Wedstrijd met twee gezichten.
Vooraf :
Berg en Dal had nog iets goed te maken na de heenwedstrijd 1-1, één van onze minste wedstrijd van het seizoen.
Het verdedigt vandaag zijn leidersplaats die het afgelopen woensdagavond veroverd heeft in Vorselaar. Zoersel heeft de punten hard nodig in de degradatiestrijd.Bij Berg en Dal ontbreekt Remen met een lichte blessure, Appeltans (terug uit gele schorsing) en Vankrunkelsven starten in de basis El Idrissi start op de bank.
De wedstrijd zelf :
We moeten meteen van kant wisselen. Berg en Dal start eerst richting Engstraat en niet richting Bevrijdingslaan.We zijn ons nog aan het verplaatsen als we de bal al richting het doel van Berg en Dal zien vliegen. Een schot van op 35 meter van de voet van een Zoersel speler waait gedragen door de wind over de ver uit zijn doel staande Lenaerts en valt pardoes op de deklat. We zijn meteen wakker geschud onder het frisse winterzonnetje.
Berg en Dal dient Zoersel meteen van antwoord als Molenberghs de bal voor doel zwiept. Van Pol klimt hoger dan zijn bewaker en kopt de bal in de handen van Moorkens.
In de 10de minuut krijgen we een hoekschop. De bal geraakt niet uit het strafschopgebied en Gevers kan van op de achterlijn terugleggen tot bij Vankrunkelsven.
Twee Zoerselse verdedigers verslikken zich in de bal en Vankrunkelsven kan de bal meeritsen en van kortbij de bal voorbij Moorkens in doel schieten. 1-0 Berg en Dal heeft de smaak te pakken en knutselt de ene na de andere aanval in mekaar. Het is Gevers die zich in het 16 meter gebied voorbij jan en alleman wurmt, hij legt af tot bij Van Pol die de bal tegen de linker paal devieert. Even later gaat Molenberghs op wandel, hij kan strak voorzetten tot bij Smeets die van kortbij op Moorkens knalt. We naderen het halfuur wanneer Gevers een luchtduel wint. De bal valt voor de voeten van de vrijstaande Joris die in één tijd op doel schiet. Moorkens zweeft de bal uit zijn doel. We zijn nog volop aan het noteren als we Van Pol in het 16 meter gebied iedereen (inclusief doelman Moorkens) op een hoopje zien spelen.Thijs weet de bal vanop 4 meter nog over het lege doel te plaatsen. De kans van de namiddag. Na 36 minuten blesseert Bogaerts zich bij een verdedigende actie. Dario kan niet meer verder en wordt vervangen door El Idrissi. 5 minuten voor rusten gaat Moutakwil de solo tour op en hij schiet van op 12 meter op de vuisten van Moorkens.
We gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong, al had de wedstrijd al in een beslissende plooi moeten liggen gezien de goede mogelijkheden die niet benut werden.Het doemscenario van de heenwedstrijd komt ons al voor de ogen.Berg en Dal speelde een degelijke 1ste helft Zoersel kon daar buiten de 1ste minuut niets tegen overzetten. Het kon enkel verdedigen en liet de bal aan Berg en Dal. Als we in de 2de helft op het zelfde elan verder gaan zou dit een gemakkelijke zege moeten worden.
In de 2de helft is het Zoersel dat het initiatief neemt. In de 52 minuut mag Zoersel centraal op het veld een vrije trap nemen.De bal belandt bij Stevens die vanop 12 meter uithaalt. Lenaerts moet de bal uit het doel duiken. 5 minuten later mag Zoersel centraal voor doel een vrijetrap nemen, Bartholomeeusen knalt hem op de paal. Berg en Dal is niet thuis in de 2de helft. Het kan geen fatsoenlijke actie, laat staan een aanval in mekaar steken. We doen het dan maar via een vrijetrap van Molenberghs die Moorkens tot een parade dwingt. Een kwartier voor tijd is het weer Stevens die ten aanval trekt. Hij krijgt het leer tot bij Mbaye die Lenaerts op zijn weg vindt. 10 minuten voortijd vindt El Idrissi het welletjes. Hij gaat een één twee aan met Delrock en schiet dan vanop 16 meter snoeihard op de rechter paal. Zoersel blijft Berg en Dal onder druk zetten. Een aanval over meerdere Zoerselse spelers eindigt bij Schrijvers die van kortbij vrij voor doel nog naast weet te trappen. Dit was ook een kans die kon tellen. We zitten in de 87ste minuut als Van Pol een voorzet van Molenberghs net naast het doel trapt.We bibberen (niet van de kou) naar het einde van de wedstrijd. Vlak voor tijd mag Delrock kortbij het Zoerselse doel ingooien. Hij gooit de bal tot bij Molenbergs die zich voorbij alle Zoerselse verdedigers dribbelt en van kortbij Moorkens verschalkt voor de bevrijdende 2-0. Zoersel trekt nog eens met zijn allen naar voor en dat geeft Berg en Dal de gelegenheid om een counter op te zetten via Voorn. Ramon snelt naar voor en steekt de bal tussen 2 Zoerselse verdedigers door tot bij de mee gevolgde Delrock die Moorkens fusilleert voor de overdreven 3-0. Scheidsrechter Versweyveld heeft genoeg gezien en maakt een einde aan deze wedstrijd. Berg en Dal behaalt een logische maar op onnodig moeilijke wijze de overwinning binnen. Het toonde in deze wedstrijd 2 gezichten. Misschien zaten de drie wedstrijden die binnen een week gespeeld werden daarvoor iets tussen. We staan terug op kop van het klassement en krijgen in de 2de van 3 opeenvolgende thuiswedstrijden Ternesse voorgeschoteld. Zij gingen afgelopen woensdag nog winnen op het veld van Wezel. Hopelijk recupereren onze jongens goed deze week en staan ze er volgende zondag weer. Stefaan zal dan weer uw verslaggever van dienst zijn.
Dank U wel Dimitri voor je verslaggeving van deze wedstrijd.
We noteren onze 11de clean sheet van het seizoen.
Volgende week ontvangen we Ternesse!!
Tot dan!!
Zij hadden een taaiere klant aan Zoersel dan we vooraf hadden verwacht :
Yarne Lenaerts, Bogaerts Dario (36’ El Idrissi Mo), Voorn Ramon, Appeltans Nicholas, Aziz Moutakwil, Jeff Gevers (46’ Delrock Milo), Van Krunkelsven Jentl, Dean Joris, Jarno Molenberghs, Smeets Wouter en Van Pol.
Overige bankzitters: Arrazola De Onate Lode, Slegers Lennert,
Doelpunten :  10’ Van Krunkelsven : 1 – 0;  88’ Molenberghs: 2 – 0;
90’ Delrock : 3 – 0.
Geel : Voorn en Moutakwil