Sterke eerste helft levert winst op!

Vooraf :
Ranst kon dit seizoen nog maar 3 keer winnen, maar speelde al 6 keer gelijk. Ze staan op een 11de plaats in de klassering.
Berg en dal treedt vandaag aan zonder de gekwetste Van Krunkelsven. Van Pol is geel geschorst. Slegers is niet van de partij.
Trainer Houben voegt Sakande Tyric toe aan de selectie.

De wedstrijd zelf :
Scheidsrechter Saenen heeft de wedstrijd nog maar net op gang gefloten of we moeten onze pen al bovenhalen! Berg en dal dreigt al meteen van op rechts. De voorzet wordt door Joris binnen het kader gekopt, maar doelman Goris kan de bal over de lat in corner tippen. Dat belooft..
In de 7de minuut legt Berg en dal een prachtige combinatie op de mat op links. Smeets kan voorzetten, maar Joris kan de bal net niet mee grissen en binnentrappen. We merken wel dat het speelveld er zwaar bijligt en het zal krachten kosten om de wedstrijd af te werken. Berg en dal blijft de ene aanval na de andere lanceren en Ranst moet lijdzaam het meesterschap van onze “groene” jongens ondergaan. Voorlopig houden ze achterin wel stand en houdt doelman Goris zijn netten ongeschonden. We veren weer op in de 12de minuut als Smeets vanuit de tweede lijn een pegel afvuurt op doel. Goris kan de bal in hoekschop werken. Net voorbij het kwartier probeert Gevers het in zijn eentje! Hij raakt wel voorbij Van Noten, maar hij kan de bal van tegen de doellijn onvoldoende terugleggen. Berg en dal is heer en meester op het veld. Ranst kan op geen enkel moment een vuist maken. Ze slagen er wonderwel in om de 0 op het scorebord te houden. In de 25’ trekt Berg en dal weer ten aanval via Mo. Hij zet gepast voor doel waar Gevers zijn hoofd kan tegen zetten. Jeff zijn kopbal is te zwak en doelman Goris heeft geen problemen om de bal te pakken. De volgende minuten gebeurt er nog weinig opwindends op het veld en we moeten wachten tot in de 40’ om nog iets te noteren. Smeets smijt de bal van op rechts voor doel en Joris staat op de juiste plaats en kopt perfect de bal voorbij Goris in doel. De verdiende 1 – 0 staat op het bord. Berg en Dal wil meteen de geruststellende  2 – 0  op het bord krijgen en in de 42’ is Molenberghs weg op links. Zijn voorzet komt bij niemand aan, maar de weggewerkte bal rolt voor de voeten van Aziz Moutakwil. Aziz poeiert vanuit de 2de lijn op doel, maar doelman Goris blijft attent en kan redding brengen.

We gaan rusten bij een 1 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal op alle fronten heer en meester was. Op geen enkel moment is Ranst dicht bij het doel van Lenaerts geweest. We hopen dat er vlug een tweede doelpunt valt zodat we met een veilige voorsprong de tweede helft kunnen volmaken.

Berg en dal komt nog even gedreven uit de kleedkamers als in de eerste helft! Ze willen inderdaad zo vlug mogelijk de verlossende treffer op het scorebord trappen. In de 52’ mist Gevers op een haar de bal na een voorzet van op links. Ranst countert in de 53’ voor het eerst langs Jansen. De Ranstse linksbuiten is voorbij zijn verdediger en kan op Lenaerts afgaan! Hij tikt gelukkig de bal iets te ver voor zijn voet en Lenaerts kan de bal oprapen. De aanvalsmachine van Berg en dal stopt en we krijgen veel middenveldspel waar nog weinig dreigende acties te zien zijn. Het spelniveau gaat in dalende lijn en het zware veld begint bij sommigen zijn tol te eisen. Stilaan maar zeker verdwijnt de suprematie van Berg en dal en komt Ranst meer en meer in de wedstrijd. Er moet geen tekeningetje bij gemaakt worden wat er kan gebeuren bij deze 1 – 0 tussenstand. Halverwege deze tweede helft wordt Voorn onderuit geschoffeld en moet Ramon vervangen worden. In de 23’ speelt Gevers verdedigers Van Den Brande en Somers uit en kan van op de 16 op doel knallen. Zijn schot schiet hogenhuis over het doel van Goris. Even later mag Berg en dal een vrije trap nemen op links. Molenberghs krult de bal net naast het kader. Bij Berg en dal raken de batterijtjes stilaan leeg en komt Ranst meer in de wedstrijd. Ranst maakt dankbaar gebruik van de ruimte die het nu krijgt en probeert druk te zetten op onze verdediging. Het is nog 20’ volhouden. Het niveau van het spel zakt enorm en van combinatievoetbal zoals in de eerste helft is er geen sprake meer! De lange ballen worden weer gehanteerd en Ranst komt meer en meer bij de bal. De minuten verstrijken langzaam en dat is geen goed teken. Regelmatig kijken we angstvallig naar onze klok om te zien of de 90’ er nog niet opzitten. In de 83’ zien we nog een aanvalspoging via Molenberghs! Hij passt mooi binnendoor tot bij de doorgelopen Verbeeck, die zich niet voorbij Celis kan kappen. Aan de overzijde houden we ons hart vast want in het ultieme slot kan Jansen van op links voor doel zetten! De ingevallen Nagels jaagt de bal net naast het doel van Lenaerts buiten. Hier komen we goed weg!! De laatste minuten heerst er toch lichte paniek in de achterste gelederen maar ze houden stand. Scheidsrechter Saenen fluit de wedstrijd na 93’ ten einde.

Berg en Dal won verdiend deze partij, maar moest in de tweede helft naar adem happen op dit zware veld. Het trok de 1 – 0 over de streep en blijft al het ganse seizoen ongeslagen. Meteen ook de 6de clean sheet.
Volgende week zijn we te gast in Oppuurs op zaterdagavond.
Ik denk niet dat we daar ooit al gewonnen zijn!! Het is de allerhoogste tijd om daar verandering in te brengen.
Het speelveld in Oppuurs is nog veel zwaarder dan hier en met de weersvoorspellingen van deze week brengt dat zeker geen verbetering.
We zullen er zijn!!
Tot dan.

Dank zij een schitterende eerste helft bereikten zij het doel :
Yarne Lenaerts, Dario Bogaerts, Appeltans Nicholas, Remen Kurt, Ramon Voorn ( 67’ Mitu Verbeeck), Aziz Moutakwil, Jef Gevers, Mohammed El Idrissi, Dean Joris, Jarno Molenberghs, Smeets Wouter
Overige bankzitters: Mombaerts Brecht, Sakande Tyric, Stulens Gilles
Doelpunten :  40’ Joris : 1 – 0
Geel : Bogaerts, Moutakwil
Geel gevaar :
2. Lenaerts, Van Krunkelsven, Appeltans, El Idrissi, Moutakwil
1., Finisie, Molenberghs, Slegers, Joris, Gevers en Bogaerts

Rood geschorst :  Nog niets gevonden in Sportleven maar uit goede bron Bogaerts : 2 wedstrijden

Topscorers Berg en Dal : 34 doelpunten  /  tegengoals : 11