Stormachtig Berg en dal sloopt Ternesse in de tweede helft!
Vooraf :
Ternesse staat op een vijfde plaats in het klassement! In de heenwedstrijd kwamen we op een 2 – 0 achterstand die we nog konden ombuigen in een gelijkspel. Ternesse won zijn laatste 4 wedstrijden, waaronder tegen toenmalig leider Wezel.
Berg en dal blijft de ene overwinning na de andere behalen! Momenteel al 8 op een rij. Bogaerts is geblesseerd, maar Remen is terug van de partij. Met Ternesse krijgt Berg en dal een geduchte tegenstander over de vloer.

De wedstrijd zelf :
Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, want de natuurelementen laten zich vandaag gelden aan de Sportlaan. Regen en wind zijn overvloedig van de partij en dat kan niet gezegd worden van de supporters. Het is onaangenaam in de tribune maar we hopen op een aangename wedstrijd tussen twee sterke ploegen. Berg en dal wint de toss en verkiest eerst naar het Engstraat (licht windnadeel) te starten.
Net zoals vorige week veranderen wij ook van plaats. Scheidsrechter Matthijssen laat Ternesse aftrappen rond de klok van drie en we zijn vertrokken voor een spannende wedstrijd. We zijn nog maar amper begonnen of Van Krunkelsven speelt de bal door tot bij Smeets die onmiddellijk doorgeeft tot bij Joris, die meteen uithaalt. Zijn schot vliegt naast het doel van Van Den Wildenberg. Ondertussen heeft Ternesse ook al tweemaal mogen uithalen, maar doelman Lenaerts is present. In de 7’ mag Berg en dal een hoekschop nemen! De bal rolt voor de voeten van Smeets die over het doel knalt. In de 10’ is het Van Pol die een doelpoging mag ondernemen! Zijn schot zoeft naast het Ternesse doel. Berg en dal blijft de wedstrijd stevig in handen houden en Ternesse moet zich beperken tot verdedigen. In de 12’ verrast Molenberghs de verdediging op rechts met een snelle ingooi tot bij Joris! Joris kan vanuit een scherpe hoek op doel trappen, maar doelman Van Den Wildenberg slaat de bal in hoekschop. We zijn dit nog aan het noteren wanneer een gevaarlijke terugspeelbal Lenaerts bijna verrast! Hij kan er nog net bij met zijn hoofd maar de bal rolt niet ver genoeg weg! Yves snelt samen met Hendryckx naar de bal en ze trappen gelijktijdig tegen het leer! Hendryckx kan nog wel uit een onmogelijke hoek op doel trappen, maar de bal vliegt ver naast het doel. De wedstrijd is aangenaam om volgen en het is Berg en dal dat vooral het commando voert! Het dreigt constant maar telkens is er een geel obstakel dat een doelpunt voorkomt! Een kopbal van Van Pol gaat naast en iets later is het Smeets die over het doel trapt! In de 22’ kunnen we juichen na een kopbaldoelpunt van van Pol, maar de assistent geeft offside aan. Het goede spel op de alsmaar meer omgeploegde akker doet ons de rukwinden en de smiezige regen vergeten. In de 26’ mag Hendryckx vanuit de tweede lijn aanleggen. Zijn schot vliegt net over het doel van Lenaerts buiten. Berg en dal blijft dreigen maar het kan in het slotkwartier nog bijna tweemaal op voorsprong komen, maar Ternesse verdedigers Van De Brul en Hofmans steken er letterlijk een voetje voor.

We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal de scepter zwaaide, heel wat dreigende acties ondernam maar niet tot scoren kwam. We hopen dat ze even gedreven uit de kleedkamers zullen komen om alsnog de overwinning over de streep te trekken. In de 47’ kopt Van Pol in het middenveld de bal door richting de doorspurtende Smeets! Wouter is sneller dan Van De Brul en Hofmans, maar tikt de bal iets te ver van de voet en doelman Van Den Wildenberg kan gepast ingrijpen. Geen minuut later slalomt Van Pol op links voorbij Somers tot tegen de doellijn! Thijs  legt terug tot bij Aziz in de 16, die onbaatzuchtig, de bal lateraal in de loop van Mo tikt.  De aangelopen Mo knalt snoeihard de verdiende 1 – 0 in het doel. Stormachtig gejuich in de tribunes en we hopen dat Berg en dal nu alle wind in de zeilen heeft. Ternesse moet nu wel uit zijn schulp komen, maar Berg en dal blijft de touwtjes stevig in handen houden. Het weer is er niet beter op geworden, maar de 1 – 0 voorsprong verzacht dit onaangenaam gevoel. We hebben ons tot hiertoe nog niet verveeld. Het papier waarop we notities maken is wel kletsnat, maar we kunnen nog net ontcijferen wat er genoteerd staat. Op het uur verovert Smeets de bal in het middenveld en gaat er als een speer van door. Vlak voor de 16 ontdoet hij zich van Hofmans en schiet de bal in de verste rechterhoek binnen. 2 – 0. We zitten op rozen. Bij Ternesse gaat het licht even uit en amper 2 minuten later is het weer Smeets die van op links de bal, gedragen door de wind, in de rechterbovenhoek binnen krult. 3 – 0. Voor Ternesse bekomen is van deze opdoffer trapt de hardwerkende Van Pol een voorzet van op rechts van dichtbij tegen de “rode” netten. Het wordt bijna 5 – 0 wanneer Voorn zijn schot net over het doel van Van Den Wildenberg ziet vliegen. Deze stormachtige tien minuten leveren Berg en Dal drie doelpunten op. Een te korte pass bij het uitverdedigen zorgt voor een Ternesse aanval op links. De ingevallen Zakaria kan over de grond, hard voor doel zetten. De bal botst via het been van de ingevallen Gevers bijna in eigen doel, maar Lenaerts kan met een duiksprong, de bal nog van de lijn halen. Van Pol trekt  in de 81’ nog eens richting doel maar zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt in hoekschop. Smeets trapt deze corner van op links en scoort bijna een Olympisch doelpunt. De bal draait tegen de lat terug het veld in. Berg en dal wint dit toptreffen met overtuigende 4 – 0 cijfers. Berg en dal speelde als een ware leider tegen Ternesse dat in deze wedstrijd niet kon opboksen tegen een onvermoeibaar, goed draaiend Berg en dal. Bij Berg en dal zagen we werklust en energie bij alle spelers en dat is de spirit van een kampioenenploeg.

Berg en dal boekte zo zijn 9de overwinning op rij en hield Lenaerts al voor de 12de keer zijn netten schoon. Het record van seizoen 2014 – 2015 is ook gesneuveld. Toen speelden we 19 wedstrijden zonder nederlaag. Vandaag zijn er dat 20 geworden.
We hopen dat Berg en dal volgende zondag weer op en top is voor de wedstrijd tegen Vosselaar, waar we in de heenronde, in de slotminuten nog een 0 – 1 voorsprong, ongelukkig uit handen gaven.
Het voetbalveld is ondertussen volledig omgeploegd en ik wens de trainer(s), spelers veel moed om in deze weersomstandigheden deftig te willen/kunnen trainen en de terreinverzorgers veel moed en kundigheid om tegen zondag weer een bespeelbaar voetbalveld klaar te krijgen.
Afspraak zondag 27 februari om 15.00 tegen Vosselaar.

We zullen er zijn!!

Berg en dal kreeg vooral in de 2de helft de wind in de zeilen:
Yarne Lenaerts, Appeltans Nicholas, Remen Kurt, Aziz Moutakwil, Voorn Ramon (76’ Jeff Gevers), Van Krunkelsven Jentl (81’ Slegers Lennert), Mohammed El Idrissi, Dean Joris, Jarno Molenberghs (66’ Delrock Milo, Smeets Wouter en Van Pol.
Overige bankzitters: Mombaerts Brecht

Doelpunten : 50’ El Idrissi : 1 – 0; 61’ Smeets : 2 – 0; 63’ Smeets : 3 – 0; 67’ Van Pol : 4 – 0

Geel : —
Geel gevaar :

 1. Lenaerts, Van Krunkelsven, El Idrissi, Gevers
  1. Finisie, Molenberghs, Slegers, Joris, Bogaerts , Voorn en Moutawakil

Topscorers Berg en Dal : 56 doelpunten / tegengoals : 11

 1.  Van Pol
  8. Smeets
  7. Voorn, Joris,
  6. Gevers,
  4. Verbeeck, Molenberghs,
  2. Stulens, Delrock
  1. Assie Wonu, Van Krunkelsven, El Idrissi