Winst zonder problemen in deze overbodige wedstrijd!!

Vooraf :
Oppuurs was een doorsnee 1ste provinciale ploeg! In seizoen 2019 – 2020 speelde het zelfs nog de eindronde nadat ze een periodetitel hadden veroverd. Dit seizoen vergaat het de Scheldejongens minder goed en zullen ze degraderen. Berg en dal maakt zich vandaag op voor de laatste speeldag van de reguliere competitie om dan de gaskraan volop open te draaien voor de provinciale eindronde. Kapitein Aziz is er niet bij vandaag, evenals Appeltans, Verbeeck en Stulens. Remen en El Idrissi starten op de bank.

De wedstrijd zelf :
Weinig volk op de been voor deze laatste “overbodige” seizoenswedstrijd van Berg en dal. Onze goede vriend Louis is met de voet in het gips, tot aan de Sportlaan geraakt, om onze jongens op deze 30ste speeldag nog te komen aanmoedigen. Scheidsrechter Colebunders rende al met beide ploegen vroeg het veld op. Er was nog een afscheidshuldiging voorzien voor de spelers die Berg en Dal na dit seizoen verlaten. Verbeeck, Ven, doelman Mombaerts en Slegers werden in de bloemen gezet. Iedereen kreeg een verdiend applaus. “De Smos” werd  esxtra getrakteerd  op een luid geroep van joelende en juichende ex-spelers waarmee hij al die jaren voordien had mee gespeeld.

De wedstrijd kon ondanks deze deugddoende ceremonie toch stipt beginnen. Berg en dal begint zeer rustig aan deze match en Oppuurs mag de bal rondspelen en ten aanval proberen te trekken. Berg en dal wil deze wedstrijd in schoonheid afsluiten en we zien in de 9’ voor het eerst Van Pol. Thijs knalt over het doel van Coppens. Bij Berg en dal gaat het er gezapig aan toe en het is vooral kwetsuren vermijden in deze laatste wedstrijd. We zijn een kwartier ver als Delrock met een dieptepas Smeets bereikt die de uitgekomen doelman Coppens te grazen neemt. De 1 – 0 staat op het bord. De wedstrijd kabbelt rustig verder en het is wachten tot in de 24’ vooraleer we nog eens wat diepgang zien bij Berg en dal. Bogaerts stuurt Gevers de diepte in op rechts. Jeff gaat D’Hertefeld voorbij en trekt voor doel waar Smeets dit keer naast het doel van Coppens kopt. Het tempo is laag en men voetbalt gezapig verder zonder veel hoogtepunten. Op het halfuur is er toch wat animo wanneer Smeets op links voor doel kan zetten. Van Pol klimt aan de tweede paal hoger dan Peleman, maar de kopbal vliegt naast. Van Pol zet even later in samenspel met Molenberghs een actie op. Thijs kan de bal voor doel zwiepen, maar Gevers kopt de bal voorlangs. In de 38’ wordt Van Pol gelanceerd door Van Krunkelsven. Thijs wordt meteen op de huid gezeten door Gülsen en Francken. Ze leggen hem net voor de 16 neer. De vrije trap van Molenberghs wordt door Coppens onschadelijk gemaakt.
We gaan rusten bij een  1 – 0 tussenstand na een eerste helft die op alle vlakken voldoet aan een typische belangeloze eindeseizoenswedstrijd.
We kunnen ons alleszins verfrissen aan de nieuwe bar. De spelers van Berg en dal komen al vlug het veld op en wachten tot de spelers van Oppuurs en de scheidsrechter hun opwachting maken. Voorn krijgt rust en zijn plaats wordt ingenomen door Mo El Idrissi. Berg en dal neemt in deze tweede helft het commando in handen. Het is wel dreigend, maar echte kansen worden niet gecreëerd. In de 55’ is er wel wat hilariteit als we doelman Lenaerts de bal in de voeten van een Oppuurse speler zien trappen. Deze aanvaller trapt meteen op doel, maar gelukkig kan onze doelman er zijn achterwerk voor steken. Berg en dal wil in schoonheid eindigen en het wil kost wat kost de verlossende tweede treffer op het bord trappen, maar de schoten van Van Pol en Joris worden geblokkeerd en Delrock kopt naast. In de 58’ krijgt Slegers zijn welverdiende applausvervanging en mag ook Delrock gaan rusten. In hun plaats komen Remen en Finisie. Oppuurs laat ook van zich spreken want in de 65’ zet het een gevaarlijke aanval op langs rechts. Jenart trapt van dichtbij op doel na een mooie voorzet, maar doelman Lenaerts redt op een knappe manier dit schot. Het gevaar is nog niet geweken want bij een volgende fase trapt Kerremans van op de 16 naar de rechterhoek. Zijn schot wordt afgeblokt. Oppuurs ruikt bloed en in de 68’ haalt dezelfde Kerremans weer uit. Gelukkig kan men de bal van op de lijn weg kegelen. Tijd voor de onzen om uit te pakken. In de 72’ komt de bal op rechts bij Smeets die Joris het strafschopgebied ziet induiken. Wouter stuurt de bal richting Dean, die met een zweefsprong op doel kan koppen. De bal wordt met de hand weggeslagen en scheidsrechter Colebunders kan niet anders dan penalty fluiten. Van Pol neemt de honneurs waar en zet deze 11-meter feilloos om. De verlossende 2 – 0 is een feit. We zijn dit nog aan het opschrijven als Smeets deze keer op links, een perfecte voorzet trapt richting de 2de paal, waar Van Pol de 3 – 0 tegen de netten kopt. Molenberghs wordt iets later geplaagd met krampen en moet het veld verlaten. Berg en dal zal het laatste kwartier volmaken met tien. Oppuurs lijkt hiervan te profiteren want onmiddellijk hierna zet het een dreigende actie op langs rechts! Ceurvelts komt bij de bal en kan overhoeks doelman Lenaerts verslaan. 3 – 1. Enkele minuten later kan  Kerremans een voorzet van op links naast koppen. Berg en dal trekt ook nog ten strijde in de 81’ via Mo. Hij krult de bal naar de linkerkruising, maar doelman Coppens kan er nog net met zijn vingertoppen bij en duwt de bal in hoekschop.  In de 85’ mag Berg en dal nog een vrije trap nemen. Mo is de trapper van dienst en schildert de bal op het hoofd van Van Pol die weer hoger klimt dan D’Hertefelt en de 4 – 1 eindstand op het bord schiet. Volledigheidshalve hebben we ook nog de uithaal van Kerremans neer gepend. Zijn schot vloog net naast de kruising buiten.

Scheidsrechter Colebunders maakt een eind aan de reguliere competite na precies 90’. Net als vorige week scoorde Van Pol weer drie keer in één wedstrijd.

Berg en dal heeft een prachtig seizoen achter de rug:
– het verloor 20 maal op rij niet en
– won 9 achtervolgende keren.
Het kende spijtig genoeg in de maand maart een dipje. Deze namiddag zullen we weten welke tegenstanders op het programma staan. Vanaf nu moet in elke wedstrijd de gaskraan weer volledig opengedraaid worden om alsnog te kunnen promoveren.

We wensen het iedereen die met onze club begaan is zeker en vast toe.

Wij zien mekaar donderdag 12 mei terug, maar waar dat zal zijn en tegen wie blijft op dit moment een open vraagteken.

Tot donderdag 12 mei

We zullen er zijn.

Zij wonnen hun laatste thuiswedstrijd :

Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Slegers Lennert (58’ Remen Kurt), Voorn Ramon (46’ El Idrissi Mo), Van Krunkelsven Jentl, Molenberghs Jarno, Joris Dean, Smeets Wouter, Delrock Milo (58’ Finisie Elson), Gevers Jeff en Van Pol Thijs.

Overige bankzitters: Mombaerts Brecht,

Doelpunten : 15’ Smeets : 1 – 0; 72’ Van Pol : 2 – 0; 73’ Van Pol : 3 – 0; 77’ Ceurvelts : 3 – 1; 85’ Van Pol : 4 – 1

Geel : —-

Geel gevaar :

2. Lenaerts, Van Krunkelsven, Remen, Molenberghs, Voorn en Van Pol
1. Finisie, Slegers, Joris, Bogaerts en Smeets

Topscorers Berg en Dal : 86 doelpunten / tegengoals : 24

27. Van Pol
10. Smeets,
8. Voorn, Gevers,
7. Joris,
5. Delrock,
4. Verbeeck, Molenberghs,
2. Stulens, Van Krunkelsven, El Idrissi
1. Assie Wonu, Remen

5 doelpunten van de forfaitcijfers in Leest