Competitiestart begint met een koude douche.
Vooraf :
Ternesse verloor vorig jaar in het Kattenstadion met zware cijfers. Vermits het de eerste competitiewedstrijd is tasten we in het duister over de kwaliteiten van deze ploeg! In Ternesse zelf konden we vorig seizoen onder de gutsende regen met 0 – 1 gaan winnen.
Bij Berg en dal verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen zeer goed! Het speelde degelijke oefenmatchen en kon zich tonen in de Crocky-cup. Iedereen was er zeker van dat het tegen Ternesse wel zou loslopen.
Arne Lekens, Nourdinne Arjah (enkel), Yentl Vankrunkelsven, Jorn Van Dijck en Dean Joris moeten gekwetst van in de tribune meekijken.
De wedstrijd zelf :
Het seizoen begint zonnig, en we nemen onze vertrouwde plaatsen in, dicht bij de “bar”. De zon staat juist hoog genoeg en verdwijnt achter de tribunes en schijnt zo niet in onze ogen. Scheidsrechter Van Gorp laat zelfs nog voor 15u de eer aan Ternesse om het seizoen 20-21 op gang te trappen. Een eerste mooie aanval noteren we in de 6’. De aanval die opgezet wordt in het middenveld loopt via Hoefnagels. Hij passt tussen verdedigers Lemaire en Den Donder tot bij de doorlopende Wouter Smeets. Wouter krult de bal net over de kruising. Even later mag Berg en dal een hoekschop nemen op links! De bal zwiept naar de tweede paal en wordt op de deklat gekopt. Hiermee is de toon gezet voor deze eerste helft. Ternesse houdt achterin alles goed gesloten en bij de aanvallen van de onzen, tellen we 9 withemden achterin. Het is de kwestie om deze vesting te slopen. Ternesse kan rekenen op de counter want het heeft voorin de aalvlugge Haid ElvcAssiri Zakaria. Berg en dal laat de bal goed rondgaan, maar het duurt tot aan de 22’ wanneer het echt nog eens komt dreigen. Kevin Oris kan in de 16 een  bal doorkoppen tot bij Molenberghs, die zijn schot geblokkeerd wordt. Een fractie later rolt de bal voor de voeten van Kevin Oris die meteen uithaalt, maar de bal wordt weer geblokkeerd, dit keer op het achterwerk van verdediger Van Den Brul. Berg en dal wordt dreigender en in de tribune voelen we dat een doelpunt in de lucht hangt. Ternesse verdedigt met man en macht. In de 27’ kan Hoefnagels zich doorzetten op rechts en legt van tegen de doellijn terug tot bij Kevin Oris, die net naast trapt. Voorlopig ligt het tempo is te laag om Ternesse achteraan te ontwrichten. Heel sporadisch probeert Ternesse een aanval in mekaar te steken! Slegers onderschept een bal en zet meteen een snelle tegenaanval in gang! Lennert wordt mooi vrijgespeeld, maar hij levert een gekraakt schot af!! In de 35’ is Berg en dal weer heel gevaarlijk. Smeets knalt vanuit de tweede lijn hard op doel en doelman Geentjes, kan maar net in hoekschop werken. De aansluitende hoekschop zorgt voor doelgevaar, wanneer Geentjes de bal recht omhoog bokst en Appeltans kan inkoppen. Zijn kopbal zoeft naast het doel. Aan de overzijde is het Ternesse dat een hoekschop afdwingt in de 40’. Destoop kan er zijn hoofd tegen zetten, maar Kenens is present en kan redding brengen.
We gaan rusten bij een 0 – 0 stand na een eerste helft die zeer genietbaar was en waarin Berg en dal duidelijk liet zien dat het wilde scoren. Dat lukte vooralsnog niet maar we denken dat het zeker in de tweede helft wel moet lukken! Bij Berg en dal is men achterin niet in de problemen gekomen, maar we zagen wel een verbeten Ternesse dat er op momenten goed invloog. De spelers lieten zich regelmatig vallen en dat kostte ons al twee gele kaarten.
De tweede helft is nog maar net op gang getrapt of Berg en dal mag al direct een hoekschop nemen. Molenberghs kwijt zich van die taak en Appeltans kan inkoppen, maar naast het doel van Geentjes. In de 53’ noteren we een schotje van Mo El Idrissi vanuit de tweede lijn. Ternesse laat zich met een snelle aanval zien in de 55’. Onze verdedigers breken de aanval af, maar beginnen met te combineren in de eigen 16. Van Loock kan de bal ontfutselen en lateraal doorspelen naar de vrijstaande Haid ElvcAssiri Zakaria. Gelukkig kan Kenens net voor zijn neus de bal onschadelijk maken. Berg en dal blijft naar voor gaan en in de 58’ levert Mo een prachtvoorzet af. Kevin zet er zijn hoofd tegen, maar doelman Geentjes kan weer redding brengen. In de 61’ zien we een van de weinig aanvallende acties van Ternesse. Een scherpe counter over rechts wordt van tegen de doellijn teruggelegd tot bij Destoop, die van dichtbij Kenens geen schijn van een kans laat en de 0 – 1 op het bord schiet. Berg en dal probeert zich te revancheren en trekt weer naar voor. Ternesse heeft door dit doelpunt vleugels gekregen en in een volgend duel wordt Maes uitgesloten op aangeven van assistent Nuyens! Scheidsrechter en andere assistent hadden niks gezien. Wij in de tribune hadden ook niet door dat er iets ernstig aan de hand was! Brecht douchen en Berg en dal moet nu met 10 optornen tegen een zeer gemotiveerd Ternesse. De onzen gooien de handdoek nog niet in de ring want in de 68’ schildert Smeets een voorzet op het hoofd van Kevin. Iedereen ziet de bal al in de goal verdwijnen, maar toch vliegt de bal net naast de rechterpaal buiten. In de 70’ legt Smeets nogmaals aan! Wouter zijn schot wordt geblokkeerd door het achterwerk van de ingevallen De Langhe. In de 33’ moet Van de Ven de gekwetste Molenberghs komen vervangen. Ternesse kan nu vrij counteren en in de 82’ mag het een vrije trap nemen. De bal komt op rechts en gelukkig legt Vervoort de bal naast het doel van Kenens. In de slotminuut wordt een voorzet van Mo van op rechts door Hoefnagels ingekopt, maar nu botst de bal via de rug van Lemaire in hoekschop. Hoefnagels schiet na deze corner uiteindelijk te zwak in, om doelman Geentjes te verslaan. Scheidsrechter Van Gorp fluit de wedstrijd af en Berg en dal blijft achter met een fikse kater.
Berg en dal speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en kon verschillende kansen afdwingen. Het kwam echter niet tot scoren. De spelers hebben zich stuk voor stuk ingezet en ze stonden met de juiste mentaliteit tussen de lijnen. Dit kan niet anders dan punten opleveren in de volgende wedstrijden.
Door de bekerwinst van Vorselaar tegen het B- elftal van Gosselies moeten we woensdagavond om 19.30 al terug aan de bak.
We hopen dat we de wedstrijd tegen geel-zwart succesvol kunnen afwerken.
Tot dan,
Zij speelden een verdienstelijk wedstrijd, maar kregen toch een koude douche :
Kenens Wim, Appeltans Nicholas ,Maes Brecht, Slegers Lennert, El Idrissi Mohamed, Moutawakil Aziz, Verbeeck Mitu (70’ Oris Mike), Molenberghs Jarno (78’ Van De Ven Axel), Kevin Oris, Smeets Wouter en Hoefnagels Arne.
Overige bankzitters: Arrazola De Onate Lode, Dams Ignace
Doelpunten :  61’ Destoop : 0 – 1
Geel : Maes, Moutawakil, El Idrissi, Slegers
Rood : Maes
Geel gevaar :
1. Maes, Moutawakil, El Idrissi, Slegers
Topscorers Berg en Dal : 0 doelpunten  /  tegengoals : 1