Berg en dal wint van Schoonbeek Beverst, maar het kost bloed, zweet en … rood!!

Vooraf :
Zoals we in de voorbeschouwing al konden lezen staat S. Beverst op een 4de plaats in de klassering. Vorige zondag stuurden ze Geel met lege handen naar huis en ze zullen hier ook de volle buit willen meegraaien.

Bij Berg en dal behoudt trainer Aziz het vertrouwen in dezelfde jongens als de voorbije weken. Molenberghs en Bogaerts zijn gekwetst en hun plaatsen worden ingenomen door Gevers en Illias Ben Ziane. Deze laatste start zijn eerste officiële competitiewedstrijd bij Berg en Dal.

De wedstrijd zelf:
Dreigende wolken drijven traag over het BRISstadion op deze 15de oktober. Op voetballend vlak is er geen vuiltje aan de lucht met een 18/18 en we hopen stiekem op een 21/21. Er is toch heel wat volk komen opdraven voor deze wedstrijd en als we goed rondom ons kijken zien we heel wat vertegenwoordigers van de andere ploegen uit onze reeks. Scheidsrechter van dienst is de heer Debusscher die iets na 15:00 de wedstrijd op gang fluit. Bij Berg en dal is men nog bezig aan de siësta, in de beginfase van deze topper. Beverst zet er onmiddellijk de beuk in en dat resulteert al meteen in een gevaarlijke fase na 3 minuten. Na ingooi komt de bal bij Berben die centraal voor doel, net buiten de backlijn mag aanleggen. Zijn schot vliegt over het doel. De spelers van Berg en dal hebben hun slaapmuts nog op, want slordige passes, onvoldoende samenhang, wandeltempo zorgen er voor dat Beverst kan blijven dreigen. Achterin is het alle hens aan dek om ongeschonden uit dit wedstrijdbegin te geraken. Voor het eerst zien we in de 10’ Berg en dal voorin. Gevers wordt door Vannitsen en Dekens gesandwichet. De vrije trap levert niks op. Berg en dal komt meer en meer in de wedstrijd: de slaapmutsen zijn afgedaan en we ontwaken. Onze verdediging vangt de Beverste aanvallen goed en rustig op, de duels worden gewonnen enkel komen de passes nog niet aan. We krijgen in dit eerste halfuur veelal middenveldspel te zien. Berg en dal heeft de wedstrijd in handen genomen en nu is het Schoonbeek-Beverst dat de druk moet ondergaan. In de 30’ spurt Appeltans het lijntje af op links en kan voorbij Bogaers een voorzet trappen. De bal vliegt over iedereen en lijkt te ver te gaan, maar Gevers houdt de bal nog binnen en kan nog terugleggen. Vereijken is sneller dan Dekens en trapt in de linkerhoek de 1 – 0 op het bord. Beverst is nog niet goed bekomen van deze opdoffer of Gevers snelt er van door op rechts. Vannitsen kan hem niet volgen en Jeff kan van bijna tegen de doellijn al schuivend laag voorzetten. Voorn is sneller op de bal dan Bogaers en trapt de 2 – 0 op het bord. Ondertussen heeft Schoonbeek Beverst al twee spelers moeten vervangen. De dreigende wolken zetten nu alle sluizen open en onder een striemende regenbui worden de laatste minuten van deze eerste helft volgemaakt. In de 42’ dribbelt Van Pol enkele spelers op een hoopje en schotelt de bal van op links op het hoofd van Voorn. Ramon kopt te centraal op doel en doelman Bastiaens kan met het been redding brengen. We gaan rusten bij een verdiende 2 – 0 voorsprong na een eerste helft waarin Berg en dal pas na een kwartier bij de les was. Vanaf dit moment beheerste het de wedstrijd en achterin ving men rustig alle aanvallen van de bezoekers op. We waren sneller op de bal en alerter in de duels. We hopen op een dergelijke voortzetting van de tweede helft. Beverst vliegt er meteen weer in en in de 48’ kan Put een voorzet van Berbers over koppen. Schoonbeek-Beverst eist de bal op in deze beginfase van de tweede helft en dat resulteert onmiddellijk tot de aansluitingstreffer. Bogaers rukt mee op langs rechts en kan een voorzet afleveren. Appeltans ontzet in de voeten van El Mansouri, die de bal lateraal doorschuift tot bij Berben, die helemaal vrijgelaten de bal in de rechterbovenhoek binnentrapt. Het spel wordt ondertussen meer en meer onderbroken en bij een aanslag op Vereijken zien we weer een opstootje waarbij Appeltans tegen een gele kaart aanloopt. Trainer Aziz herschikt zijn verdediging en Joris en Appeltans mogen gaan rusten terwijl Battista en Remen de rangen komen versterken. Berg en dal steekt tussendoor nog eens een mooie aanval in mekaar, maar in laatste instantie loopt het dan nog fout! Ondertussen wordt Ilias Ben Ziane geplaagd met krampen en wordt vervangen door Wouters. Op 10’ tijd is drie vierde van onze defensie gewisseld. Ilias heeft zich goed geweerd in zijn “maiden” match. We moeten met onze nieuwe achterlijn nog bijna een half uur verder. Beverst haalt constant het tempo uit de wedstrijd en Berg en dal komt niet meer tot voetballen. Regelmatig wordt er iemand onderuit geschoffeld of ligt men zelf tegen de vlakte. In de 73’ kopt Van Pol een voorzet van op rechts in de armen van doelman Bastiaens. De slaapmutsen bij Berg en dal hebben plaats gemaakt voor helmen. De inzet van de spelers mag geprijsd worden en ze vechten voor elke bal. In de 80’ is Berg en dal tot tweemaal toe nog gevaarlijk. Van Pol zijn kopbal wordt nog in hoekschop gedevieerd. De batterijen van de spelers van beide ploegen staan al in het rood, maar de voetballers blijven gaan (het zullen Duracell batterijen zijn). In de 87’ bij een Schoonbeek-Beverste aanval wijkt bij het ontzetten de bal af op de voet van Wouters en dreigt in eigen doel te vliegen. Gelukkig is Lenaerts present en kan gepast reageren en redding brengen. In de laatste seconde van de wedstrijd heeft de assistent een slaande beweging van Van Pol naar doelman Bastiaens gezien en meldt dit aan de scheidsrechter. Die kan niet anders als rood trekken. (Volgens Thijs, die we  na de wedstrijd nog spraken, is de doelman op zijn voeten komen staan en heeft hij hem een aaike tegen het achterhoofd gegeven! Totaal niet geslagen en geenszins de intentie gehad om de doelman te willen pijnigen). Hoe dan ook de blessuretijd wordt ingezet met tien “leeuwen”. Hoe Schoon-Beverst ook probeert het lukt niet om voorbij de verbeten strijders van Berg en dal te raken. Net voor affluiten wordt er toch nog een bal in de 16 gedropt door een verre uittrap van doelman Bastiaens. De bal botst over jan en alleman en Roland kan net niet bij de bal en de bal rolt richting rechterpaal van Lenaerts! Yarne staat aan de grond genageld alsook de machteloos en “froozen”  toekijkende Berg en dal spelers. De bal rolt tergend traag …. net naast. We zagen de bal er allemaal al in. De scheidsrechter laat behoorlijk wat overspelen, maar Berg en dal bijt goed van zich af en houdt de overwinning in eigen huis. Berg en dal wint uiteindelijk verdiend deze wedstrijd.  Het heeft heel wat moeite gekost om deze overwinning over de streep te halen. Na een kwartier in de eerste helft domineerden we de ganse time en gingen verdiend met 2 – 0 de rust in. De tweede helft werd gekenmerkt door constant stilleggen van de match en kwam men nog amper aan voetballen toe. Het zware veld zorgde ervoor dat er heel wat energie van de spelers geëist werd wat in de laatste minuten van de wedstrijd bij beide ploegen te merken was. Spijtig genoeg incasseren we weer twee vermijdbare gele kaarten. Hoe moeilijk het ook is, we moeten te allen tijde gedisciplineerd blijven.

We kijken samen uit naar de grote derby volgende zaterdag om 20:00!

We gaan op bezoek bij Geel en daar wil toch iedereen bij zijn!!