Berg en dal loopt een blauwtje op tegen Vosselaar!

Berg en dal domineerde in de heenwedstrijd de ganse wedstrijd, maar in de slotfase kon Vosselaar op een diefje de gelijkmaker scoren. Vosselaar verloor vorige zondag met 0 – 5 van het laatste geklasseerde Kampenhout. Berg en dal start met hetzelfde elftal dat vorige week Ternesse op een overtuigende manier inpakte. Bogaerts is nog gekwetst. Op papier is deze wedstrijd een haalbare kaart.

De wedstrijd zelf :

De laatste zondag van februari is aangenaam! Het zonnetje scheen alsof ze wat goed te maken had en het toverde een lach op de gezichten van de toeschouwers! Hoewel de parking volledig bezet was, bleef de opkomst voor deze wedstrijd zeer beperkt. Berg en dal kiest er voor om weer naar het Engstraat te starten, dus moeten wij……. In de 8ste minuut zien we een eerste dreiging van Berg en dal op links die in een hoekschop resulteert. De hoekschop wordt ontzet en levert meteen een tegenaanval op en nu mag Vosselaar een hoekschop trappen van op links. De bal vliegt over de verdediging en Julien neemt de bal risicovol op de slof. De bal is onhoudbaar voor Lenaerts en verdwijnt in de verste linkerbenedenhoek. Het staat 0 – 1. Dit is schrikken want het laatste tegendoelpunt dat we incasseerden dateert al van 27/11 tegen Antonia. Berg en dal moet de rug rechten om die achterstand op te halen, maar de slechte passes, het trage tempo kan het goed georganiseerde team uit Vosselaar niet verontrusten. Hij lijkt alsof onze spelers lood in hun benen hebben. In de 23’ kan Smeets van op links voor doel zetten! Van Pol staat op de goede plaats, maar mist zijn kopbal compleet. Even later, na een vrije trap komt de bal in een bos van spelers terecht voor het doel van Vosselaar! Van Pol probeert met een hak iedereen te verschalken, maar doelman De Sutter krijgt de bal recht op zijn lichaam. Het haakt niet bij Berg en dal en de machine sputtert. Even voorbij het halfuur kopt Van Pol nog eens net naast het Vosselaarse doel. Berg en dal speelt te statisch, zonder tempo en creativiteit. De passes gaan meer achteruit dan vooruit. In de 40’ kopt Van Pol een hoekschop net voorlangs. Vosselaar mag in de 42’ een vrije trap nemen op rechts. De bal valt over onze verdediging in de voeten van Geudens, die de bal niet onder controle krijgt en Lenaerts kan zonder problemen het leer oprapen. Joris laat zich gelden in de 43’ en knalt op doel, maar doelman De Sutter is present. Op slag van rust luidt Van Krunkelsven een aanval in van op rechts! Hij passt tot bij Smeets die met een gemeten voorzet Van Pol bereikt in de 16. Thijs kopt de verdiende gelijkmaker op het bord. Psychologisch een belangrijk moment om te

scoren. We gaan rusten bij een 1 – 1 tussenstand na een eerste helft waarin we een onherkenbaar Berg en dal aan het werk zagen. Het speelde niet goed : het was traag in de opbouw, statisch en de passes waren onverzorgd. Het elftal hing in deze eerste helft met haken en ogen aaneen. De spelers van Vosselaar hadden na de vroege voorsprong de nodige grinta om deze voorgift met hand en tand te verdedigen. Ze beten fel van zich af en hielden makkelijk stand. Gelukkig konden we de gelijkmaker scoren net voor het rustsignaal. We hopen op een goede afloop in de volgende 45 minuten. Gevers komt in de plaats van Van Krunkelsven om aanvallend nog meer gewicht in de schaal te werpen. Berg en dal laat al onmiddellijk zien dat het meer wil dan deze 1 – 1 en na hoekschop in de 48’ kopt Voorn net naast het doel van De Sutter. In de 53’ komt Berg en dal bijna tweemaal op voorsprong! Een eerste schot van dichtbij wordt door De Sutter gepareerd en de tweede knal wordt door verdediger Luyten van de lijn gehaald. De bal wil er voorlopig niet in. In de 56’ na handspel van een verdediger fluit de scheidsrechter penalty. Molenberghs trapt de bal in de linkerhoek, maar De Sutter haalt de bal uit de hoek. Het mag niet zijn vandaag! Berg en dal zet Vosselaar voortdurend onder druk en Mo kan op doel schieten na hoekschop! De bal wordt afgeblokt. In de 63’ kan Joris van dichtbij de winning-goal op het bord schieten, maar ook zijn poging wordt door doelman De Sutter op de lijn gered. Berg en dal blijft Vosselaar onder druk zetten en we zitten constant op de helft van Vosselaar te spelen! In de 65’ kan Gevers een vrije trap van Molenberghs inkoppen, maar De Sutter zweeft de bal uit het doel. Bij de zoveelste hoekschop van Berg en dal kan Van Pol inkoppen, maar we zien de bal op de lat vliegen. Het venijn zit hem, net zoals in de heenronde, in de staart. Vosselaar komt voor de eerste keer over de middellijn in deze tweede helft en steekt een aanval in mekaar op links. De bal wordt naar rechts gespeeld tot bij de vrijstaande Arewa, die met een gekruist schot onze doelman geen schijn van een kans geeft. Berg en dal doet er nog alles aan om alsnog de gelijkmaker op het bord te trappen, maar dat lukt hen niet meer. De eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Berg en dal creëerde in de tweede helft kansen in overvloed, maar kreeg de vesting van Vosselaar niet gesloopt.

Volgende week trekken we naar Bornem. Het begin van een nieuwe maand, het begin van een nieuwe start…