komen regelmatig ons neus aan het venster steken voor het doel van Snijders, evenwel zonder echt gevaarlijk te zijn. In de 38’ komt de bal bij Gevers die op de huid gezeten wordt door Raeymaekers. Jeff draait mooi rond zijn verdediger en trapt op doel. Doelman Snijders slaat de bal voor de voeten van Joris. Dean legt aan om te scoren, maar verdediger Kwik reageert iets sneller en werkt in hoekschop. Berg en dal heeft Kontich in een wurggreep, maar om de haverklap wordt er gefloten voor Kontichse fouten. De kans om de voorsprong uit te diepen zit er zeker en vast in. We gaan rusten bij een 1 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal verdiend op voorsprong is gekomen. Het domineerde het laatste deel van de eerste helft en we hopen dat ze op dit elan zullen doorgaan in de resterende 45 minuten. Het begin van deze tweede helft wordt ontsierd door de vele fouten en bedenkelijke beslissingen van de ref. Kontich neemt de wedstrijd in handen en Berg en dal komt er voorlopig niet meer aan te pas. In de 56’ moet Lenaerts een schot van Bell onschadelijk maken. Bij een volgende aanval knalt dezelfde Bell vanuit de 2de lijn in de winkelhoek. Een prachtig doelpunt waarbij doelman Lenaerts kansloos was. In de 58’ dient zich al een nieuwe grote kans aan voor Kontich. Gelukkig vliegt het schot hoog over het doel van Lenaerts. In de 60’ knalt Van Remoortele op de paal en de rebound gaat voorlangs. Van Berg en dal is er geen spoor meer. Het acteert geslagen en moet achter de feiten aanhollen. Ze weten niet meer hoe ze zich moeten organiseren en Kontich blijft dreigen en voor veel doelgevaar zorgen. We mogen ons gelukkig prijzen dat het nog gelijk staat. Battista komt in de plaats voor Wouters in de 63’. We hopen dat Berg en dal zich alsnog kan herpakken maar we blijven tot dusver op onze honger zitten. In de 70’ mag Flebus helemaal vrijgelaten, nog eens aanleggen. Hij trapt gelukkig naast. Een minuut later worden ze achterin allemaal op een hoopje gespeeld. Van op rechts tot op links worden al onze verdedigers uitgerangeerd en de bal komt alzo, via vele stationnetjes tot bij De Cock die helemaal vrij de 1 – 2 op het bord schiet. Berg en dal is ineengezakt als een pudding. In de 73’ wordt Vereijken vervangen door Mo El Idrissi. Berg en dal moet lijdzaam toezien hoe ze na een degelijke eerste helft er niks meer van kunnen bakken in deze tweede time. In de 89’ mag het nog eens een hoekschop nemen van op links. Verschillende pogingen om de gelijkmaker op het bord te schieten worden afgeblokt. Men neemt risico’s achterin en zo kan invaller Cabumi in blessuretijd nog alleen op Lenaerts afstevenen. Yarne redt. In de 91’ knalt Joris nog eens op doel, doelman Snijders lost de bal, maar er is niemand gepast gevolgd. Scheidsrechter Gijsen fluit deze onfortuinlijke wedstrijd na 93’ ten einde.

Berg en dal was nergens in deze tweede helft en de spelers kunnen ook niet verklaren hoe ze zo ontzettend zwak in deze tweede periode hebben gespeeld. Ze toonden wel inzet, maar wisten precies niet meer hoe ze als ploeg, als een geheel, moesten spelen.

Berg en dal verliest voor de tweede maal op rij zijn thuismatch. De rivalen komen weer dichter in de rangschikking.

We zitten misschien in een dipje, maar we kunnen er wel uitkomen als we er voor blijven vechten en er voor 100% blijven in geloven.

Volgende zondag is er de verplaatsing naar de tweede geklasseerde Tisselt. De steun van de 12de man is zeker nodig in deze iets mindere periode. We zullen er dan ook zijn in “de kom” van Tisselt op het kleine kunstgrasveld en zijn er van overtuigd dat de 3 punten mee naar huis komen.