Herboren Berg en Dal wint oververdiend tegen Ranst.

Vooraf :
Ranst staat in de algemene rangschikking op een 12de plaats met 9 punten. Zij scoorden nog maar 9 keer en lieten al 12 tegengoals noteren.

Berg en dal kon niet imponeren in De Kempen en blijkbaar dinsdag in Meer ook niet. Van Aerschot is geel geschorst, Molenberghs start samen met Vereijken en Battista op de bank. Appeltans, Wouters,Bogaerts en Gevers komen in de ploeg. Aziz en Remen zijn nog geblesseerd.

De wedstrijd zelf:

Het is vandaag U8 en U9 dag en de spelertjes mochten mee met de “grote” jongens het veld opdraven bij de ploegvoorstelling.

De regen heeft gewacht tot het aanvangsuur van deze wedstrijd en de druppels vielen in dikke drommen naar beneden. Het veld ligt er perfect bij en we zijn benieuwd naar de prestatie van onze jongens. Scheidsrechter Chetta laat de wedstrijd nog voor 14.30 starten. Al van in de eerste minuten vliegen de spelers van Berg en dal erin. Ze knokken voor elke bal in de eerste minuten van de wedstrijd en dwingen Ranst, dat met 5 achterin speelt achteruit. In de 6’ wanneer Sels en Celis willen uitverdedigen wurmt Smeets er zich tussen en verovert de bal op de linkerflank. Wouter zwiept de bal voor doel en Van Pol kopt deze prima voorzet aan de 2de paal binnen. Een blits start en meteen een doelpunt. Zo zien we het graag. Berg en dal heeft de wedstrijd stevig in handen. Het laat de bal goed rondgaan en Ranst moet zich beperken tot verdedigen. De nodige grinta, bij onze “groene” spelers is aanwezig en elk duel wordt gewonnen. Ranst komt amper over de middenlijn en Berg en dal blijft naar voor stormen. In de 15’ wordt Van Pol neergelegd net voor de grote backlijn links voor het doel van Goris. Smeets zet zich achter de bal en snijdt de vrije trap scherp richting de  2de paal, waar Joris de bal binnenkopt. 2 – 0. Een dolgelukkige Dean bij zijn eerste treffer van het seizoen. Berg en dal blijft doorgaan en in de 17’ wordt Smeets mooi aangespeeld op links. Wouter ontdoet zich van Sels en zet weer keurig voor doel. Van Pol aan de tweede paal kopt terug tot bij Joris die onmiddellijk op doel trapt. Celis redt op de lijn. Het spel is bijwijlen een kat en muisspel, de Ranstenaren komen niet uit de omknelling los. De bal bij Berg en dal gaat goed rond, zonder afval in het spel en het tempo is voor de jongens uit Ranst te hoog. De duels worden allemaal gewonnen en de nodige grinta blijft aanwezig. Bogaerts op rechts, stuurt nog eens bal in de diepte waar Joris net niet voldoende zijn voet kan tegenzetten om gevaarlijk te zijn. In de 37’ zien we een mooie combinatie van Van Pol en Gevers. De voorzet van Jeff komt helaas niet aan. Net voor het rustsignaal kan Smeets een doorspeelpass geven tot bij Gevers. Jeff sneller dan Sels en Celis trekt de bal voor doel, maar Mo kan er net bij. We gaan rusten bij een 2 – 0 voorsprong na een zeer goede eerste helft. Er werd gevochten voor elke bal en het vuur zat opnieuw in de ploeg. We hopen op een sterk vervolg in de tweede helft. In de 47’ knalt Smeets al van op links op doel. Doelman Goris kan in hoekschop werken. Smeets neemt deze corner en Voorn trapt van dichtbij op de doelman. De bal vliegt tegen de hand van een Rantse verdediger. Scheidsrechter Chetta aarzelt niet en fluit strafschop. Van Pol kwijt zich van deze taak en zet de 3- 0 op het bord. Ranst mag nu wat meer in balbezit komen en ze willen blijkbaar ook een eerreddend doelpunt maken. In de 51’ moet Lenaerts zijn kunnen nog eens laten zien, wanneer een Rantse aanvaller alleen voor hem opduikt. Yarne slaat de bal in de voeten van de ingevallen Jansen die op de rechterpaal schiet.  Van Krunkelsven kwetst zich in de 62’ en wordt vervangen door Vereijken. Het snelle spel verdwijnt wel wat en Ranst komt meer bij de bal. Jansen mag na een mooie dieptepass alleen op Lenaerts af gaan. Hij legt de bal netjes in de rechterhoek binnen: 3 – 1.

Amper twee minuten later is er weer een dieptepass en Gevers holt er achter aan. Celis en de uitgekomen doelman lijken het pleit te gaan winnen, maar Jeff zet er gepast zijn voet tegen en de 4 – 1 staat op het bord. Ondertussen is mijn balpen leeg en heb ik geen reservepen bij. Niemand in onze omgeving kon mij voorthelpen, maar de spelers hebben dit wel gedaan. Na het doelpunt van Gevers kabbelde de wedstrijd rustig naar zijn einde toe en viel er gelukkig nog weinig te noteren.

Berg en dal won dik verdiend deze wedstrijd. Het vuur was weer aanwezig en de gretigheid om te voetballen sierde de ploeg. Volgende week krijgen we een zware klus te klaren in Heikant.

De wedstrijd is op vrijdag 11 november om 20.00

Tot dan!!

Zij wonnen met glans tegen Ranst:

Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Appeltans Nicolas, El Idrissi Mo, Van Krunkelsven Jentl (62’ Vereijken Sander), Joris Dean, Wouters Tom, Voorn Ramon, Smeets Wouter, Gevers Jeff en Van Pol Thijs.

Overige bankzitters: Wagemans Tom, Battista Marco, Molenberghs Jarno.

Doelpunten : 6’ Van Pol: 1 – 0; 15’ Joris: 2 – 0; 48’ Van Pol: 3 – 0 (pen)
                      61’ Jansen: 3 – 1; 63’ Gevers: 4 – 1.