Berg en dal slechts een half uur op niveau!
Vooraf :
Retie kon voor de winterstop 5 keer op rij winnen en nestelt zich net achter de top 5 in het klassement. Ze hebben door die opeenvolgende zeges vertrouwen te koop en zullen er alles aan doen om revanche te nemen van het verloren duel in de heenronde.
Het is van 11 december geleden dat Berg en Dal nog eens een competitiewedstrijd heeft gespeeld. Het werkte ondertussen wel enkele verdienstelijke vriendschappelijke wedstrijden af, als voorbereiding op de voortzetting van de competitie. Verrassend was wel de aanwerving van Milo Delrock in deze periode. Deze jeugdige speler kwetste zich tijdens de training deze week en ligt al onmiddellijk in de lappenmand. Voorn is er vandaag ook niet bij en Bogaerts moet zijn laatste strafzondag uitzitten.
De wedstrijd zelf :
Het januarizonnetje was nog eens van de partij en deze derby tegen Retie lokte heel wat toeschouwers naar het stadion van Berg en dal. Na de gebruikelijke controles was het aanschuiven om binnen te geraken. Eindelijk kunnen we nog eens naar een voetbalwedstrijd kijken. Scheidsrechter Jan Nijs fluit om 14.30 de wedstrijd op gang. Retie begint vinnig aan de partij, zonder echt gevaar te creëren. Het duurt tot in de 8’ vooraleer we Berg en dal  dreigend naar het doel van Retie zien afstevenen. Berg en dal dwingt op links een hoekschop af. Molenberghs trapt de bal hoog voor doel en Gevers klimt aan de tweede paal hoger  dan Keersmaekers en kopt de 1 – 0 van dichtbij binnen. Berg en dal gaat na deze vroege treffer door op zijn elan en wil onmiddellijk de 2 – 0 op het scorebord. Gevers snoept de bal af van Keersmaekers en rukt op naar doel. Jeff heeft echter niet gezien dat Van Pol goed is gevolgd en vergeet de bal door te steken naar Thijs. Hier zat meer in.. Op het kwartier mag Berg en dal een vrije trap nemen van op rechts. De bal wordt doorgekopt en valt voor de voeten van Joris, diens schot tussen een bos van Retiebenen van de lijn gekeerd wordt. De rebound belandt bij Van Pol die zijn knal ook van de lijn gehaald wordt en Gevers trapt de derde poging net naast het doel van Veraghtert. Berg en dal blijft dominant en in de 18’ is het de beurt aan Van Pol om te dreigen! Hij gaat door de Retiese verdediging, maar besluit naast het doel. De “groenen” hebben tot hiertoe de touwtjes stevig in handen genomen. In de 23’ lanceert El Idrissi op rechts de doorspurtende Smeets. Wouter is sneller dan Rommes en met een perfecte voorzet over de verdediging bereikt hij Van Pol die deze kans niet onbenut laat en de 2 – 0 op het bord kopt.
Retie wil reageren en trekt ten aanval langs rechts. Broeckx knalt na een duel hard tegen de houten boarding achter de doellijn en blijft roerloos liggen. Alle medische mensen van Retie, alsook die van Berg en Dal snellen ter hulp. De wedstrijd wordt stilgelegd. Na heel wat minuten gaan de spelers van Retie en Berg en dal terug binnen. Scheidsrechter Nijs en de assistenten blijven op post! De vraag is of de wedstrijd nog verder gespeeld wordt of niet ?? Na verloop van tijd warmen beide ploegen zich terug op en lijkt het er op dat we een vervolg krijgen van deze derby. Broeckx wordt uiteindelijk afgevoerd met de ambulance en we wensen hem langs deze weg een spoedig herstel toe.
Scheidsrechter Nijs kan na een half uur de wedstrijd hervatten. Na 35’ steekt Berg en dal nog eens een behoorlijke aanval in mekaar. Joris kan van op links laag voor doel trekken, maar de bal wordt onderweg weggetrapt door de Retieverdediging. Retie roert zich en in de 37’ kan Gijs links in de grote backlijn een voorzet afleveren, maar doelman Lenaerts komt gepast tussenbeide. Hilariteit alom wanneer een terugspeelbal van Keersmaekers onder de schoen van doelman Veraghtert doorschiet en bijna in doel rolt. De Retiese keeper moet zich haasten om het leer net voor de doellijn in de tribune te keilen. Op slag van rust wordt een schot van Slegers nog van de lijn gehaald.
We gaan rusten bij een 2 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal goed voetbalde en het verdiend twee doelpunten maakte. Retie van zijn kant heeft tot dusver geen enkele kans bijeen gevoetbald. Na de “gedwongen” pauze is het niveau bij beide ploegen erg gezakt. We hopen dat het terug beter wordt na de koffie.
Beide ploegen bakken er nog weinig van na de pauze. Er zit heel wat afval in het spel en van combinatievoetbal is er nog amper iets te zien. Berg en dal kruipt door het oog van een naald wanneer Retie scoort uit buitenspelpositie na een vrije trap. Men is gewaarschuwd achterin. In de 70’ komt Van Krunkelsven Gevers vervangen. De wedstrijd verwatert helemaal en het is wachten tot in de 75’ vooraleer we nog iets kunnen noteren. Aziz vangt de bal op net buiten de grote backlijn van Retie. Hij voert een één-tweetje uit met Van Pol. Thijs vergeet zelf te schieten en passt terug tot bij Aziz die dit niet meer verwacht had. Retie is veel bij de bal maar het kan er weinig dreigende acties mee ondernemen. In de 80’ vertrekt Appeltans van uit zijn verdedigende stelling naar voor. Nicolas rolt ondertussen iedereen die hij tegenkomt op en passt dan tot bij Van Pol die zijn schot gestopt wordt door Veraghtert. In de 86’ stuurt Remen een perfecte dieptepas tot bij Molenberghs op rechts! Jarno zet de ingevallen Gevers in de wind en van in de 16, krult hij de bal in de verste linkerhoek buiten bereik van Veraghtert in doel. De 3 – 0 prijkt op het scorebord. Jarno krijgt nog een applausvervanging en scheidsrechter Nijs fluit  even later omstreeks 16.45 de wedstrijd ten einde.
Berg en dal behaalde al bij al een verdiende zege. 6 weken zonder competitievoetbal laat zich wel voelen bij de spelers. De tweede helft was alles behalve denderend, maar we trekken ons op aan het eerste half uur.
Berg en dal doet er nog een clean sheet bij en we zitten al aan 8 dit seizoen. Aziz pakte vandaag zijn derde gele kaart en zal gedwongen aan de kant moeten blijven zaterdag.
Volgende week zaterdag moeten we op bezoek bij co-leider Kontich. Kontich dat niet meer verloor na het bezoek aan Berg en dal. (03 oktober). Ze zullen de 3 – 0 nederlaag willen wreken. Het  beloofd een geweldige wedstrijd te worden.
We zullen er zijn!!
Retie werd het eerste half uur uitgeteld :
Yarne Lenaerts, Appeltans Nicholas, Slegers Lennert, Remen Kurt, Aziz Moutakwil, Jeff Gevers (70’ Van Krunkelsven Jentl), Mohammed El Idrissi, Dean Joris, Jarno Molenberghs (88’ Verbeeck Mitu) , Smeets Wouter en Van Pol.
Overige bankzitters: Arrazola De Onate Lode, Finisie Nkwele Elson
Doelpunten :  8’ Gevers : 1 – 0; 23’ Van Pol : 2 – 0;
86’ Molenberghs: 3 – 0
Geel : Moutakwil
Geel geschorst :  Moutawakil zaterdag tegen Kontich
Geel gevaar :
2. Lenaerts, Van Krunkelsven, Appeltans, El Idrissi,
1. Finisie, Molenberghs, Slegers, Joris, Gevers en Bogaerts
Topscorers Berg en Dal : 42 doelpunten  /  tegengoals : 11

 1. Van Pol
  7. Voorn, Joris,
  5. Gevers
  3. Verbeeck, Smeets, Molenberghs,
  2. Stulens
  1. Assie Wonu,