Zeer matig spelend Berg en dal geeft voor de tweede keer op rij een 3 – 1 voorsprong uit de handen.

Vooraf :
Nijlen vinden we terug op een 8ste plaats in de klassering.
Vorig seizoen eindigden de blauwen op een 12de stek. In de onderlinge duels (in competitieverband) hebben we nog niet vaak kunnen winnen van Nijlen. Bij Berg en dal is Voorn geel geschorst en liggen Van Krunkelsven, Battista en Appeltans in de lappenmand samen met de aangeworven spelers die we dit seizoen nog niet aan het werk zagen.
We blijven nog op de eerste plaats staan en mits winst tegen Nijlen is de periodetitel een feit.

De wedstrijd zelf:
Het is echt herfstweer in dit laatste weekend van oktober! Toch zijn er heel wat supporters komen opdagen voor deze wedstrijd tegen Nijlen.

Het veld lag er 14 dagen geleden al zwaar bij en nu, na een hele week regen, zal het er zeker niet op verbeterd zijn. Scheidsrechter van dienst, de heer Steegen, laat Berg en Dal rond half drie aftrappen. Berg en dal trekt onmiddellijk ten aanval en Van Pol kan in de 3’ een voorzet van Gevers, van op rechts aan de tweede paal nog inkoppen. We hebben dit nog niet genoteerd of zien Smeets ervandoor gaan. Wouter omspeelt doelman Bielen en besluit dan met links tegen de binnenkant van de rechterpaal. Nijlen countert via Vanderheyden op links! Hij geeft gepast mee met Jehin die voor doel zet! Fontaine komt ingelopen en kopt onhoudbaar binnen. 0 – 1. We krijgen geen tijd om het allemaal neer te pennen of Berg en dal dient Nijlen prompt van antwoord. Molenberghs kan van op rechts voorzetten en Van Pol klimt hoger dan de Nijlense defensie en kopt de 1 – 1 op het bord. Berg en dal drukt door en in de 16’ levert Vereijken een schicht af die strandt op de vuisten van doelman Bielen en even later kopt Wouters een hoekschop over. Bij Berg en dal draaien ze nu op volle toeren en Nijlen moet achteruit!! Smeets legt op links Faes en Fontaine in de luren en kan nog een excellente voorzet afleveren. Gevers zet er zijn hoofd tegen en kopt binnen: 2 – 1. Nijlen is nog niet bekomen van deze opdoffer of Vereijken knalt vanuit de 2de lijn op doel. Ditmaal suist de bal naast het doel van Bielen. Iets over halfweg deze boeiende, aangename wedstrijd stuurt Vereijken een pass tot bij Gevers! Verdediger Jehin kan niet verhinderen dat Jeff een gekruist schot aflevert! Doelman Bielen is geklopt en de 3 – 1 staat op het bord. We zitten op rozen. Nijlen denkt er echter anders over want geen vijf minuten later mag Volkaerts op links ongehinderd voor het doel zetten! De bal rolt door een bos van spelers en komt uiteindelijk bij Vanderheyden die van dichtbij de 3 – 2 binnenschiet.

Nijlen wordt alsmaar sterker en Berg en dal deemstert stilaan weg! We zitten in de 38’ als  Nijlen heel de verdediging uit verband speelt. De bal belandt bij Vanderheyden die vanuit een scherpe hoek mag aanleggen. Doelman Lenaerts en Bogaerts blokkeren in eerste instantie het schot, maar de bal rolt terug in Vanderheyden zijn voeten en hij schiet dit keer tegen de binnenkant van de rechterpaal. De goed gevolgde Peeters tikt de terugspringende bal nog naast. We verliezen helemaal de grip op de wedstrijd en mogen ons blij achten dat de voorsprong nog een feit is. Vlak voor het rustsignaal levert Bouzerda nog een schot af dat naast het doel van Lenaerts vliegt. We gaan rusten bij een 3 – 2 tussenstand na een eerste helft die de eerste 25 minuten gedomineerd werd door Berg en dal. Nijlen nam dan over en kon milderen tot 3 – 2. Het had uitzicht op de gelijkmaker. De trainer zal moeten ingrijpen, want we zien het op deze manier niet goedkomen in de tweede helft. We zijn in het tweede deel van deze eerste helft weggespeeld door een vinnig Nijlen. Onze dorst is weeral gelest en we maken ons op voor een goede tweede helft. De eerste minuten van deze tweede helft brengen weinig animo in het BRIS-stadion. Gevers wordt op de rand van de 16 neergelegd en doelman Bielen kan de  vrije trap van Vereijken onschadelijk maken. In de 56’ mag Berg en dal nog eens een hoekschop nemen! Remen zet er zijn hoofd tegen, maar doelman Bielen is bij de zaak. Berg en dal bakt er minder en minder van! Het vlot niet meer bij onze jongens en Nijlen ruikt dat en duwt het gaspedaal wat verder in. Berg en dal mag zich gelukkig prijzen dat Nijlen niet tot scoren komt. Onze verdediging wankelt…. De motor sputtert overal in de ploeg! Nijlen scoort dan toch (net op dezelfde manier als Geel de 3 – 3 scoorde) maar scheidsrechter Steegen keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Nijlen is de betere ploeg op het veld en ze blijven dreigen voor het Berg en dalse doel. We moeten wachten tot in de 65’ als we Berg en dal nog eens voorin zien. We krijgen een flipperkastsituatie voor het Nijlense doel, maar de herhaalde doelpogingen vliegen er niet in. Halfweg de tweede helft komt Molenberghs aan de bal! De deuren achterin bij Nijlen gaan open, maar Jarno trapt ver naast. Trainer Aziz brengt er een verdediger bij en de moegestreden Gevers mag gaan rusten. In de 75’ krijgt Bouzerda nog een mogelijkheid om te scoren, maar hij trapt te zwak op doel. In de 82’ speelt Wouters de bal terug tot bij doelman Lenaerts. Yarne raakt de bal niet goed en de bal rolt in de voeten van in ingevallen Claessens, die van op rechts kan voorzetten. De bal komt bij Vanderheyden die ongehinderd de 3 – 3 op het bord schiet. Berg en dal kan in deze tweede helft geen vuist meer maken en in de 90’ mag Nijlen nog een vrije trap nemen op de rechterkant! De bal van Vanderheyden wordt op een haar na gemist door Peeters en zeult net naast. We mogen ons gelukkig prijzen dat we hebben standgehouden in deze moeilijke wedstrijd.

Scheidsrechter Steegen fluit na 93’ de wedstrijd ten einde en vele thuissupporters slaken een zucht van verlichting. Berg en dal speelde zijn zwakste partij van dit seizoen. Na het derde doelpunt viel de machine stil en nam Nijlen stilaan maar zeker over. In de tweede helft was Berg en dal  niet meer bij machte om het snedige Nijlen af te stoppen. We mogen al bij al blij zijn dat we nog een puntje in huis hebben gehouden. Berg en dal presteerde onder het niveau en sommige spelers zaten helemaal niet in de wedstrijd.
Zo’n wedstrijden komen we nu eenmaal tegen in een seizoen. We zijn de voorbije weken ook al ferm verwend geweest met mooi en attractief voetbal. We hopen dat Berg en dal volgende week opnieuw op het scherp van de snee zal voetballen. We krijgen dan St Lenaerts op bezoek.

We beginnen er weer aan om 14:30.

Tot dan,

Zij leden voor het eerst puntenverlies in eigen huis:

Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Wouters Arne, Remen Kurt, Creemers Thomas, Joris Dean, Vereijken Sander, Molenberghs Jarno, Gevers Jeff (75’ I Ben Ziane), Van Pol Thijs en Smeets Wouter

Overige bankzitters: Michiels Karim, Van Krunkelsven Jentl, Finisie Nkwele.

Doelpunten : 8’ Fontaine: 0 – 1; 10’ Van Pol: 1 – 1; 21’ Gevers: 2 – 1; 23’ Gevers: 3 – 1; 27’ Vanderheyden: 3 – 2; 82’ Vanderheyden: 3 – 3.

Geel : Creemers