Berg en dal een maatje te sterk voor Witgoor!

Vooraf :
Witgoor speelt sinds seizoen ’19 – ’20 in Derde klasse B. Het heeft elk seizoen al moeten knokken voor het behoud. Vorig seizoen kon het zich pas in laatste instantie verzekeren van behoud. Vorige week wonnen ze hun eerste wedstrijd tegen Diest met 5 – 3. Dat smaakt wellicht naar meer. Bij Berg en dal is de stemming opperbest. Een onuitgegeven 9 op 9 en telkens met uitgesproken cijfers. Molenberghs is gekwetst. Gevers neemt zijn plaats in. Trainer Aziz neemt voor de eerste keer plaats in de dug-out. Stilaan geraakt de lappenmand leeg en zijn alle spelers terug inzetbaar.  

De wedstrijd zelf:
Het matchdiner begon ’s middags en het was dus al vroeg een gezellige bedoening in het BRIS-stadion. De zon was ook op post en zorgde er voor dat deze derby in de beste omstandigheden kon verlopen. De Witgoorse supporters lieten zich meteen horen met hun trommels en muziekinstallatie. De vlaggen kleurden groen wit en als het aan hen lag zou Berg en dal zeker ten onder gaan. Scheidsrechter Mitskou laat Witgoor aftrappen in een goed gevuld stadion. Witgoor begint stevig aan deze partij en Berg en Dal lijkt niet georganiseerd en is nergens. Witgoor eist in deze beginfase de bal op en in de 8’ moet doelman Lenaerts met een voetveeg  Vangenechten ,op links helemaal vrijgelaten, van een doelpunt houden. Het trommelgeroffel en de muzikale ondersteuning van de Witgoorsupporters stijgt. Ze laten horen dat ze het helemaal zien zitten. Bij de onzen sputtert de motor en we zien met lede ogen aan dat het samenspel niet gesmeerd verloopt. In de 12’ stuurt Van Krunkelsven een lange bal tot bij de vrijstaande Gevers op rechts. De voorzet van Jeff wordt voor doel door iedereen gemist. Berg en dal blijft vooraan gevaarlijk In een paar hectische fases voor het doel van Witgoor kan men niet tot een degelijk schot komen. Stilaan maar zeker begint het terug te lopen bij Berg en dal en vanaf nu dwingt het Witgoor achteruit. In de 18’ mag het een hoekschop nemen op rechts door Smeets. De bal wordt door doelman Arrazola weggebokst en komt bij Vereijken die van op links kan voorzetten. Van Pol klimt aan de tweede paal hoger dan de Witgoorse verdedigers en knikt de 1 – 0 op het bord.

Berg en dal zit duidelijk terug in de wedstrijd mede door de tactische wijzigingen van trainer Aziz. Berg en dal dwingt met een regelmaat van een klok kansen af, die voorlopig niet benut worden. In de 27’ kapt Smeets op links verdediger Van Roy uit en smijt de bal voor doel. Van Pol kopt zijn 2de van de namiddag overhoeks voorbij doelman Arrazola tegen de touwen. 2 – 0. Berg en dal zit op rozen maar wil meer. In de 33’ is Bogaerts mee opgerukt op rechts. Hij trekt voor doel, maar Voorn kopt voorlangs. Witgoor roert zijn staart in de 34’. We zien een aanval op rechts en Adiaans levert een laterale pass af. Lenaerts kan deze voorzet onderscheppen. Bij Berg en dal is de rust teruggekeerd achterin en Witgoor wordt goed opgevangen. In de 38’ wordt Joris de diepte ingestuurd. Dean spurt achter de bal aan maar doelman Arrazola heeft het spel goed gelezen en is present. Ze komen gelijktijdig bij de bal en het leer caprioleert verder in het veld. Joris moet wel verzorgd worden na dit contact. Gelukkig kan Dean verder spelen. De wedstrijd hobbelt naar de rust toe, maar Witgoor dient zich nog éénmaal gevaarlijk aan voor het doel van Berg en dal. Men mag zomaar vrij op doel trappen, maar Lenaerts redt de meubels.

We gaan rusten bij een 2 – 0 voorsprong na een eerste helft, waarin Berg en dal in de beginfase zoekende was naar de juiste positionering. Gelukkig wist Witgoor daar niet van te profiteren. Stilaan maar zeker nam Berg en dal het spel stevig in handen en dat resulteerde in 2 kopbaldoelpunten van Van Pol. Het is warm op de tribune en we zoeken verfrissing aan de bar. Supporters van Berg en Dal en Witgoor verbroederen aan de drankbarak en genieten van de frisse pint, want het is gezellig warm in het stadion. De droge kelen zijn gespoeld en we nemen terug plaats in, op onze vertrouwde “zitjes”.(of hangen aan de ba(a)r). Berg en dal zet er meteen de beuk in en Smeets bedient op links Vereijken. Sander gaat door en in plaats van zelf te schieten passt hij hard en laag voor doel, maar de bal wordt in corner ontzet. In de 57’ kan Gevers, centraal voor doel gepositioneerd, met het hoofd terugleggen tot bij de aanstormende Voorn. Ramon snijdt de grote backlijn binnen en levert een prima pass af tussen verdediging en doelman. Van Pol is aan de 2de paal sneller dan Van Roy en laat de rode netten nogmaals trillen. Het staat 3 – 0 . De Witgoorsupporters kijken met compassie in de ogen toe, maar hun enthousiasme is er niet minder op geworden. Zij blijven zingen en voor hen is voetbal ook in deze omstandigheden een feest. Chapeau.!! We zijn amper enkele minuten verder of Smeets levert van op links een knappe voorzet af. Van Pol kopt aan de tweede paal terug en Gevers kan van in de draai de 4 – 0 op het bord knallen. Jeff is er dit seizoen al dicht bij geweest, maar nu scoort hij eindelijk zijn goaltje. Het zal hem deugd doen. Even later mag hij gaan rusten en komt Battista in de ploeg. In de 65’ moet Lenaerts nog eens aan de bak! Hij maakt een schot van Adiaans onschadelijk. Witgoor komt in deze tweede helft nog nauwelijks in het hoofdstuk voor. Berg en dal laat de bal rustig zijn werk doen en het tempo is uiteraard erg gezakt. In de 70’ dreigt Berg en dal opnieuw via Bogaerts op rechts. Zijn voorzet levert verschillende doelpogingen op, die allemaal worden afgeblokt. Vereijken wordt even later nog maar eens neergelegd en Sander revancheert zich. Gelukkig blijven de kaarten op zak en trainer Aziz grijpt gepast in en vervangt de erg verdienstelijke Vereijken door Wouters. Berg en dal blijft gedisciplineerd de bal rondspelen en zo kabbelt de wedstrijd stilaan naar zijn einde. In de 75’ noteren we weer een prangende fase voor het doel van Witgoor. Voorn mag van aan de 16 voorzetten. De bal kan uiteindelijk met heel veel moeite weggewerkt worden. Witgoor moet de wet van de sterkste ondergaan. In de 34’ is het weer Bogaerts die kan voorzetten van op rechts. Van Pol kopt in, maar doelman Arrazola kan redding brengen. Tien minuten voor tijd mag Remen gaan rusten en komt Creemers hem vervangen. Vlak voordat scheidsrechter Mitskou affluit legt Smeets nog eens aan van op rechts. Zijn schot vliegt naast het doel.

De gezangen van de Witgoorsupporters blijven aanhouden zelfs na het eindsignaal van de scheidsrechter. Zij wandelen samen naar de bus die hun veilig zal thuisbrengen. Het was voor iedereen een geslaagde voetbalnamiddag.
Berg en dal was veruit de betere ploeg en nam na een kwartier de wedstrijd stilaan maar zeker in handen. Een efficiënt Berg en Dal staat alleen op kop na een vlekkeloze septembermaand. In de laatste 25 jaar ( verder weet ik het niet) is het nog nooit gebeurd dat we met een 12 op 12 het seizoen openden. We scoorden al 19 keer en kregen nog maar ééntje tegen. Meteen ook de derde clean sheet.  En….we zijn promovendus..?? We moeten wel met de voeten op de grond blijven, want we krijgen binnenkort nog wel wat andere kleppers over de vloer. Termien bijvoorbeeld, die we volgende week mogen ontvangen. Een ploeg die blijft knokken tot de laatste minuut. We maken ons op voor een spannende voetbalnamiddag volgende zondag aan de Sportlaan.

Wij zullen er zijn.

Tot dan,

Zij stuurden Witgoor met lege handen naar huis:
Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario, Appeltans Nicolas, Remen Kurt (80 Creemers Thomas), Joris Dean, Voorn Ramon, Vereijken Sander (70’ Wouters Arne), Van Krunkelsven Jentl, Gevers Jeff  (63’ Battista Marco), Van Pol en Smeets Wouter

Overige bankzitters: Michiels Karim
Doelpunten : 18’ Van Pol: 1 – 0; 27’ Van Pol: 2 – 0; 56’ Van Pol: 3 – 0; 60’ Gevers: 4 – 0

Geel :
Geel gevaar:
1. Vereijken, Vankrunkelsven

Topscorers Berg en dal:  19 voor/ 1 tegen:

10. Van Pol
1.  Remen, Wouters, Joris, Smeets, Bogaerts, Battista, Creemers,
     Vereijken, Gevers