Dik verdiende zege na een schitterende eerste helft.

Vooraf :
OG Vorselaar staat in de rangschikking op een 7de plaats met een 7/12. Het won zijn twee vorige weekends tegen Herselt en tegen Loenhout.
Berg en dal won vorige week op een overtuigende manier in Kontich en kan, mits een overwinning vandaag, op de gedeelde eerste plaats blijven postvatten. Trainer Houben wijzigt zijn ploeg op drie plaatsen: El Idrissi Mo, Van Krunkelsven en Van Aerschot komen in de ploeg ten koste van Appeltans, Remen(gekwetst) en Bogaerts (op de bank). Delrock en Wagemans vallen uit de selectie. Gevers en Joris komen in de selectie.

De wedstrijd zelf :

Ondanks de voorspelde regenbuien kwamen vele supporters tot aan de Sportlaan om deze wedstrijd bij te wonen. Het zonnetje probeerde zelfs doorheen de wolken te priemen en rond de klok van drie laat scheidsrechter Meurs OG Vorselaar de wedstrijd op gang trappen. Mo stuurt de bal na recuperatie onmiddellijk achter de verdediging van OG. Smeets is vlugger dan Olieslagers en Leysen en trapt naar de linkerhoek. De bal botst tegen de paal. We zijn amper één minuut bezig en hadden al op voorsprong kunnen staan. Berg en dal dwingt in deze eerste minuten van de match heel wat halve kansjes af zonder succes. Vorselaar staat er bij en kijkt er naar. Berg en Dal blijft drukken in een hoog tempo, met veel afwisseling en stuwing naar voor. Het speelt mooi en oogstrelend voetbal. In de 13’ mag het een hoekschop nemen op rechts! De bal wordt ontzet in de voeten van Smeets die net van buiten de grote backlijn op doel knalt. Doelman Adriaensen kan redding brengen. Vorselaar kan op dit moment enkel maar het spel ondergaan. Toch kan in de 19’ Jansen zich als een duivel uit een doosje bij de bal werken en alleen op doel afstevenen. Lenaerts, goed uit zijn doel gekomen, kan gelukkig redding brengen. Berg en dal blijft goed combineren en vinnig acteren. In de 21’ wordt Voorn de diepte ingestuurd, maar Aladji legt hem net voor de grote backlijn neer. Molenberghs draait bij deze vrije trap de bal rond de muur, maar ook rond het doel van Adriaensen. We merken na een half uur dat het vuurwerk bij Berg en Dal wat is stilgevallen. De onzen domineren en beheersen de wedstrijd nog wel, maar het wordt rustiger in de gelederen. In de 35’ dribbelt Vereijken op rechts voorbij Dams en Aladji en met een ééntweetje met Van Pol komt hij alleen voor doelman Adriaensen. De Vorselaarse doelman kan de bal deviëren en het leer rolt tergend traag net langs de linkerpaal in hoekschop. Vorselaar kan enkel maar verdedigen, maar in de 41’ probeert men met een lange bal Jansen te bereiken. Dat lukt ook nog bijna, maar gelukkig kan Mo met een gestrekt been en gestrekte teen (denk ik) de bal nog beroeren en erger voorkomen. Deze tussenkomst biedt Berg en dal de kans om opnieuw ten aanval te trekken. De bal komt op rechts bij Molenberghs die voorbij Dams snelt en voor doelt trekt. De bal valt dit goed over de verdediging op het hoofd van de hoog opspringende van Pol die de 1 – 0 tegen de netten kopt. De verdiende voorsprong staat op het bord.
We gaan rusten bij een 1 – 0  voorsprong na een eerste helft waarin we de eerste 25 minuten hoogstaand voetbal te zien kregen van onze spelers. Inzet, vinnigheid, creativiteit in een hoog tempo zorgden voor kansen die onbenut gelaten werden. Nadien viel het wat stil, zonder het “meesterschap” te verliezen. Hopelijk worden we in de tweede helft getrakteerd op een succesvol vervolg van deze toch wel zeer aangename eerste helft. De zon is er ondertussen doorgekomen en dat kan wel eens een goed teken zijn.
Net zoals in de eerste helft begint Berg en dal sterk. Al in de 46’ kan Van Pol naar doel schieten, maar zijn schot wordt afgeblokt. In de 51’ kopt Aziz een hoekschop van Molenberghs naast. Het mooie combinatievoetbal heeft plaats geruimd voor werkvoetbal en alles stropt samen in het middenveld. Heel wat spelers troepen samen rond de bal en proberen het duel te winnen. In de 55’ kan Adriaensen een voorzet van Molenberghs niet onder controle krijgen. De bal rolt voor de voeten van Voorn die aanlegt, maar een bos van Vorselaarse spelers blokken de bal af. Ook zijn tweede poging wordt door de verdediging van geel-zwart onschadelijk gemaakt. Bij sommige van onze spelers lijkt het of ze hun beste pijlen al verschoten hebben en dat doet zich gevoelen. Vorselaar nog steeds maar één doelpunt achter kan hier misschien van profiteren. Voorlopig wil het wel, maar kan het niet. Maar bij een 1 – 0 stand….. ik hoef het niemand meer te vertellen. We zitten al in de 63’ als Berg en dal nog eens een aanval lanceert via Molenberghs op rechts. Hij trekt voor doel waar Van Pol kan de moeilijk te bereiken bal toch nog net over het doel van Adriaensen kopt. Even later mag Vereijken, helemaal vrij gelaten, op doel trappen. Hij schiet de bal hoog over het doel van Adriaensen. Vorselaar kan meer bij de bal komen maar onze verdediging geeft tot dusver geen krimp. In de 68’ zien we een foute pass bij het uitverdedigen. Goor steelt de bal en levert een loeier af. Gelukkig is Lenaerts nog bij de zaak en kan redding brengen. De motor sputtert bij Berg en dal. De bal kan niet meer in de ploeg worden gehouden. In de 70’ komt Gevers Smeets vervangen. Berg en dal begint fouten te maken en Vorselaar krijgt vrije trappen. In de 75’ mag Goor een vrije trap nemen links van het veld. De bal komt bij Olieslagers die inkopt. Lenaerts moet plat. Het spel wordt alsmaar minder, maar in de 76’ krult Van Pol nog eens een bal naast het doel van Adriaensen. Het slotkwartier levert nog een gele kaart op voor Voorn. Joris komt Battista vervangen in de 81’. Berg en dal sleept zich naar het einde en de supporters van rood-groen zitten met dichtgeknepen billen naar het slot van deze wedstrijd te kijken… Joris stuurt een dieptepass richting Van Pol op links. Thijs (zeker één meter in offsite) kan doorgaan en schiet op Adriaensen. Deze kan de bal wegslaan tegen de paal. De bal komt opnieuw bij Van Pol, die gepast teruglegt tot bij Vereijken die nu op doel poeiert. De Vorselaarse doelman duwt de bal deze keer in de voeten van Gevers, die de bal in de linkerhoek voor de neus van Olieslagers binnenschuift. De verlossende 2 – 0 staat op het bord.
Bogaerts mag de laatste seconden van deze wedstrijden ook nog meemaken als hij Molenberghs komt vervangen.
Berg en dal wint dik verdiend deze wedstrijd: we kregen een geweldige eerste helft te zien, maar vielen terug in een toch wel enigszins teleurstellende tweede helft. Het kende een ferm dipje waardoor Vorselaar op zoek kon gaan naar de gelijkmaker, maar OG was uiteindelijk niet bij machte om dit voor mekaar te krijgen.

We starten volgende zaterdag om 19:30 in Zoersel.
Is hier ook geen kleine revanche nodig ten opzichte van vorig seizoen ???