Berg en Dal zorgt in de tweede helft voor een verdiende zege.

Vooraf :
Zwarte Leeuw staat op een twaalfde plaats met 15 punten. In de eerste periode eindigden ze op een gedeelde dertiende plaats met 10 punten. Ze wonnen nog maar 3 keer, maar speelden al 6 keer gelijk. Pittig detail: op verplaatsing incasseerden ze nog maar 6 tegendoelpunten.

Bij Berg en dal voerde trainer Aziz wat wijzigingen door : Molenberghs en Joris verhuisden naar de bank. In hun plaats kwamen Gevers en Battista. Creemers is ziek en zijn plaats wordt ingenomen door Remen.

De wedstrijd zelf:
Net voor scheidsrechter Van Asch de wedstrijd nog voor half drie op gang fluit begint het te snipsneeuwen. In de tribune was het aantal supporters niet erg groot, want de meeste kijkers zitten warm in de kantine. Bij Berg en dal prijkt er achter het doel een efficiënt mooi scorebord. Proficiat voor de mensen die dit klaarspeelden. In het begin van de wedstrijd valt er weinig te beleven. In de 6’ kan Remen op doel koppen na een hoekschop op links, zonder resultaat evenwel. Na 20’ stellen we vast dat Berg en dal wel veel balbezit heeft, maar niet tot doelrijpe kansen kan komen. De opbouw is te traag en hierdoor kan Zwarte Leeuw zich achterin organiseren. We zien de geel-zwarten met constant met 5 achterin en daarvoor een gordel van 4 spelers. Het is dus heel moeilijk om door deze dubbele band te raken. In de 26’ probeert Voorn, na hoekschop met een halve volley de doelman te verslaan, maar de Zwart Leeuwse doelman Hofmans kan zonder veel problemen de bal onschadelijk maken. Een minuutje later komt Smeets bij de bal op links. Zijn voorzet wordt door Hofmans voor de neus van Van Pol weggeslagen. In de 36’ mag aan de overkant Da Silva helemaal vrijstaand naar binnenkomen. Hij knalt naast het doel van Lenaerts. De volgende prangende fase voor het Berg en dalse doel volgt onmiddellijk daarop. Da Silva kan van op links tot bij de helemaal vrijstaande El Mediouni passen. Deze laatste trapt gelukkig te centraal op doel en Lenaerts pakt makkelijk deze bal. In deze 3 minuten komt Zwarte Leeuw nog eens opzetten en kruipen we door het oog van een dikke naald, wanneer Da Silva nogmaals kan aanleggen. De bal rolt net voorlangs. De geel-zwarten blijven voorin en Verboven kan na voorzet van op links vanuit de 2de lijn uithalen. De bal wijkt nog  af, maar vliegt recht in de handen van Lenaerts.  Berg en dal antwoordt met een blitse aanval via Bogaerts. Voorn devieert de bal naast het doel van Hofmans. Daarmee sluiten deze eerste helft af in het koude BRIS-stadion. Ondertussen is het harder beginnen te sneeuwen en is de wind aangewakkerd… We gaan dus rusten bij een 0 – 0 stand na een eerste helft waarin Berg en dal veel balbezit had, zonder dat het vele kansen bijeen gespeeld kreeg. De beste kansen waren voor Zwarte Leeuw die binnen 5’ enkele kansen de nek omwrongen. We hopen op een doeltreffender Berg en dal in de 2de helft. Het lijkt kouder geworden wanneer Berg en dal de aftrap geeft bij het begin van deze helft. Berg en dal zorgt dat het de bal goed verovert en probeert wat aanvallen op te zetten. In de 55’ steekt Berg en dal een snedige aanval in mekaar op rechts. Gevers wordt in de 16 neergelegd door Simons en scheidsrechter Van Asch twijfelt niet en fluit strafschop. Van Pol neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de 1 – 0 op het nieuwe scorebord. De ban is gebroken. De versterkte burcht is gesloopt. Berg en dal dringt de volgende minuten verder aan en na hoekschop van op rechts kopt Voorn in de 59’ over het doel van Hofmans. Bogaerts zet zich nog eens door op rechts en kan voor doel zetten. Van Krunkelsven krijgt de bal niet onder controle en weg is de kans. In de 67’ komt Molenberghs de verdienstelijke Gevers vervangen. Berg en dal houdt de bal in de ploeg en Zwarte Leeuw komt tot dusver niet meer tot een degelijke scoringskans. Maar zolang als de 1 – 0 op het bord staat is er alles nog mogelijk. Berg en dal blijft doordrukken en in de 75’ noteren we een aanval op rechts. De centrale verdediger ontzet met het hoofd in de voeten van Bogaerts. Dario zet voor doel en Van Pol zet er zijn hoofd tegen en kopt buiten bereik van Hofmans de bal tegen de netten.

Tien minuten voor tijd wordt marathonloper Vereijken naar de kant gehaald en komt Martin hem vervangen. Niels kan zich voor het eerst aan het thuispubliek tonen. Berg en dal blijft rustig de wedstrijd domineren na de 2 – 0 en bij Zwarte Leeuw lijkt de veer gebroken. De avond begint te vallen in het BRIS stadion en we zijn er zeker van dat het snel donker zijn vanavond. We krijgen er nog een extra portie sneeuw bij en we hopen dat de gespeelde wedstrijd vlug afgeblazen wordt. In de 84’ verstuurt Van Pol een dieptepass richting Molenberghs. Doelman Hofmans heeft het spel goed gelezen en kan buiten de 16 de bal met het hoofd ontzetten. De bal rolt in de voeten van Martin en de pas ingevallen aanvaller van Berg en dal kan met een boogbal in het lege doel de 3 – 0 aantekenen. Joris mag de laatste minuten nog komen volmaken en Battista mag gaan rusten. Vanaf het derde doelpunt is het al Berg en dal wat de klok slaat en we krijgen de indruk dat alles gemakkelijk en vanzelf ging, maar dat is allesbehalve waar. Berg en dal kon met moeite de versterkte burcht van Zwarte Leeuw innemen en dankzij een strafschop kon het afstand nemen van de geel-zwarten. We zijn dolblij als scheidsrechter Van Asch de wedstrijd ten einde fluit. We kunnen ons eindelijk gaan verwarmen in de kantine. Wanneer we naar huis rijden is het fel aan het sneeuwen. Gelukkig kregen we op voetbalvlak geen “zwarte” sneeuw te zien. Lenaerts kan zich nog eens gelukkig prijzen met een clean sheet en Van Pol heeft de weg naar de netten opnieuw gevonden. Allemaal positieve zaken om volgende week af te reizen naar BeerschotB U23 voor de laatste wedstrijd in de heenronde. We zullen present zijn volgende week zondag 10 december om 14.30.