Loenhout is vorig seizoen gepromoveerd via de eindronde. Het sprokkelde tot hiertoe 4 punten.
Het won vorige zondag met 3 – 1 van Kontich.

Bij Berg en dal voerde trainer Houben één wissel door ten opzichte van vorige week : Van Aerschot wordt vervangen door Dean Joris. Wouters komt terug in de kern en start op de bank.

De wedstrijd zelf :

Aangename temperaturen aan de Sportlaan, waar menig gegadigde al een matchdiner achter de kiezen heeft als scheidsrechter Hoogmartens de wedstrijd op gang fluit. We hadden eigenlijk wat meer supporters verwacht bij deze thuiswedstrijd. De zon probeerde zich doorheen het wolkendek te priemen en lukte daar aardig in. We zijn nog maar een dikke 5’ aan het spelen of scheidsrechter Hoogmartens heeft Vermeiren en Schrauwen al een geel karton onder de neus geduwd. In de 7’ mag Berg en dal een vrije trap nemen, links voor het doel. Molenberghs zwiept de bal voor doel waar Voorn er zijn hoofd tegen zet. De bal wijkt af op een Loenhoutse verdediger en verdwijnt langs de rechterpaal in doel. Doelman Rombouts heeft geen enkel verhaal. We komen weer vroeg op voorsprong. Dat beloofd… in de 10’ kan Aziz mooi passen tot bij Van Pol, maar Thijs besluit te zwak op doelman Rombouts. Berg en dal neemt de wedstrijd in handen en dreigt voor het Loenhoutse doel met een regelmaat van een klok. Op het kwartier mag Berg en dal weer een vrije trap nemen op links. Molenberghs vlamt naar de korte hoek, maar de bal wordt door een ploegmaat naast gedevieerd. We hebben deze actie nog maar net genoteerd of een voorzet van op rechts kan door Van Pol ingekopt worden. Thijs kopt recht op de keeper. We zijn bijna halfweg deze eerste helft als Smeets zich voorbij Meeusen en Vermeiren wurmt. Hij trapt dan spijtig over het doel van Rombouts. Berg en dal speelt creatief, in een aangenaam tempo, dreigt, maar… de nodige doelpunten ontbreken. Op het halfuur snelt kilometervreter Vereijken voorbij Ansoms op rechts en komt alleen voor doel. Rombouts kan zijn schot in hoekschop weren. Even later gaat een poging van Sander over het doel. Berg en dal drukt in deze minuten door en in de 32’ kan Molenberghs een mooie voorzet afleveren van op rechts. Van Pol kan vrij inkoppen, maar hij kopt deze grote kans op doelman Rombouts.  Even later is het Battista die van op links een voorzet lanceert. Ditmaal kopt Van Pol over het Loenhoutse doel. Het is blijkbaar het dagje niet van Thijs. Nog voor het rustsignaal moet Aziz Moutakwil gekwetst vervangen worden door Tom Wouters.
We gaan rusten bij een 1 – 0 voorsprong na een eerste helft die meerdere doelpunten verdiende. Het blijft op dit moment bij een povere 1 – 0 na een eerste time met veel doelrijpe kansen. De tweede helft zou geen problemen mogen opleveren tegen een wel onmondig Loenhout. Berg en dal mag deze tweede helft op gang trappen en het is enkele minuten wachten vooraleer we iets kunnen neerpennen. Berg en dal mag op links een vrije trap nemen net buiten de grote backlijn. Molenberghs schiet net naast de kooi van Rombouts. In de 57’ trekt Berg en dal weer een aanval op gang via de onvermoeibare Vereijken. Sander passt van op links tot bij Smeets die centraal de bal meteen doorstuurt tot bij Molenberghs op rechts. Jarno besluit te zwak en Rombouts heeft geen probleem met dit schotje. Op het uur stuurt Molenberghs een mooie dieptepass in de loop van Vereijken. Sander ontdoet zich van Meeusen en kan alleen op doel af gaan. Sander knalt uit een scherpe hoek toch nog op doel, waar Rombouts de bal in hoekschop kan verwerken. Terwijl ik dit nog aan het opschrijven ben belandt de bal bij onze doelman Lenaerts die met een zijpasje tot bij Joris wil trappen. Aertsen onderschept de bal, maar gelukkig kan Yarne zijn ”foutje” zelf rechtzetten door het schot af te blokken. Smeets krijgt in de 62’ een geel karton onder de neus geduwd door scheidsrechter Hoogmartens. Berg en dal is wel veel bij de bal maar de passes komen niet meer aan. De laatste pass is vaak onzuiver. Loenhout mag ook meer aan de bal komen zonder dat het echt voor gevaar kan zorgen. Vereijken controleert op een mooie manier de bal met het hoofd en passt hierbij naar zichzelf in de diepte. Sander is sneller dan de ingevallen Movileanu, maar ook hij besluit recht op de uitgekomenvdoelman Rombouts. Geen minuut later wordt een doelpunt van Berg en dal afgekeurd. De druk wordt opnieuw wat groter en in de 65’ mag Battista van op links laag voor doel zetten. Van Pol, altijd goed present voorin, komt voor Schrauwen bij de bal en trapt met links in de linkerhoek de verlossende 2 – 0 tegen de rood-groene netten. Halfweg deze tweede helft zet Vereijken nog eens enkele Loenhoutse verdedigers op een verkeerd been, maar het schot wordt nog afgeblokt. In de 70’ is het de beurt aan Van Pol om er van door te gaan op links. Doelman Rombouts redt ook ditmaal zijn schot. Gevers komt hierna Smeets vervangen. In de 78’ is Van Pol er nog mag eens van door op rechts. De voorzet richting Gevers is echter te hoog.. Loenhout steekt zowaar een gedragen aanval in mekaar. Onze doelman Lenaerts kan tot tweemaal toe gepast tussenkomen en zo Aerts en Aertsen afblokken. Bogaerts komt de moegestreden Molenberghs vervangen in de 83’. Berg en dal blijft de wedstrijd wel domineren maar mist de laatste passing en hierdoor de nodige efficiëntie voorin. Vereijken trapt in de 84’ een vrije trap, maar die wordt in hoekschop gewerkt. Wouters speelt in de 87’ Bogaerts aan op rechts. Dario kan voortrekken, maar de voorzet mist precisie. In de slotfase stuurt Bogaerts op rechts mooi binnendoor, tussen Movileanu en Ansoms tot bij Vereijken. Sander kan voor doel trekken, maar ook hier mist de voorzet de precisie.
Berg en dal wint zonder veel problemen deze thuiswedstrijd tegen een onmondig Loenhout. Loenhout dat in de tweede helft wat meer bij de bal mocht komen, maar van geen hout pijlen wist te maken.

Volgende week zondag nemen we het op tegen Vosselaar, ons zwarte beest van vorig seizoen. (1punt/6). Hopen zal de wraak zoet zijn.
De blessure van Aziz ziet er niet goed uit. We vrezen dat we hem enkele weken (maanden) zullen moeten missen.