Een niet zo denderend Berg en Dal kan toch afstand nemen van Ranst.
Vooraf :
Nieuwkomer Ranst kreeg na klacht tegen Antonia 2 extra punten bij en ook vijf doelpunten. Ze wonnen hun laatste wedstrijd tegen Kalmthout met 3 – 1.
Vorige week behaalde B&D een knappe 7/9 en speelde het recent 0 – 0 tegen Wezel. Met nog maar 1 doelpunt tegen in 4 wedstrijden beschikken we over een degelijke defensie.
Bij Berg en dal is het busje met gekwetsten nog steeds goed gevuld: Hoefnagels, Lekens, Maes, Stulens, Van Krunkelsven en Arjah.
De wedstrijd zelf :
Ondanks de voorspellingen van regen en wind, schijnt de zon alsof het zomer was. De meeste supporters trokken in de tribune hun jassen uit want het was zalig in de tribune. We hopen dat de spelers er zin in hebben en zich kunnen uitleven op deze “lentedag”.
Berg en dal trapt de wedstrijd op gang. Ranst slaat de eerste aanval af en met een paar pasjes bereikt het Beenens, die meteen doorkopt tot bij Jansen. Jansen schuin rechts voor doel trapt naast de winkelhoek in het zijnet. Een verwittigd man is er twee waard zullen we maar denken. Berg en dal probeert wat druk op de ketel te zetten waardoor het enkele halve kansen bij mekaar speelt. Zo kan Smeets na een afgeweerde hoekschop op doel schieten van net buiten de grote backlijn. De bal vliegt naast het doel van doelman Goris. Aan de overzijde zien we dat de mee opgerukte Nagels links voor doel kan uithalen. Kenens is bij de pinken. Berg en dal speelt de bal rond, maar het tempo ligt te traag om een defensief ingesteld Ranst te verontrusten. De opbouw verloopt te stereotiep zonder al te veel diepgang. Halfweg de eerste helft kan Smeets nog eens aanleggen, maar zijn schot(je) is te zwak om doelman Goris te verslaan. Berg en dal mag dan wel veel balbezit hebben, het kan op deze manier de Ranstse vesting niet doen slopen. Ranst van zijn kant hanteert de lange bal. Onze verdediging vangt dit zonder problemen op. Verbeeck is in een duel geraakt aan de voet en moet in de 25’ vervangen worden door Van Dyck. Hij neemt de plaats in van Mo El Idrissi op de rechterback en Mo schuift naar voren. Berg en dal mag in deze fase van de wedstrijd enkele hoekschoppen nemen. Kevin Oris kan er zijn hoofd tegen zetten, maar doelman Goris kan redding brengen. Ranst komt eigenlijk weinig of niet in het hoofdstuk voor in deze eerste helft. In de 34’ wordt een vrije trap van Molenberghs in hoekschop verwerkt. Deze hoekschop wordt maar half weggewerkt, en de bal belandt bij Dams die huizenhoog over vlamt. Berg en dal blijft gestaag in balbezit, maar het kan er te weinig mee doen. De snelheid van uitvoering en creativiteit ontbreken. In de 40’ komt een voorzet van Mo voor het doel, waar Kevin met een spectaculaire omhaal naast trapt. Vlak voor het rustsignaal moet een alerte Kenens bij de les zijn om Jansen van een doelpunt te houden, nadat deze Ranstse spits de Berg en dalse linies in de wind zette. Wim kan de bal in hoekschop duwen.
We gaan rusten bij een 0 – 0 na een matige eerste helft waarin Berg en dal geen enkele uitgesproken doelkans bij mekaar heeft gespeeld. Bij Berg en dal lag het tempo te laag om een goed georganiseerd Ranst te bedreigen. Vooraan in de zone van de waarheid liep het in deze eerste helft altijd mis. De voorzetten van op de flanken kwamen gewoon niet aan of misten de nodige precisie.
Ondanks het absolute veldoverwicht van Berg en dal  dwong Ranst toch twee grote kansen af, die door Kenens gestopt werden. Het leek alsof de warme zonnestralen onze spelers verlamden in deze zwakke eerste time. We hopen dat er wat meer vuur in de wedstrijd komt in de tweede helft.
De zon heeft plaats moeten ruimen voor wind en regen in deze tweede helft en we belanden van het ene moment op het andere van de lente in de herfst. Zou dit voor de nodige zuurstof zorgen in de tweede helft ?  In de 49’ mag Molenberghs een vrije trap nemen op rechts. Joris neemt aan de tweede paal de bal onmiddellijk op de slof, maar de bal vliegt naast. Berg en dal probeert de druk op te voeren, maar dat lukt tot aan de grote backlijn waar het dan ineen op houdt. In de 58’ zorgt een slechte ingooi voor een gevaarlijke Ranstse counter. De ingooi wordt onderschept door Sols, die meteen de bal in de loop van Jansen stuurt. In het duel gaat deze Jansen tegen de vlakte en de Ranstse supporters claimen een strafschop. Scheidsrechter Engelen die van dichtbij de actie volgt fluit niet en gebaart dat er niets aan de hand is. De opgeraapte bal gooit Kenens tot bij Van Dyck die meteen van op rechts kan voorzetten in de 16. Kevin Oris kan de bal tussen Cuyt en Celis op de borst controleren! Hij draait zich vrij en kan vrij op doel schieten. Terwijl hij wordt onderuit getrokken kan hij de bal nog voorbij doelman Goris in de rechterhoek schieten. De muur is gesloopt. Het heeft een uur geduurd. Ranst is even het noorden kwijt en Berg en dal gaat op zoek naar de bevrijdende 2 – 0. In de 63’ zet Smeets van op links, de bal voor doel. De bal streelt de haren van Kevin Oris. Jammer dat deze voorzet net iets te hoog was. Ranst probeert terug te vechten en Berg en dal moet even achteruit plooien. Achterin bij Berg en dal blijft alles goed gesloten en na een 5’ druk moet Ranst stoom aflaten en het balbezit weer aan onze “groenen” laten. In de 70’ verdeelt Kevin Oris de bal tot op rechts bij Van Dyck. Jorn zijn voorzet is te scherp om gevaarlijk te zijn. Berg en dal blijft de wedstrijd rustig domineren en na een actie van Smeets kan Kevin nog eens op doel koppen. De bal wordt in hoekschop gewerkt. De aansluitende hoekschop komt gemeten op het hoofd van Oris, die met een kopslag de bal in de linkerhoek binnenkopt. Met nog een kwartier te gaan zal dit wel de genadestoot denken we. Berg en dal blijft gewoon de wedstrijd uitspelen en het krampachtige spel heeft plaats geruimd voor vloeiende middenveldacties.
Uiteindelijk fluit scheidsrechter Engelen de wedstrijd ten einde. Berg en dal boekt hiermee zijn tweede thuisoverwinning, telkens met 2 – 0 en telkens in groene uitrusting. Een niet zo’n denderend spelend Berg en dal kon toch afstand nemen van Ranst. De tweede helft was iets beter dan de eerste helft, maar we hebben, eerlijk gezegd al een beter Berg en dal zien acteren. Er zat te weinig tempo in de match en de nodige drive ontbrak bij momenten. We hopen zondag op een pittiger Berg en dal in Kalmthout.
Wim Kenens laat na 5 wedstrijden een 4de clean sheet optekenen . We incasseerden nog maar één doelpunt in deze eerste 5 competitiewedstrijden.
De coronacijfers stijgen op dit moment zeer verontrustend hoog zodat we bang afwachten of er nog kan/mag gevoetbald worden volgende week.
We hopen alleszins van wel en dan zien we deze lange verplaatsing naar Kalmthout met volle vertrouwen tegemoet.