Berg en Dal – ternesse

Zondag 14 september is het eindelijk zover. Dan trappen we de competitie terug op gang met een wedstrijd tegen Ternesse.  Vorig seizoen wonnen we in het kattenstadion met 7-0 na doelpunt van Dean Joris (3x), Kevin Oris (2x), Ignace Dams en Sebastien Didier. In februari dit jaar gingen we daar op verplaatsing en wonnen we met 0-1 na een doelpunt van Dean Joris.

Dean scoorde dus vorig seizoen viermaal tegen Ternesse. Hij deed zijn uitleg deze vrijdag aan Gazet Van Antwerpen (zie ook gedeeld artikel op onze facebook-pagina)
Geschiedenis tegenstander
Ternesse ontstond rond 1922 en sloot zich in 1927 aan bij de Belgische voetbalbond waar men het stamnummer 1085 kreeg. De club kwam terecht in de gewestelijke reeksen. De club klom al gauw op en in 1933 bereikte men de nationale bevorderingsreeksen. Ternesse kon zich in het eerste seizoen handhaven en speelde een heel sterk tweede seizoen. In 1935 resulteerde dit in een gedeelde tweede plaats in het eindklassement op amper twee pinten van kampioen FC Duffel. Het seizoen daarop konden ze dit niet herhalen en in 1936 degradeerden ze terug naar de provinciale reeksen. Ze zouden pas in 2012 terugkeren naar de nationale reeksen. Na één seizoen zouden ze weer degraderen naar eerste provinciale om in het seizoen 2016/2017 opnieuw kampioen te spelen. Ditmaal zouden ze twee jaar kamperen in derde amateur maar sinds vorig seizoen spelen ze terug in eerste provinciale. Vorig seizoen eindigde ze uiteindelijk negende nadat ze een slechte start van het seizoen kenden.
Selectie
Bij Berg en Dal selecteerde trainer Johan Houben veertien spelers, de tweede andere worden na de reservenwedstrijd toegevoegd.Arne Lekens (nog out sinds de wedstrijd in Diest), Nourdinne Arjah (enkel), Yentl Vankrunkelsven (nog out van operatie maar veel individueel werk gedaan), Jorn Van Dijck (enkelkwetsuur, begint volgende week aan revalidatie)
Kern: Wim Kenens, Lode Arrazola, Mo El Idrissi, Brecht Maes, Lennert Slegers, Michael, Mitu Verbeeck, Dean Joris (?), Wouter Scheelen, Axel Van De Ven, Arne Hoefnagels, Aziz Moutawakil, Jarno Molenberghs en Kevin Oris.
Berg en Dal – Ternesse op zondag 13/09/20 om 15h00.