Berg en Dal – Francs Borains: 0-1

Berg en Dal nam het zondagnamiddag op tegen Franc Borains, een tegenstander uit de eerste amateurklasse. Er stonden niet echt bekende namen op het wedstrijdblad bij de bezoekers. Melvin Renquin bleek familie te zijn van voormalige profvoetballer en Rode Duivel Michel Renquin en op de bank zat trainer Dante Brogno (Profspeler geweest bij Sporting Charleroi).

Naar de wedstrijd dan. De eerste kans was voor de bezoekers maar het schot van Caufriez werd door doelman Lenaerts gepakt. Het was een wedstrijd met veel inzet en duels maar superveel kansen vielen er niet te noteren. Vijf minuten voor rust waren de bezoekers er via Habbas, die twijfelde niet en zette de 0-1 op de bordjes. Berg en Dal kreeg de kans op de gelijkmaker net voor rust maar het schot van Aziz werd van de lijn gehaald.

Wie dacht dat Berg en Dal nu ten onder ging kwam bedrogen uit en onze ploeg ging drukken. Eerst knalde George wel nog op de paal voor de bezoekers. De sfeer werd ook grimmiger met natrappen aan bezoekende kant maar deze fase was aan de aandacht van het leidende trio ontsnapt. Rond het uur volgde er een handsbal in de zestien. Van Pol ging achter de bal maar keeper redde. Ook Smeets testte de bezoekende goalie maar zijn pegel werd weg gebotst. Aan de overkant trapte Chaabi nog een kans naast en in de extra tijd mistte Maki bij de bezoekers ook een strafschop.

Het bleef zo 0-1, onze jongens verkochten hun vel heel duur tegen deze ploeg en verlaten de beker met opgeheven hoofd. Woensdag volgt voor de beker van Antwerpen een wedstrijd tegen Wilrijk (aftrap om 19h00). Zaterdag is er een nieuwe wedstrijd in de beker van Antwerpen en zondag ontvangen we met KFC Turnhout een ploeg uit derde amateurklasse. Aftrap om 16h00.

Berg en Dal: Lenaerts, Voorn, Aziz, Vankrunkelsven (88’ Stulens), Gevers, Slegers (50’ Bogaerts), Van Pol, El Idrissi, Joris, Smeets, Remen (68’ Molenberghs).

Francs Borains: Vandermeulen, George, Chaabi, Lai, Caufriez (74’ De Oliveira), Renquin (82’ Stevens), Alouache, Deschryver, Niankou (46’ Durieux), Lauwensens, Habbas (86’ Tall).

Doelpunt: 40’ Habbas (0-1).
Gele kaarten: 11’ Niankou, 55’ Bogaerts, 85’ Vankrunkelsven.