Scherp Berg en Dal laat van Leest geen spaander heel.

Vooraf :
Leest heeft tot hiertoe nog geen enkel puntje kunnen sprokkelen in de vorige twee competitiewedstrijden. Het slikte al 6 tegengoals en kon nog niet tot scoren komen! Trainer Van Houdt (ex-Berg en dal) was er op gebrand om hier iets te komen oogsten.
Bij Berg en dal is Van Pol nog gekwetst en wordt vervangen door Gevers.  Van Krunkelsven neemt de plaats in van de pas gehuwde Appeltans.

De wedstrijd zelf :
Een stralende zon begroet iedereen die zich geroepen voelt om deze wedstrijd bij te  wonen! Spijtig genoeg was de opkomst van de  supporters aan de geringe kant.
Scheidsrechter van dienst Bart Peeters laat omstreeks 15.00 de wedstrijd starten. We zijn nog maar een 3’ ver als Gevers op doel knalt! De bal wijkt af op de rug van Van Linden en we krijgen een eerste hoekschop. In de 12’ stuurt Joris de bal op links tot bij Smeets! Wouter dribbelt zich voorbij Resseler en zet van bijna op de doellijn strak voor doel. Niemand van onze “groenen” is op de juiste plaats om binnen te duwen. Het is al Berg en dal wat de klok slaat en Leest moet achter de ongrijpbare bal hollen. In de 18’ devieert Voorn een gemeten voorzet van een sterk spelende Molenberghs net naast het doel van De Boodt. Voor de eerste maal in deze match kunnen we een aanval van Leest noteren. Een voorzet van op links wordt door Spoelders op doel gekopt! Lenaerts heeft geen problemen om de bal van onder de lat klemvast te pakken. De snedige aanval die er op volgt mag gezien worden. Gevers (duivel doet al) zet verdedigers Resseler,Van Linden en Michiels in de wind en kan links voor doel nog voorzetten! Doelman De Boodt raakt de bal nog even met de voet, maar het leer rolt verder tot bij Voorn die aan de tweede paal van in de kleine rechthoek binnentrapt. De verdiende 1 – 0 staat op het bord. Leest recht zijn rug na deze openingstreffer en Glouftsis rolt de linkerflank op en kan schuin voor het doel keihard knallen. Lenaerts heeft de hoek goed verkleind en kan redding brengen. Berg en dal blijft heer en meester en de bal circuleert goed rond in een hoog tempo! De duels worden één na één gewonnen en het spel verplaatst zich snel van links naar rechts en omgekeerd. De wedstrijd blijft aangenaam om volgen. In de 28’ kapt El Idrissi verdediger Kabir uit en zet van op de rand van de grote backlijn voor doel, waar Gevers hoger klimt dan Michiels en de bal onhoudbaar in de kruising binnenkopt: 2 – 0. De geruststellende tweede goal is gevallen en we kunnen nu al stellen dat Berg en dal op weg is naar zijn tweede thuiszege. Leest moet lijdzaam toezien hoe Berg en dal de bal bijna ongrijpbaar maakt. In de 34’ trapt Remen na hoekschop vanuit de tweede lijn op doel, maar zijn schot wordt door centrale verdediger Van Linden opnieuw in hoekschop gedevieerd. We zijn geen minuut later wanneer Voorn van dichtbij op doel kan koppen! Doelman De Boodt kan pareren en bij de rebound kan niemand van Berg en dal bij om binnen te tikken. Berg en dal zet de ene aanval na de andere op. In de 44’, na heel wat breiwerk komt de bal bij Smeets die op links een duel met Maes wint. Hij zet voor doel en het is weer Gevers die op de juiste plaats staat en er met zijn hoofd 3 – 0 van maakt.

We gaan rusten bij een 3 – 0 voorsprong na een eerste helft waarin Berg en dal duidelijk de sterkste ploeg was. De ploeg maakte een stevige indruk en de “groenen” waren op alle vlakken de betere van Leest!! We telden in deze eerste helft zo’n 15 hoekschoppen. Leest kwam in het hoofdstuk eigenlijk niet voor en moest zich voornamelijk bezighouden met het verdedigen van het eigen doelgebied. De spelers van Berg en dal waren stuk voor stuk bij de les en dit droeg zeker bij tot deze geruststellende ruststand.

De tweede helft is amper drie minuten oud als een onvermoeibare Molenberghs de snelle Gevers de diepte in stuurt op rechts! Jeff ontdoet zich van Maes en zet voor doel, waar Voorn net iets te kort komt om binnen te koppen. Berg en dal blijft de boventoon houden en bij Leest is het alle hens aan dek om erger te voorkomen. In de 54’ dribbelt Molenberghs heel de verdediging op een hoopje op links en lobt gepasttot bij Mo die tegen de rechterpaal kopt. Aan de overzijde zien we een aanval van Leest!! Een voorzet van op links wordt net over de kruising getrapt. Berg en dal wil absoluut nog scoren en in de 57’ levert Molenberghs weer een schitterende dieptepass af. Gevers geeft verdediger Maes weer het nakijken en is er vandoor op rechts. Doelman De Boodt is in laatste instantie iets vlugger op de bal dan Jeff en kan de bal onschadelijk maken. Molenberghs knalt vervolgens nog eens vanuit de tweede lijn, maar doelman De Boodt zweeft de bal uit zijn doel! Het is Jarno voorlopig niet gegund om een doelpunt te maken. Berg en dal domineert rustig de wedstrijd maar Leest kan toch gevaarlijk worden na een stilstaande fase in de 63’. De vrije trap van op links wordt op de lat gekopt door een Leestse aanvaller! Berg en dal neemt kordaat het balbezit terug over en bij een volgende hoekschop kan het de 4 – 0 laten optekenen. De kort genomen hoekschop wordt voor doel gesmeten en Joris zet er zijn hoofd tegen! De bal verdwijnt in de linkerbovenhoek. Doelman De Boodt heeft geen schijn van een kans. Berg en dal blijft gretig en in de 70’ zwiept Smeets de bal nog maar eens voor doel waar Gevers de bal net niet kan beroeren met het hoofd. In de 75’ is het weer Gevers die Maes alle kleuren van de regenboog laat zien en hem voorbij holt. Jeff legt terug tot bij de goed gevolgde Mo. De bal rolt centimeters voorlangs. Appeltans duikt na 85’ de diepte in. Hij legt gepast terug tot bij Verbeeck die meteen uithaalt en de 5 – 0  op het bord schiet.

Berg en dal domineerde de ganse wedstrijd! Op elk waren ze de betere ploeg. Bijna alle duels werden gewonnen, het spel was verzorgd in een zeer goed tempo. De dynamiek en begeestering waren bij alle spelers aanwezig. Eindelijk de eerste clean sheet van dit seizoen.
De volgende confrontatie is zondag tegen streekgenoot Retie!! De spelers zijn er zich duidelijk van bewust dat er in het Vossekot weer zal moeten geknokt worden om punten mee te brengen naar de Sportlaan.
Het beloofd alleszins een spannende affiche te worden..

We zullen er zijn!!
Tot dan,

Ze lieten geen spaander heel van Rapid Leest :
Lenaerts Yarne, Bogaerts Dario, Remen Kurt, Van Krunkelsven Jentl (61’ Slegers Lennert), Voorn Ramon, El Idrissi Mohamed (76’ Verbeeck Mitu), Moutawakil Aziz, Joris Dean (68’ Appeltans Nicholas), Molenberghs Jarno, Gevers Jeff en Smeets Wouter (80’ Verbeeck Mitu),  en
Overige bankzitters: Mombaerts Brecht (doelman)

Doelpunten :  23’ Voorn : 1 – 0; 28’ Gevers : 2 – 0;
44’ Gevers : 3 – 0; 64’ Joris : 4 – 0
88’ Verbeeck : 5 – 0
Geel : Appeltans

Geel gevaar :
1. Smeets, Appeltans
Topscorers Berg en Dal : 10 doelpunten  /  tegengoals : 2
3. Van Pol, Joris
2. Gevers
1. Voorn, Verbeeck