Vooraf :
Het vorige seizoen duurde slechts 5 wedstrijden en de laatste wedstrijd werd op 11 oktober 2020 beslecht. Berg en dal heeft niet stilgezeten op de transfermarkt en trok menig nieuwe speler aan! De voorbereidingswedstrijden waren een schot in de roos en het bereiken van de derde ronde van de Crocky cup was een feit. De drukke voorbereidingscampagne liet wel zijn sporen na, want enkele spelers zijn op dit moment nog gekwetst.

De wedstrijd zelf :
Stralend weer om de competitie te openen tegen OG Vorselaar! Heel wat supporters waren op post om deze openingswedstrijd te volgen.
Scheidsrechter Chetta laat Vorselaar omstreeks 18.00 de competitie op gang brengen. We zijn amper 7’ ver als Smeets kan doorgaan op rechts!! Zijn voorzet wordt door Van Pol op de paal gekopt en de rebound van Mo El Edrissi kan door Van Sprengel afgeblokt worden. Berg en dal blijft de wedstrijd in handen houden en Vorselaar raakt amper over de middellijn. Een goed en snedig Berg en dal blijft dreigen, zowel langs de linker- als langs de rechterflank. In de 15’ lanceert onze kapitein Moutakwil Aziz, de doorspurtende Voorn. Ramon zijn schot kan geweerd worden, maar Van Pol staat op de juiste plaats om de terugkaatsende bal binnen te trappen. Het eerste competitiedoelpunt voor Berg en dal is een feit. Berg en dal wil meer en in de 19’ wordt Smeets op zijn beurt de diepte in gestuurd. Doelman Adriaensen komt uit zijn doel, maar Wouter schiet de bal hoog over het doel. We zijn dit nog aan het noteren wanneer we Mo aan de overzijde, op rechts, een mooie voorzet zien afleveren! Van Pol staat te wachten, maar doelman Adriaensen kan de bal onschadelijk maken.
Berg en dal heerst en verdeelt tot hiertoe en voor de spelers van Vorselaar is het achter de bal aan hossen. Berg en dal speelt in een goed tempo de bal rond, maar de aanvallen stoppen aan de 16 waar een versterkte verdediging van Vorselaar probeert stand te houden. Op het halfuur vertrekt er weer een aanval op rechts! Mo kan doorgaan en voorzetten. Van Pol wurmt zich voor Aladji en Van Sprengel en kopt stevig naast de rechterpaal, onhoudbaar voor doelman Adriaensen de 2 – 0 binnen. We waren nog niet uitgejuicht of Berg en dal lanceert een volgende aanval op rechts! De bal komt bij Molenberghs die in één tijd doortikt tot bij Van Pol die meteen de 3 – 0 op het bord schiet!! Een zuivere hattrick in de openingsmatch is een feit. Over een binnenkomer gesproken.

We gaan rusten bij een 3 – 0 voorsprong na een eerste helft waarin Berg en dal op een vlotte manier afstand kon nemen van Vorselaar. De spelers van Vorselaar hebben op geen enkel moment een mogelijkheid gehad om onze doelman Lenaerts te bedreigen. De dorst kan nu met nog meer smaak gelest worden en we hopen op een mooi vervolg van de tweede periode. Molenberghs (dikke knie) wordt tijdens de pauze vervangen door Gevers.
Het is meteen Gevers die in de 52’ vanuit de 2de lijn op doel knalt, maar zijn schot wordt in hoekschop gewerkt. Gevers toont zich nadrukkelijk in deze beginfase van de tweede helft en in de 58’ is hij sneller op de bal dan Van Sprengel en legt van tegen de doellijn terug tot bij de inlopende Joris die de bal in de linkerbovenhoek plaatst. Doelman Adriaensen kan redding brengen. In de 59’ mist Remen een interceptie en komt de bal bij Janssens die meteen over de ver uit zijn doel gepositioneerde Lenaerts lobt. Een mooi doelpunt : 3 – 1. Berg en dal neemt wat gas terug en bij Vorselaar groeit het vertrouwen en beginnen ze er opnieuw in te geloven.
In de 61’ mag het een vrije trap nemen en de bal komt bij de vrijstaande Antonissen die de bal op een haar na mist. Bij Berg en dal is de concentratie wat zoek en in de 66’ speelt Appeltans te kort terug op doelman Yarne Lenaerts, maar gelukkig kan het euvel rechtgezet worden. Halfweg de tweede helft moet Vorselaar met 10 verder na een fout van Thoelen op Mo. (2x geel : hij haalde Molenberghs in de 14’ ook zwaar onderuit en kreeg daar zijn eerste gele kaart). Van Pol stuurt de snelle Jeff Gevers door de linies. Jeff loopt tot in de 16 en tikt, niet egoïstisch, de bal lateraal door tot bij Joris die de bal keihard tegen de netten vlamt. 4 – 1. Een kwartier voor tijd zet Smeets voor doel. Gevers neemt de bal tussen Deswert en Van Sprengel aan, maar trapt over het doel. Gevers kan nog eens op doel trappen, maar zijn schot wordt geblokkeerd.Smeets mag in de 80’ gaan rusten en Verbeeck mag nog tien minuten opdraven. Berg en dal speelt de wedstrijd rustig uit en wint zijn eerste wedstrijd van dit prille seizoen met duidelijke cijfers.

Nog nooit heeft Berg en dal de openingswedstrijd van het seizoen met zo’n verschil gewonnen! Meestal was het verliezen of nipt winnen.Berg en dal heeft laten zien dat het als ploeg heel wat in zijn marge heeft en we hopen dat ze op dit elan kunnen verdergaanVolgende zaterdag om 18.00 zien we het vervolg in Vosselaar.

We zullen er zijn!!  Tot dan,

Ze wervelden over het veld en begonnen deze competitie met een klinkende zege:
Lenaerts Yarne, Appeltans Nicholas, Bogaerts Dario, Remen Kurt, Voorn Ramon, El Idrissi Mohamed, Moutawakil Aziz, Joris Dean, Molenberghs Jarno (46’ Gevers Jeff), Smeets Wouter (80’ Verbeeck Mitu),  en Van Pol Thijs

Overige bankzitters: Mombaerts Brecht (doelman) en Stulens Gilles

Doelpunten :  15’ Van Pol : 1 – 0; 30’ Van Pol : 2 – 0;34’ Van Pol : 3 – 0; 59’ Janssens : 3 – 1;  71’ Joris : 4 – 1
Geel : Smeets

Geel gevaar :
1. Smeets

 

Topscorers Berg en Dal : 4 doelpunten  /  tegengoals : 1
      3. Van Pol
1. Joris