Individuele fouten kosten Berg en Dal twee punten!!

Vooraf :
Ternesse is de laatste jaren een vaste waarde in eerste provinciale. Ze hebben in Wommelgem een degelijk elftal en prijken met het maximum mee aan de leiding in deze aanvang van de competitie. Vorig seizoen eindigden ze net achter Berg en dal.

Trainer Houben wijzigt zijn winnend elftal van vorige zondag niet en behoudt het vertrouwen in deze spelers. Het is van in het seizoen ’12 – ’13 geleden dat we nog eens drie opeenvolgende overwinningen bij de start van de competitie konden binnenrijven. Hopelijk lukt het na 10 jaar nog eens.

.

De wedstrijd zelf :

De zomerse tenues zijn opgeborgen en hebben plaats gemaakt voor dikke jassen en broeken. Dreigende wolken drijven langzaam boven het stadion in de Sportlaan. Toch hebben de toeschouwers zich niet laten afschrikken door deze koude regendag en zijn ze goed vertegenwoordigd voor deze topper. We hopen dat de ploegen ons kunnen verwarmen met hun spel.
Scheidsrechter Coeck laat iets na drie de wedstrijd op gang trappen door Berg en dal. Berg en dal kiest resoluut voor de aanval en kan in de eerste minuten al aardig dreigen. In de 4’ kruipen we door het oog van de naald als doelman Lenaerts bij een counter van Ternesse wil ingrijpen ver voor zijn doel. Destoop is vlugger op de bal dan Yarne, maar besluit gelukkig over het doel. Berg en Dal behoudt het balbezit en in de achtste minuut wordt Smeets met een perfecte dieptepass alleen voor doelman Van Den Wildenberg gebracht. Wouter trapt de bal op de doelman. Berg en dal eist het balbezit op, speelt in een goed tempo de bal rond en vecht voor elke bal. We zien een gretig Berg en Dal aan het werk. In de 13’ kan Appeltans vanuit de 2de lijn uithalen. Zijn schot wordt door de doelman in hoekschop geduwd. Berg en dal domineert de wedstrijd en blijft constant de aanval prediken zowel langs links als langs rechts. In de 25’ zet Vereijken een persoonlijke actie op. Hij kronkelt zich op rechts voorbij El Mokadem en Mviena. Doelman Van Den Wildenberg duwt zijn schot naar links in de voeten van Battista die net naast knalt. Berg en dal blijft de duels winnen en de inzet, de grinta is groot bij onze spelers. Aan de overzijde moet Lenaerts uit zijn pijp komen wanneer Destoop de bal toegespeeld krijgt in de 16 en kan aanleggen. Yarne redt.

In de 32’ onderschept Molenberghs de bal bij de opbouw van een Ternesse aanval. Hij omspeelt 2 Ternessespelers en zet van op rechts voor doel waar Van Pol vanuit een scherpe hoek aan de tweede paal binnenkopt in de korte hoek. Doelman Van Den Wildenberg heeft geen verhaal en het staat verdiend 1 – 0. Berg en dal blijft de wedstrijd rustig domineren: het wint de duels, de spelers gaan voor elke bal….  in de slotminuten van deze aantrekkelijke eerste helft lanceert Bogaerts Battista op links. Marco trekt voor doel waar Smeets en Van Pol aan de tweede paal klaar staan om in te koppen. Smeets kan de bal onvoldoende raken en de kopbal vliegt naast.

We gaan rusten bij een 1 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal de wedstrijd volledig controleerde. Het won de meeste duels, speelde in een goed tempo de bal rond en was gretig om in balbezit te komen. Hopelijk trekken ze dezelfde lijn door in de tweede helft. Het is harder beginnen te regenen in het stadion en wordt steeds maar kouder in de tribune.
Ternesse begint furieus aan deze tweede helt maar Berg en dal kan op deze manier gevaarlijk counteren, voorlopig zonder succes. In de 51’ speelt Bogaerts iets te kort terug op doelman Lenaerts, die naar de bal toeloopt, maar tot overmaat van ramp zich mistrapt op de bal. De bal rolt voor de voeten van de stomverbaasde Destoop die de bal maar in het lege doel moet leggen. Hoeveel pech kan je hebben. De bordjes hangen zo wie zo in evenwicht. Berg en dal is even het noorden kwijt en Ternesse wil profiteren van deze situatie. Zo spelen Juniki, Somers en Destoop enkele minuten later onze verdediging op een hoopje. Destoop zet van op rechts voor doel tot bij Somers, die van dichtbij een 100% kans gelukkig de nek omwringt door hoog over het doel van Lenaerts te knallen. Oef….. Ondertussen wordt Remen vervangen door Van Aerschot. In de 59’ weer hilariteit alom wanneer Lenaerts in de voeten van een Ternessespeler trapt! Dat levert weer een gevaarlijke fase op maar die wordt recht gezet. Berg en dal probeert terug rust en overzicht te creëren in zijn spel. Vereijken wordt de diepte ingestuurd en gaat sneller dan zijn belager Hofmans. Die trekt Sander neer in de grote backlijn en scheidsrechter Coeck aarzelt niet om een penalty te fluiten. Sander zet zich zelf achter de bal en zet de strafschop feilloos om. 2 – 1. Berg en dal werkt zich weer naar voren en in de 63’ mag het een vrije trap nemen op zo’n 25 m van het doel van Van Den Wildenberg. Battista trapt de bal net naast het doel. Even later wil Molenberghs de doelman te grazen nemen met een plaatsbal, maar het schot is te zwak om gevaarlijk te zijn. Halfweg deze tweede helft mag ook Ternesse een vrije trap nemen. Cornelissen levert een strakke bal af die maar net over het doel van Lenaerts zoeft. Ternesse flatert in de 70’. Een foute terugspeelbal wordt door Van Pol onderschept en Thijs mag alleen op doelman Van Den Wildenberg af gaan. Hij wil de keeper omspelen, maar schuift hierbij uit en weg is de kans.. Berg en dal heeft nu weer voortdurend balbezit en we zien enkele mooie aanvallen. Vereijken kan nog eens aanleggen van net voor de grote backlijn, maar zijn knal vliegt naast. In de 80’ kan Molenberghs keihard op doel schieten. De doelman van Ternesse kan de bal uit de hoek slaan met de vuisten. In de 83’ gaat Van Aerschot te driest in op ingevallen Jabot binnen de grote backlijn op een plaats waar dit voor niks nodig is. Scheidsrechter Coeck twijftelt geen seconde en fluit strafschop! Somers hangt de bordjes weer in evenwicht door de bal keihard in de rechterhoek te plaatsen. Berg en dal doet er nog alles aan om de drie punten in eigen huis te houden. In de 85’ kan Aziz voorzetten van op rechts! Van Pol is present en kopt de bal op doel, maar doelman Van Den Wildenberg ranselt de bal nog uit zijn doelvlak.

Scheidsrechter Coeck laat nog 4 extra minuten spelen, maar het levert geen doelpunt meer op.

De tweede helft van onze rood-groenen was iets minder, maar we kregen een degelijke wedstrijd voorgeschoteld. De supporters van Ternesse gaven grif toe dat onze ploeg veruit de beste was op het veld.

Volgende week krijgen we een eerste echte avondwedstrijd in Kontich. Kontich is ook een geduchte tegenstander van Berg en dal. De tweede topper in twee weken. Dat geeft wellicht vuurwerk zaterdag.
We zullen vanuit de tribune weer een aandachtige toeschouwer zijn.

Tot zaterdagavond 19.30

Zij zorgden voor het eerste gelijke spel in deze competitie:

Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Appeltans Nicolas, Remers Kurt (57’ Van Aerschot Sam),  Battista Marco, Moutakwil Aziz(88’ Gevers Jeff), Vereijken Sander, Voorn Ramon, Molenberghs Jarno, Smeets Wouter (74’ Delrock Milo) en Van Pol Thijs.

Overige bankzitters: Wagemans Tom
,

Doelpunten : 32’ Van Pol : 1 – 0; 51’ Destoop :  1 – 1; 61’ Vereijken : 2 – 1; 83’ Somers :  2 – 2.

Geel : Van Pol